Search

Cum sa scapi de grasimea de pe burta

by - miercuri, februarie 22, 2012

Cred ca multe fete au aceasi problema ca si mine....desi sunt slabuta soldurile si burtica par a face parte din cu totul alt corp :)) Da asa e...cand exagerez cu mancarea sau dulciurile grasimile din zona taliei isi spun cuvantul.
Si incepand de astazi am de gand sa iau masuri...sunt prea comoda sa merg la o sala de fitness asa ca optez pentru exercitiile acasa, care daca sunt facute bine sunt foarte eficiente.
Si m-am apucat sa caut pe google cateva exercitii si am gasit ceva tare interesant pe site-ul http://www.doctoroz.com/ . E vorba despre un set de exercitii de 7 zile!!! Desi pe site scrie ca scapi de burta in 7 zile...hai sa nu ne lasam pacalite:)) Nu cred ca dupa o saptamana de exercitii o sa am un abdomen plat!!! Dar daca insistam putin reusim sa ajungem la ce ne dorim.
Sa vedem despre ce e vorba :
Nu uitati ca inainte de a va apuca de exercitii trebuie sa va incalziti. Puteti face diferite exercitii usoare sau orice altceva doriti...eu prefer sa dansez pe 2-3 melodii :)))


                                                                                                                LUNI 
Din pozitia culcat pe spate, cu mainile indoite sub cap, ridica genunchii pana la capat, ridicand putin capul de la podea. Incearca sa duci genunchii cat mai aproape de frunte, dupa care revino in pozitia de start. Executa 10-15 miscari din acest exercitiu.

                         MARTI
Stai in picioare, ridica mana dreapta si du-o indoita usor spre stanga. Ridica piciorul drept astfel incat genunchiul sa ajunga la nivelul soldurilor si roteste-l pana intalneste cotul mainii ridicate, dupa care revino in pozitia de start. Repeta miscarea si pentru cealalta parte a corpului, cate 10-15 reprize pentru fiecare.

                              MIERCURI
Din pozitia culcat pe spate, picioare indoite putin si mainile pe langa corp, ridica genunchii astfel incat sa apara paralel cu corpul tau. Mentine pozitia timp de 8-10 secunde si repeta de cel putin 5 ori.

                                    JOI
Din pozitia culcat pe spate, ridica picioarele astfel incat sa formeze un unghi de 90 grade si indoaie putin genunchii. Pozitioneaza-ti mainile sub zona lombara si coboara piciorul stang pana aproape de podea, dupa care adu-l la pozitia initiala. Repeta aceasi miscare cu piciorul drept. Executa pana la 20 de miscari pentru fiecare picior.
                                                                                                               

                            VINERI
Din pozitia culcat ridica picioarele la 90 grade. Pune o mana pe abdomen si cealalta pe langa corp. Desfa picioarele cat de mult poti mentinand abdomenul incordat, dupa care revino in pozitia initiala. Gandeste-te ca mimezi miscarile aripilor unui fluture. Executa aceasta miscare de 10 ori.



                          SAMBATA
Stai in pozitia culcat pe spate cu mainile intinse si ridicate pe langa cap. Intareste muschii abdominali si ridica deodata mainile si picioarele de la sol, mentinand 15 secunde aceasta postura. Apoi fara ca mainile si picioarele sa atinga solul, roteste-ti corpul astfel incat sa ajungi pe burta. Mentine aceasta postura timp de 15 secunde dupa care revino in pozitia de start. Repeta exercitiul complet de cel putin 4 ori.

                           DUMINICA
Intinde-te pe spate cu genunchii putin indoiti, talpile pe sol si mainile pe langa corp. Contracta abdomenul, inspira adanc si expira ridicand pelvisul, astfel incat sa formeze o linie dreapta cu partea de sus a corpului. Mentine pozitia 5 secunde, dupa care revino la pozitia initiala. Repeta exercitiul de cel putin 10 ori.




Ehh...ce ziceti? Va place cum suna? Eu sunt tare incantata de aceste exercitii...eram profund plictisita de vesnicele abdomene si faceam cu zecile in fiecare seara pana m-am plictisit de tot :)) Asa in fiecare zi facand alt exercitiu parca ma trage inima:)

SFAT :
- Atunci cand va propuneti sa renuntati la burtica evitati bauturile acidulate deoarece  va baloneaza
- Evitati sa consumati grasimi
- In special masa de seara e bine sa fie compusa in mare parte din mancare slaba, saraca in calorii dar plina de vitamine. In acest sens eu prefer pieptul de pui fiert cu legume
- Evitati prajelile
Dintre toate cel mai greu imi e sa ma abtin de la Pepsi...mmmm il ador :D

Voi aveti probleme cu burtica? Ce parere aveti despre aceste exercitii?

Va pup!!!

You May Also Like

0 Comments