Search

Cele mai bune fonduri de ten pentru tenul mixt/acneic

by - joi, mai 11, 2023



De-a lungul anilor am testat foarte multe fonduri de ten. Am un ten mixt, acneic si sunt foarte selectiva cu produsele pe care le folosesc. 

Atunci cand aleg un fond de ten imi doresc de la el sa aibe o rezistenta buna si un aspect natural. Am testat multe fonduri de ten din categoria celor accesibile si am gasit produse foarte bune, asa ca vreau sa le dedic un articol. Imi place cand descopar produse ieftine si bune, in special cand vine vorba de produse de machiaj.

Ce asteptari am de la un fond de ten potrivit pentru tenul mixt/acneic?

  • Sa arate natural pe ten. E un aspect foarte important pentru mine...nu imi plac fondurile de ten care nu arata bine pe ten la lumina naturala, care au un aspect incarcat sau "fainos".
  • Sa uniformizeze nuanta tenului. Asta fiind motivul pentru care apelam la fond de ten, nu-i asa? O uniformizare a tenului se poate obtine si de la un produs cu acoperire mica.
  • Sa nu se adune in liniile fine. Urasc cand se intampla asta. Imi adauga cativa ani in plus. Asa ca ma feresc de fondurile de ten care se aduna in liniile fine.
  • Sa nu incurajeze secretia de sebum. Nu imi doresc ca la scurt timp dupa ce aplic fondul de ten sa imi luceasca foarte tare pielea deoarece fondul de ten se amesteca cu sebumul si rezulta pete.

Cele mai bune fonduri de ten pentru tenul mixt/acneic


Catrice HD Liquid Coverage
Cumpara de pe notino.ro

Este fara indoiala in topul preferintelor mele. De obicei nu imi plac prea mult produsele matifiante deoarece am impresia ca fac pielea terna si accentueaza ridurile. Am fost sceptica asadar cand am cumparat acest fond de ten, dar m-a surprins intr-un mod extrem de placut, motiv pentru care l-am recumparat de foarte multe ori. Are un finish mat, extrem de natural si nu incarca absolut deloc tenul. Nu aplic pudra peste el si tenul ramane mat multe ore. Are o rezistenta foarte buna, la sfarsitul zilei arata foarte bine pe ten. Il apreciez de asemenea pentru aspectul natural pe care il ofera pielii. Are o acoperire medie si nu se strange in liniile fine.


Revlon Colorstay
Cumpara de pe notino.ro

L-am descoperit prima data in 2017 si mi-a placut super mult. Are o acoperire medie, parca se face unul cu pielea, arata foarte natural fara sa incarce deloc. Se aplica excelent fie cu pensula, fie cu degetele, fie cu un buretel de machiaj. Pentru momentele in care mi-am dorit o acoperire mare, am aplicat doua straturi si si-a pastrat aspectul natural. Nu oxideaza deloc pe ten si nu incurajeaza excesul de sebum. Nu e un fond de ten matifiant, insa nu e nici lucios. Singurul dezavantaj e ca nu e foarte rezistent la transfer.

Essence Fresh&Hit 
Cumpara de pe notino.ro

I-au imbunatatit formula cu vitamina E si niacinamide, ceea ce e un mare plus. Am cateva produse preferate de la Essence, dar fondul asta de ten e cel care m-a indemnat sa descopar mai multe produse Essence. Are un pret extrem de mic si face o treaba buna. Acoperirea lui e mica spre medie. Are o textura usoara, cremoasa si se aplica foarte usor si rapid chiar si cu mainile. E un fond de ten pe care imi place sa il folosesc atunci cand imi doresc o uniformizare a pielii dar fara sa simt ca am fond de ten. Fara sa se vada chiar, atat de natural arata. Ofera un efect de luminozitate iar tenul arata fresh si sanatos. 

Maybelline Fit Me Matte Poreless
Cumpara de pe 1001cosmetice.ro

Din categoria fondurilor de ten matifiante imi place foarte mult si acesta de la Maybelline. Efectul de matifiere se mentine ore bune, nu incarca tenul si arata foarte natural. Spre deosebire de Catrice HD Liquid Coverage, Maybelline Fit Me Matt Poreless are o acoperire mai mare. Uniformizeaza nuanta tenului, acopera imperfectiunile si desi e mat nu are aspect "fainos" pe ten.

Bourjois Healthy Mix
Cumpara de pe notino.ro

Sunt zile in care nu vreau sa folosesc un fond de ten matifiant, vreau sa aplic un produs care confera luminozitate si acoperire, dar sa nu incurajeze excesul de sebum. Si in acele zile, alegerea mea e fondul de ten Bourjois Healthy Mix. Are o acoperire medie, dar in caz de nevoie se mai poate aplica inca un strat si arata la fel de natural. E foarte rezistent pe ten, spre sfarsitul zilei arata impecabil. Are o textura foarte lejera si se aplica mai usor cu buretelul umed din experienta mea. 


Acestea sunt cele 5 fonduri de ten pe care le recomand cu drag si pe care le folosesc pentru tenul meu mixt/acneic. Produsele sunt foarte accesibile, toate costa sub 50 lei. Nu consider ca un produs trebuie sa fie scump ca sa fie bun. 

Daca aveti ten mixt/acneic si sunteti in cautarea unui fond de ten, sper ca v-a fost de folos acest articol! 

You May Also Like

0 Comments