Search

Review - balsam de par Nivea

by - joi, aprilie 02, 2015

In decursul anilor am incercat o sumedenie de produse pentru par, insa de ceva timp ma preocup mult mai mult de ingrijirea lui. Pe langa masti, uleiuri si alte produse pentru par, ma asigur ca samponul si balsamul de par sa fie calitative. Degeaba as folosi de exemplu un ulei de par leave-in, daca samponul nu mi-ar curata perfect parul.

Balsamul de par nu l-am considerat mereu o necesitate, pentru ca folosesc masca de par la fiecare spalare si am considerat ca e suficient. Insa cum niciodata nu e suficienta hidratare, m-am gandit sa folosesc si un balsam de par. Am fost nehotarata si nu am stiut ce balsam de par sa imi cumpar. Am avut cateva experiente neplacute cu balsamurile de par, care in loc sa hidrateze parul, l-au imbacsit. Dupa indelungi cugetari si cautari, am realizat ca desi sampoanele Nivea le-am incercat si mi-au placut, niciodata nu am folosit un balsam de par Nivea. Am ales varianta pentru par vopsit. Roscatul e pretentios si de aceea optez pentru sampoane dedicate parului vopsit, deoarece au menirea sa confere stralucire parului si sa protejeze culoarea. In plus, produsele pentru par vopsit nu contin sulfati. Sulfatii sunt inamicii nr.1 a vopselelor de par, deoarece grabesc decolorarea vopselei de pe firul de par.


De cand am balsamul, l-am folosit la fiecare spalare, atat in combinatie cu masca, cat si singur pentru a analiza exact efectele pe care le are asupra parului meu. Cand sunt pe graba obisnuiesc sa aplic balsamul si masca in acelasi timp. Insa cand am timp le aplic separat. Balsamul il clatesc mai repede din par si apoi las masca sa actioneze 10-15 minute dupa care ma clatesc. Am firul de par foarte gros si daca nu beneficiaza de hidratare maxima, are tendinta sa devina aspru si arata urat.

Balsamul de par Nivea are un ambalaj cu care sunt sigura ca sunteti obisnuite. E la fel ca samponul, doar ca e cu dopul in jos. Mirosul este unul placut, specific produselor Nivea. Are o consistenta vascoasa, insa nu e nici prea groasa, nici prea subtire. Recunosc ca am avut ceva emotii cand l-am folosit prima data, dat fiind faptul ca nu l-am mai folosit niciodata si ca am avut experiente neplacute in trecut cu alte balsamuri de par, apartinand altor branduri.

Insa emotiile au disparut imediat dupa ce l-am aplicat in par. Se absoarbe rapid in firul de par si dupa cateva secunde imi pot trece degetele prin par, e descalcit complet si se simte matasos. M-am bucurat cand am vazut asta, insa am asteptat sa se usuce parul sa vad cum arata. Nu am aplicat masca de par, pentru a analiza exact actiunea balsamului. Si va spun sincer ca am fost foarte incantata de rezultat. Parul era matasos, se simtea hidratat si arata bine.


Un alt plus pe care il ofer balsamului de par Nivea e faptul ca intr-adevar e potrivit pentru parul vopsit, nu doar de dragul marketing-ului ci chiar isi face treaba. Daca parul natural are stralucirea lui proprie, parul vopsit trebuie ajutat uneori sa aiba stralucire...in special daca e roscat. Si chiar am observat ca parul e mai stralucitor, se vede foarte frumos, in special la lumina soarelui. Pare sanatos si hidratat. Iar acest lucru se si simte.

E un produs spornic, fiind nevoie de putin produs pentru a acoperi intreaga suprafata a parului. Bine, acum depinde si cat de lung aveti parul si cat de des va spalati pe par. Insa daca il compar cu alte balsamuri de par pe care le-am folosit, acesta e chiar spornic. Cred ca acest lucru se datoarea si consistentei mai vascoase. Daca era mai lichid "se pierdea" prin par sa spun asa si era nevoie sa folosim o cantitate mai mare de produs. 

Ma bucur ca am ales balsamul Nivea, care m-a scapat de fobia balsamurilor de par si mi-a amintit cat e de important sa folosesc si un astfel de produs pentru ingrijirea parului. 

Produsul are o cantitate de 200 ml. Pretul initial variaza intre 12-15 lei, in functie de magazinul din care il cumparam, insa eu l-am gasit pe aoro.ro la doar 8 lei. Pretul e foarte mic si e un produs calitativ :). Daca sunteti in cautarea unui balsam de par bun, va recomand cu caldura brandul Nivea :).

Voi ce balsamuri de par folositi? De la Nivea le-ati incercat?
Va astept cu drag comentariile : *

You May Also Like

0 Comments