Search

Review nuci de sapun si inalbitor bio

by - duminică, mai 04, 2014

Buna dragelor,

In acest articol o sa ies putin zona de beauty si ingrijire si o sa va vorbesc despre un detergent bio despre care am auzit multe iar acum am avut ocazia sa il incerc. Este vorba despre nucile de sapun si despre inalbitorul bio. Ce e drept am mai auzit pana acum despre aceste produse, insa nu m-au tentat in mod special. Insa dupa ce m-am documentat mai bine si le-am incercat le recomand cu drag.
In primul rand o sa va descriu mai bine produsul ca sa intelegeti despre ce e vorba : nucile de sapun au fost utilizate secole in India si Nepal si contin o substanta numita saponina,, o substanta care in contact cu apa actioneaza ca un detergent, formand spuma.
Sunt 100% naturale, nefiind supuse niciunui procedeu industrial de prelucrare. Nu ataca tesaturile si sunt foarte economice. O punga de 0,5 kg este suficienta pentru 100 de spalari.


Mod de utilizare : 
In saculetul de bumba se introduc 6-8 jumatati de coaja de nuci de sapun si puneti saculetul in masina de spalat. Dupa terminarea ciclului de spalat rufele, lasati la uscat saculetul si nucile pe care le puteti refolosi de aproximativ 3 ori.
Daca duritatea apei este mai mare, este recomandat sa folositi mai multe coji.

De aproximativ o luna folosesc nucile de sapun aproape la fiecare spalare si am fost incantata de rezultate. Au un miros foarte subtil care nu se mai prea simte dupa ce adun rufele de la uscat. De aceea optez sa le folosesc in combinatie cu un balsam de rufe. Am o problema la capitolul asta si imi place ca rufele sa aiba un miros frumos....si destul de puternic.
Nu am facut poza hainelor inainte si dupa, deoarece nu cred ca are sens sa va arat rufele mele murdare :)). Insa va garantez ca nucile de sapun sunt eficiente si au facut fata diverselor pete printre care vin, cafea, pepsi si cerneala. Insa am un tricou pe care am scapat o picatura de fond de ten iar pata nu vrea sa iasa nicicum. Patania s-a intamplat acum vreo 3 luni...deci pata e veche. De atunci tot spal si spal tricoul si nici o sansa sa dispara pata de fond de ten. Din pacate nici nucile de sapun nu au reusit sa scoata pata... Pacat de tricou...e unul din preferatele mele.
Pretul unui saculet de 0.500 gr costa 22 lei.

Tot din categoria produselor bio pentru rufe, am folosit si un inalbitor ecologic, care m-a ajutat in cazul rufelor albe. Inalbitorul se adauga in compartimentul pentru detergent, iar in cazul rufelor foarte murdare, se lasa la inmuiat in apa calda.
Am supus inalbitorul unui test si a facut fata cu brio. De fiecare data cand ma vopsesc...se lasa cu urme in jurul meu :)). Nu stiu cum am reusit, dar ultima data am reusit sa fac o pata de toata frumusetea pe perdea. O pata mare si rosie care parea imposibil de indepartat.
Am lasat perdeaua la inmuiat mai intai pentru ca inalbitorul sa patrunda in tesatura si apoi am bagat-o in masina de spalat, unde am adaugat nucile de sapun si inalbitorul.
Iar pata a disparut.
Eficacitatea inalbitorului mi-a fost demonstrata si in cazul rufelor albe carora le-a redat albul natural si prospetimea.
Un mare avantaj este faptul ca nu ataca tesatura cum o face un inalbitor chimic.
Pretul inalbitorului este de 19 lei si are un gramaj de 400 g.


Ambele produse le puteti gasi pe site-ul eubio.ro, alaturi de alte produse bio si naturale.

Acum dragi gospodine va intreb si pe voi : ati folosit produse bio pentru spalarea rufelor? Va invit cu drag sa imi impartasiti parerile :*

You May Also Like

0 Comments