Search

Cum ingrijim parul deteriorat si/sau vopsit

by - luni, martie 11, 2013

Un par voluminos, stralucitor si matasos este un simbol al feminitatii si al atractiei senzuale. Insa sunt multi factori care ne afecteaza parul si il deterioreaza. Cativa sunt : caldura emanata de uscatorul de par, placa, ondulatorul, vopsitul si uneori si conditiile din mediul inconjurator pot duce la probleme ale parului. In primul rand pentru a avea un par sanatos trebuie sa ne ingrijim si din interior. Apa este un factor extrem de important si bineinteles alimentele care contin vitamine si calciu.

Nu trebuie sa renuntam la obiceiurile cosmetice de ingrijire a parului ci trebuie doar sa nu le folosim in mod abuziv, iar atunci cand o facem sa ne protejam parul.

Daca aveti probleme cu caderea parului si cu matreata va recomand ca pe langa produsele folosite sa apelati la suplimente nutritive concepute special pentru nevoile parului. Produsele contin vitamine si substante esentiale care asigura sanatatea scalpului si sunt benefice pentru pentru buna dezvoltare a firului de par.

Dupa ce ii asigurati parului vitaminele de care are nevoie din interior trebuie sa va alegeti cu grija produsele. Un par degradat si/sau vopsit are nevoie de o ingrijire mai aparte si mai intensa as putea spune.
Daca va vopsiti parul frecvent trebuie sa ii acordati aceasi atentie ca in cazul unui par deteriorat, deoarece pigmentii din vopsele actioneaza profund in firul de par si il deterioreaza.

Produsele cosmetice pentru ingrijirea parului sunt extrem de importante de aceea e necesar sa folositi doar produse care sunt destinate tipului vostru de par. Nu folositi de exemplu un sampon pentru par gras daca parul vostru este uscat. Inainte de a cumpara un produs studiati eticheta pentru a decide daca vi se potriveste sau nu.

Primul produs cosmetic indispensabil de altfel este samponul. Daca aveti parul vopsit alegeti un sampon care sa pastreze nuanta parului timp indelungat si in acelasi timp sa il protejeze de agentii chimici din vopsea, meniti sa deterioreze parul. 

Tigi Bed Head si L'oreal sunt 2 branduri renumite in randul produselor cosmetice si si-au castigat acest renume datorita calitatii produselor pe care le comercializeaza. Acestea sunt 2 recomandari pentru cele care au parul degradat si vopsit.

O alta alternativa pentru parul degradat este samponul Macadamia Natural Oil care hraneste parul in profunzime datorita uleiurilor emoliente pe care le contine. Protejeaza scalpul si lasa parul fin si matasos.

Daca parul vostru este extrem de uscat si deteriorat va recomand samponul Goldwell Kerasilk.


Balsamul de par este de asemenea extrem de important. Indiferent de tipul de par va recomand sa il folositi pentru a mentine nivelul de hidratare al podoabei capilare. Acest produs are menirea de a face parul mai moale, mai fin, mai stralucitor si bineinteles mai usor de pieptanat.
Daca aveti un par normal folosirea unei masti este optionala, insa in cazul unui par vopsit/deteriorat as spune ca e absolut obligatorie. De ce? Pentru ca mastile de par contin subtante pe care parul nostru nu le are. De exemplu atunci cand avem pielea uscata ne dam cu crema ca sa o hidratam,nu? Ei bine la fel trebuie procedat si in cazul mastilor de par.
Si in cazul mastilor pentru par degradat varietatea e mare si aveti de unde alege in functie de buget si de nivelul de degradare a parului.
E foarte important ca dupa ce ati spalat parul cu sampon sa il uscati cu prosopul, sa aplicati balsamul, clatiti, uscati din nou cu prosopul si apoi aplicati masca. Daca parul este prea ud si curge apa din el masca si balsamul nu vor actiona la fel de eficient.

Dupa ce ati terminat acest proces tineti parul o perioada in prosop ca sa se absorba toata apa din el si apoi e necesar sa aplicati un ulei. Uleiul se aplica doar pe parul umed iar nivelul de hidratare este unul mare de aceea e bine sa nu sariti acest pas.
Pentru acesta categorie va recomand 2 uleiuri : Rene Furtere Karite si Redken All Soft. Ambele sunt uleiuri de par hidratante special concepute pentru parul vospit/deteriorat.

In incheiere mai am cateva recomandari pentru cele care au parul deteriorat si nu numai : 
- consumati minim 2L de apa pe zi
- protejati-va parul de frig
- folositi produsele de styling pe baza de caldura cat mai rar cu putinta
- nu agasati parul zilnic cu agrafe si elastice. lasati-l desfacut uneori ca sa respire
- nu pieptanati parul cand e ud deoarece e mai fragil si se rupe mai repede
- e necesar sa va tundeti varfurile cel putin o data la 3 luni
- alegeti o perie din fire naturala 
- consuma alimente bogate in vitamina B
- purtati palarii atunci cand mergeti la plaja. soarele are "proprietatea" de a degrada parul repede si sigur.


Deci daca doriti sa scapati de parul deteriorat nu uitati sa ii acordati acestuia atentia maxima, sa va hidratati din interior si sa alegeti produse cosmetice pentru par care sunt destinate problemelor voastre.
Produsele prezentate mai sus le puteti gasi pe site-ul aoro.ro. Pentru fiecare produs in parte veti gasi pe site o descriere detaliata , compozitia si efectele sale pentru a sti intotdeauna ce cumparati si ce anume vi se potriveste.

Va invit si pe voi sa imi spuneti in comentarii ce alte recomandari aveti pentru parul vopsit/deteriorat si care sunt trucurile la care apelati pentru a avea un par stralucitor :)

You May Also Like

0 Comments