Search

Team building la Straja !!!!

by - luni, noiembrie 10, 2014

Au trecut 4 ani de cand s-a lansat revista Brilliant Beauty. Au fost niste ani frumosi plini de trairi si sentimente. Mi s-a implinit visul de a conduce o revista, insa ceva parca nu merge. La inceput toata lumea era entuziasmata, toata lumea avea idei noi, se completa fiecare pe fiecare. Chiar daca nimeni nu spunea nimic, imi simteam colegii tensionati, stresati si asta nu imi placea.
Da...era timpul pentru o schimbare. Inainte functionam ca o echipa....acum parem niste robotei. Urmeaza sa lansam nr.30 al revistei peste o luna. E un numar aniversar care celebreaza cei 4 ani ai revistei. Deci trebuie sa fie un numar bun, insa lumea nu parea entuziasmata.
Sunt colegi dragi mie care au muncit enorm pentru a ajunge aici deci trebuie sa fac ceva ca sa fie cum au fost odata. Sa recapatam placerea de a lucra in echipa.

Am avut parte de o noapte alba in incercarea de a gasi o solutie pentru ca lucrurile sa revina la normal. Dupa cateva ore de cautari am dat peste team building la munte, ceea ce mi s-a parut o idee excelenta. E exact ceea ce avem noi nevoie. Comunicarea este vitala in meseria noastra iar lucrul in echipa ne-ar puta ajuta :). Pentru ca dragii mei colegi meritau sa petreaca un weekend intr-un loc relaxant m-am documentat despre locatia in care am putea merge. Si am gasit foarte multe pareri pozitive despre tabara Straja. Am aflat ca au un restaurant cu mancare traditionala, un centru de inchirieri echipamente sportive, restaurant, o sala de conferinte si acces la internet wireless. Nu am mai stat pe ganduri si a doua zi de dimineata am facut rezervare la Vila Alpin*** pentru toti colegii.

Cand le-am spus de surpriza care le-am facut-o au fost extrem de incantati si bucurosi ca munca lor era apreciata si meritau recompensati cu un weekend de relaxare.

Timpul a trecut rapid, intre timp am inchiriat un autocar si am pornit la drum. Eram toti foarte curiosi cum vor decurge lucrurile si cat de mult ne va ajuta team building-ul in redobandirea spiritului de echipa pe care il aveam inainte.
Am ajuns in cantonamentul Straja, am tras aer in piept si eram nerabdatori sa vedem ce avea sa ne rezerve acest weekend.
Imediat ce am ajuns in statiune am fost cazati la cabana si ni s-a prezentat ghidul. Apoi am facut o scurta plimbare prin imprejurimi si ne-am reintors la Vila Alpin*** pentru a servi cina. Trebuie sa mentionez ca personalul a fost foarte amabil cu noi si s-a asigurat ca ne simtit bine. Dupa cina am dezbatut pret de 2 ore activitatile pe care urma sa le facem in urmatoarea zi.

A doua zi de dimineata am savurat un mic dejun delicios si era timpul sa ne pregatim pentru prima activitate ca si echipa :). Toata lumea s-a declarat incantata de coborarea pe tirolina. Desi la inceput am avut emotii, ne-am luat inima in dinti si eram pregatiti sa exploram aventura. Ne-am impartit in 2 echipe : femei si barbati. Instructajul ne-a fost facut de catre un reprezentant al vilei Alpin***, astfel incat sa coboram pe tirolina in maxima siguranta. A fost o proba foarte haioasa, ne-am distrat mult. Unii au fost mai neindemanatici la inceput, s-au panicat, s-au ajutat, au ras si s-au speriat. A fost o experienta uimitoare pe care am reusit sa o ducem la bun sfarsit.

Pentru ca deja era ora pranzului am mers catre cabana pentru a servi masa. Am supus la vot urmatoarea activitate si toata lumea s-a declarat incantata de "Mersul pe cablu la inaltime". A fost o proba foarte provocatoare si mi-au cam tremurat picioarele din cauza fricii de inaltime. Dar nu m-am lasat batuta si am explorat cablul :)).

                                      

Aceasta activitate implica traversarea unui cablu cu o lungime de 30 m care este legat de 2 copaci la inaltimea de 10 metri. Am facut echipe de cate doi si cu inima stransa am traversat cablul. Ne-au cam tremurat picioarele dar am reusit. Munca in echipa si perseverenta ne-au ajutat in reusita traversarii. Aceasta activitate ne-a ajutat sa ne dezvoltam curajul si sa ne depasim propriile limite. De asemenea am cunoscut si importanta incurajarii atunci cand lucram in echipa si asta ne-a ajutat foarte mult. Desi emotiile au fost mari la inceput, unii au prins curaj si au vrut sa mai traverseze inca o data cablul. Restul au fost obositi insa i-au sustinut pe curajosi.

Mai pe seara am facut o scurta plimbare si am petrecut ceva timp afara pentru a admira peisajul superb al muntilor Retezati care poate fi admirat chiar de la Vila Alpin***, deoarece este situata intre cele 2 parti cu nocturna.
Dupa ce am servit cina, am mers direct la culcare pentru ca ne astepta o noua zi plina de activitati. Camerele de la Vila Alpin*** sunt confortabile, moderne si foarte ambientale. Ne-am simtit foarte bine aici :)

A doua zi am fost foarte matinali, micul dejun ne-a conferit energia necesara pentru ca inainte de pranz ne-am propus sa facem 2 activitati.

"Veverita saritoare" ni s-a parut o activitate de team building captivanta si amuzanta. E o activitate de dezvoltare a increderii personale si a intregului grup ca si echipa.
Fiecare participant este ridicat la o inaltime de 13 m. Fiecare va fi ridicat de catre echipa folosind un sistem de scripeti. A fost cea mai distractiva activitate si am ras copios. Toata echipa a muncit cot la cot pentru a ridica participantul. Iar acolo sus la inaltime adrenalina atingea cote maxime pentru ca eram atat de repede ridicati incat aveam impresia ca zburam.


Din aceasta activitate am invatat sa avem mai multa incredere in echipa noastra si am cunoscut importanta incurajarii in echipa. Foarte, foarte frumos a fost !!! Fiecare scotea cate un zgomot haios cand era ridicat, ceea ce ne-a facut sa ne distram copios.

Ne-am intins cam mult la aceasta activitate pentru ca ne-a captivat rau de tot, insa nu ne-am tras bine sufletul ca deja exploram "Mersul pisicii". Aici am fost pusi in fata unei adevarate provocari. Trebuia sa traversam un trunchi de copac suspendat in plan orizontal, la o inaltime de 12 m. Mi-a fost foarte frica sa fac un pas cand am ajuns acolo sus. Masurile de siguranta ne-au fost asigurate, insa cand ma uitam in jos imi tremurau picioarele. Toata lumea ma incuraja, ma aplauda si ma indemna sa pasesc pe trunchiul de copac. Sustinerea lor a insemnat atat de mult pentru mine, incat fara sa imi dau seama am traversat trunchiul de copac. Am avut incredere in fortele proprii si a colegilor mei si am reusit :).


La masa de pranz am povestit despre toate aceste activitati si ne-am distrat pe seama lor. Am pierdut notiunea timpului si ne-am intins la povesti. Insa ne-am grabit mai apoi pentru ca urma ultima activitate din cantonamentul Straja :). De fapt nu e chiar o activitate...e un fel de joc inventat de noi. Pentru ca fiecare dintre noi am trecut la un momentan dat prin momente grele, ne-am propus o ora de sinceritate. In care fiecare trebuia sa vorbeasca deschis despre el, despre lucrurile care il deranjeaza sau ii fac placere. Am ales acest obiectiv pentru a ne cunoste mai bine, pentru a fi mai deschisi unul fata de altii, pentru ca inainte de echipa suntem prieteni.
A fost un moment frumos, plin de incarcatura sentimentala si ne-am bucurat de aceasta excursie la Straja.

Dupa 2 saptamani de la magnifica escapada, am lasat si nr. 30 al revistei Brilliant Beauty iar munca in echipa s-a simtit pentru ca a fost cel mai bun numar de pana acum. Ce am invatat noi din team building-ul Straja? Ei bine, am invatat sa avem mai multa incredere in noi, sa fim mai uniti, mai deschisi si mai apropiati unii de altii. Acum totul a revenit la normal, suntem echipa de la inceput, prietenii dintotdeauna. Ba chiar intentionam sa organizam team building-uri mai des pentru a ne mentine tanar spiritul de echipa :). E incredibil cat de mult ne-a apropiat aceasta excursie :).

Va pup si ne auzim curand :*

*Articol scris pentru SuperBlog 2014

You May Also Like

0 Comments