Search

Lotiuni tonice : Provence Sante vs. Babaria tonic astringent

by - duminică, august 12, 2012

Trebuie sa recunosc ca inainte nu foloseam lotiune tonica....inainte insemnand acum aproximativ 1 an jumate. Nu ii confeream importanta, dar acum face parte din ritualul meu de ingrijire :)

Lotiunea tonica vine in completarea actiunii demachiantului, eliminand resturile machiajului si impuritatile de pe ten. Pe langa asta lotiunea tonica stimuleaza, reimprospateaza si hidrateaza tenul, toate astea prin mentinerea PH-ului pielii.
Dupa ce ati aplicat tonicul, pielea e pregatita pentru hidratare :)

In aceasta postare o sa va prezint 2 lotiuni tonice pe care le folosesc momentan :
- Provence Sante  - o folosesc dimineata
- Babaria tonic astringent - o folosesc seara


Am folosit ambele produse zilnic, aproximativ o luna, asadar mi-am facut o parere despre ele si am observat cateva diferente :) Ambele au un gramaj de 200 ml.


  • Ambalaj : 

- Babaria : ambalajul tonicului este destul de slab...dintr-un plastic moale. Desi capacul se deschide greu, e slab si dupa ce l-am tot inchis si deschis in fiecare seara timp de o luna, aproape ca s-a rupt capacul. Cu siguranta nu l-as lua cu mine in vacanta, deoarece nu e deloc sigur si m-as putea trezi cu surprize. In plus din cauza modalitatii de dozare, nu de putine ori mi s-a intamplat sa vars mai mult decat era nevoie.
- Provence Sante : imi place la nebunie sticluta si ador faptul ca are o pompita, lucru pe care nu l-am mai intalnit pana acum la lotiunile tonice. Pompita nu e ca la un spray ci are un singur orificu. Insa e foarte sigur de luat in geanta, deoarece nu curge cu siguranta si e mult mai economic, deoarece puteti doza exact cantitatea de produs de care aveti nevoie.


  • Miros : 

- Babaria : are un miros dulceag destul de puternic si nu poate fi folosit in zona ochilor deoarece provoaca disconfort si usturimi.
- Provence Sante : tonicul e incolor si nu are miros deloc. L-am folosit si in zona ochilor si s-a comportat ok, desi am ochii sensibili.  


  • Actiune : 

- Babaria : Produsul promite ca : diminueaza roseata pielii, actioneaza asupra acneei si inchide porii dilatati.
Dupa cum am spus si mai sus am folosit acest tonic, seara inainte de a-mi hidrata tenul. Pot sa spun ca imi calmeaza tenul dupa o zi obositoare si intr-adevar mi-a mai diminuat roseata din zona obrajilor. Cu acneea nu am probleme foarte mari, dar destul de des ma trezesc cu cateva cosuri uriase care imi dau de lucru. A avut o actiune pozitiva si asupra monstruletilor si a ajutat la uscarea lor mai rapida, ceea ce inseamna ca au disparut mai repede decat de obicei. Insa nu mi-a inchis deloc porii dilatati. Sunt la fel ca inainte...nici mai mici, nici mai mari.
Curata resturile de machiaj eficient si nu lasa nici o pelicula pe ten :)
- Provence Sante : Este un produs care contine 99% ape florale si apa de fructe. L-am folosit dimineata pentru a indeparta excesul de sebum produs peste noapte si microbii care s-au adunat pe ten. Nu stiu care e ingredientul minune care reuseste sa faca asta....insa dupa ce il folosesc imi da o senzatie de revigorare iar tenul capata un aspect foarte fresh si curat. E o senzatie foarte placuta si un mod bun de a incepe o zi :)
Un alt lucru pe care l-am observat e faptul ca de cand o folosesc, mi-a diminuat excesul de sebum din zona T pe parcursul zilei si nu mai e nevoie sa imi fixez machiajul la fel de des ca inainte :)

Niciunul din produse nu mi-a provocat reactii adverse si niciunul nu contine alcool.

  • Ingrediente : 


Babaria


 Provence Sante


In concluzie pot sa spun ca imi plac ambele produse. Desi sunt destul de diferite mi se potrivesc de minune. Cel de la Babaria imi ajuta tenul sa isi revina dupa o zi obositoare si lupta impotriva monstruletilor care imi apar uneori pe ten iar cel de la Provence Sante imi mentine pielea hidratata pe parcursul zilei, mi-a reglat secretia de sebum si confera tenului luminozitate :)

  • Alte detalii : 


Babaria : 
- poate fi achizitionat de aici  (http://www.cosmeticebabaria.ro/)
- pret : 20 lei
- valabilitate : 12 luni de la deschiderea produsului
- gramaj : 200 ml 

Provence Sante : 
- poate fi achizitionat de aici (http://www.petiteprovence.ro/)
- pret : 75 lei
- valabilitate : 6 luni de la deschiderea produsului
- gramaj : 200 ml 


Voi acordati importanta lotiunii tonice? Daca da, ce produse folositi? :)

You May Also Like

0 Comments