Search

My blog.....my passion :)

by - duminică, februarie 16, 2014

M-am gandit sa fac o serie de postari care sa tina de blogging si am cateva idei pe care as dori sa le expun. Pana acum cativa ani habar nu aveam ce inseamna un blog, insa incet incet am intrat in tainele lui si a inceput sa imi placa. Acum 3 ani asterneam pe acest blog cateva cuvinte timide de inceput. Aveam multe idei, insa niciuna nu era conturata si reciteam o postare de 3 ori inainte sa o public. Bineinteles ca am mai si gresit...insa un sut in fund e un pas inainte :)


Cand am dat de gust nu am putut sa ma mai opresc. Nu a fost usor la inceput...dar nu e usor nici acum. Pentru ca si noi bloggeritele avem un servici, o casa de intretinut, unele si copii, altele pisici/caini etc. Mai pe scurt avem o viata. Nu stiu cum e la voi...dar la mine e haos si uneori nu imi ajung orele dintr-o zi ca sa duc la bun sfarsit tot ce am inceput. Si se intampla sa obosesc..dar merg mai departe ca si maine e o zi. Cand m-am angajat iar programul lung de la servici imi cam dadea peste cap rutina zilnica am cam neglijat blogul si scriam printre picatele cand aveam timp. Insa asa cum v-am promis, m-am mobilizat si incerc sa fiu constanta.
Oricat de obosita ajung acasa, mereu verific comentariile, raspund la ele si mai arunc un ochi pe blogurile care imi plac.

Recunosc ca am avut momente in care m-am gandit sa renunt la blog. Ba din cauza timpului, ba din cauza faptului ca aveam impresia ca lumea asta a blogosferei nu e pentru mine etc. Multe chestii care acum mi se par niste prostii.
Desi sunt caracterizata de impulsivitate, nu m-am lasat condusa de acest defect si am continuat. Ma bucur ca am facut-o.

E un viciu...un viciu la care nu as putea renunta. Va spun drept ca uneori ma gandesc ce as face daca dintr-un motiv anume nu as mai putea scrie pe blog? Cred ca as innebuni :))).

Insa a fi blogger nu e simplu si asta presupune multa munca, desi poate nu pare. Insa o postare poate dura cateva ore bune : de la fotografierea produselor, la editarea pozelor si la redactarea articolul.
Pe langa asta inainte de a scrie despre un produs acesta trebuie testat, intors pe toate partile, folosit in toate modurile posibile pentru a putea scrie un articol cat mai cuprinzator.
Fiecare actiune a produsului e importanta si atunci cand testez ceva mereu urmaresc schimbarile tenului in bine sau in rau, in functie de actiunea pe care o are produsul.

Dupa ce ideea despre produs este conturata si bine stabilita, urmeaza fotografiile care uneori imi dau de cap si ajung sa fac o gramada de poze pentru a alege doar cateva. Ba nu e unghiul bun, ba nu e lumina buna, ba nu e bun fundalul, ba imi tremura mainile etc. etc. Deseori e o intreaga aventura in fotografierea unui produs :)).

Apoi am ideea, am pozele editate si urmeaza articolul. Si uneori mi se intampla sa vreau sa scriu...dar sa nu pot. Pur si simplu cuvintele alearga prin capul meu si nu reusesc nicicum sa le pun cap-coada ca sa lege o propozitie. Nu vor si pace. Si urmeaza o cafea, cateva tigari, aer tras in piept si o iau de capat. Uneori imi iese, alteori tot cu degetele nemiscate stau pe tastatura si nu pot sa leg o idee, desi stiu strict despre ce vreau sa scriu. Si atunci e momentul sa o las pe altadata. Am avut si articole mai putin reusite recunosc...iar acest lucru se datoreaza faptului ca ma incapatanam sa scriu desi nu aveam inspiratia necesara. Chiar daca nu imi placea articolul il publicam. Acum consider ca sunt mai rationala si incerc sa fiu mai buna. Bineinteles e posibil sa mai gresesc...ca doar tot om sunt.

La un moment dat ma gandeam sa fac putina curatenie pe blog si sa sterg articolele proaste, machiajele care acum doar ma amuza si alte postari pe care acum nu le-as mai scrie. Insa am ales sa nu o fac pentru ca ele reprezinta evolutia mea si ma simt datoare sa le las acolo. Uneori mai citesc de prin arhiva si chiar ma amuz :)). Poate peste cativa ani o sa mi se para stupid acest articol de exemplu, insa asta sunt acum, asta simt si asta va scriu. In viitor nu pot sterge ce am fost in trecut.

Am scris acest articol ca sa va spun cat de mult iubesc acest blog si cat de mult va iubesc pe voi cele care imi transmiteti feedback-ul vostru sincer. De aceea va rog sa ma trageti de urechi cand o iau pe aratura sau cand fac vreo greseala. Criticile sunt constructive si binevenite.
Sper ca articolele mele sa va fie de folos si sa gasiti detaliile necesare despre anumite produse. Daca nu gasiti ce cautati, nu ezitati sa ma intrebati...o sa va ajut cu ce pot :)

Imi place sa va stiu parerile si sfaturile...iar de aceea va iubesc si va multumesc :)

Va pup si sper ca va plac astfel de articole pentru ca vor mai urma...unele mai bune...altele mai rele :D


You May Also Like

1 Comments