Search

DIY - Cum sa iti creezi propria nuanta de ruj

by - duminică, septembrie 16, 2012

V-ati gandit vreodata ca puteti sa va creati singure nuantele de ruj dorite? Pun pariu ca nu...nici eu nu credeam asta, pana cand mi s-a aprins un beculet. Si asta dupa ce am citit postarea Simonei despre rujul MUA. Am si eu un ruj de la aceasta firma, insa desi nuanta arata bine, pe buze se aplica neuniform si rezista putin din cauza ca este mult prea cremos. Insa are un sclipici demential in el. Fiind foarte moale, bineinteles ca la un moment dat s-a rupt si l-am aruncat prin sertare uitand sa il mai folosesc. Dar m-am gandit sa il "reciclez" :))). Asadar l-am "combinat" cu un alt ruj rosu pe care nu il mai foloseam. L-am ales pe acesta deoarece e un ruj rezistent :).Cum am facut asta si ce a iesit aflati citind aceasta postare. Am facut si multe poze, ca sa fie pe intelesul tuturor :D


Aveti nevoie de 2 rujuri si de un recipient gol. Nu stiu daca recunoasteti recipientul meu, insa e al blush-ului pe care il pastram de vreo 10 ani si i-am facut poza aici. Am spalat bine recipientul, l-am dezinfectat si e numai bun de folosit :)
Imi pare rau ca am uitat sa fac si un mic swatch la cele 2 rujuri ca sa vedeti cum aratau si apoi cum arata impreuna. Cel de la MUA e un roz sidefat iar celalalt e o nuanta mata de rosu.

Cu un cutit taiati cele 2 rujuri : 

Si puneti continutul intr-o lingura : 

Eu am luat tot rujul din ambele recipiente, deoarece nu le mai foloseam. Insa voi puteti taia cate putin, sau puteti folosi si mai multe rujuri, in functie de culoarea pe care vreti sa o obtineti.

Apoi dam drumul la aragaz si tinem lingura deasupra ochiului cateva secunde, pana cand rujul se topeste. Puteti sa topiti produsul si cu foehn-ul insa am impresia ca dureaza prea mult. Sau puteti pune produsul intr-un recipient si sa il bagati la microunde.. Insa imi e frica ca nu cumva sa explodeze, sa se incalzeasca prea tare si sa curga etc. Asa ca am preferat sa il topesc la aragaz, simplu si rapid. 
Va recomand sa puneti o coala alba sau folie de aluminiu pe aragaz, in cazul in care picurati ruj din lingura sa nu faceti dezastru in jur :D
In poza de mai sus nu se vede flacara, deoarece poza e facut cu blitz. Urmatoarele poze sunt fara blitz, ca sa nu spuneti ca e ceva fictiv aici :))). Imi cer scuze pentru calitatea pozelor, insa sunt facute si la lumina artificiala.



Pana s-a topit de tot, a durat maxim 30 de secunde.

Si iata ce a iesit : 




 Rujul se intareste in maxim 1 minut, asadar imediat dupa ce ati terminat de topit varsati produsul in recipient.


 Eu am dat putin si pe langa pentru ca eram foarte concentrata la poza, dar nu-i stres ca se curata :D

Si rezultatul final : 



Sunt super incantata de rezultat. Va spun sincer ca aceasta nuanta e unica in colectia mea de rujuri :) Acum am un ruj rosu cu sclipici roz :)
Nu sunt adepta acestor gen de rujuri, ma cam streseaza sa le aplic cu pensula, insa de acesta m-am indragostit si cred ca o sa ma obisnuiesc si cu pensula :D Planuiesc sa folosesc aceasta metoda si sa imi creez o paletuta cu rujuri :)

La final am facut si un mic swatch : 




Aceasta metoda poate fi folosita si pentru alte produse nu doar pentru rujuri. Nu aruncati un produs care are consistenta cremoasa si se rupe :)
Aceeasi tehnica am folosit-o si pentru batonul corector de la Oriflame. In cazul acestui produs imi e mult mai usor sa il aplic cu pensula. Am separat culoarea verde de cea maro, le-am topit separat si pam-pam : 


Ce ziceti de acesta idee? :)
Daca va decideti sa va creeati si voi propria nuanta de ruj sa imi trimiteti si mie o poza sa vad ce v-a iesit :D

PS : Daca stiti cumva de unde pot sa fac rost de niste borcanele mici ca in ultima poza, sa imi spuneti si mie :) Imi pare rau ca am aruncat restul ambalajelor mostrelor Mario Badescu. Mi-ar fi fost de mare folos :)

You May Also Like

4 Comments

  1. Ce idee buna mi-ai dat! Am și eu câteva rujuri numai bune de experimente, ia sa le caut :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ai dat o idee foarte buna. Eu de obicei ma dadeam direct pe buze cu doua rujuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragut, dragut, dar n-am nici microunde nici plita / aragaz pe gaz, imi ramane doar ideea de uscator de par momentan...

    RăspundețiȘtergere