Search

Cosmetic trash / Produse expirate

by - vineri, mai 13, 2016


Din pacate uneori se intampla sa nu reusesc sa termin produsele in termen util si asa se face ca expira. Oricat de mult imi place un produs, daca data de expirare a trecut nu il mai folosesc si e timpul sa ne despartim. Obisnuiesc sa fac curat printre produse o data la ceva timp pentru a scapa de produsele care au expirat si sa ofer mai departe produse care sunt in termen dar nu le mai folosesc. Macar sa se bucure cineva de ele si de obicei acel "cineva" e mama :P . O astfel de curatenie e utila pentru ca reorganizez produsele, fac loc pentru altele noi si printre cele care le am mai descopar unele de care am uitat si le reutilizez cu drag :).
Am decis sa nu mai prezint produsele expirate in rubrica cu produse terminate, din motive evidente...nu sunt terminate :D. Asadar astazi inaugurez rubrica Cosmetic Trash :)


Am doua farduri crema de la Oriflame din gama The One care din pacate au expirat si imi pare rau ca nu am apucat sa le folosesc mai mult, deoarece sunt chiar foarte bune. Acestea doua si-au schimbat textura si mirosul si astazi ne despartim.
Ma despart si de un mono Essence pe care l-am folosit destul de mult, insa doar in coltul intern al ochiului si evident nu am reusit sa il termin. E o nuanta frumoasa, imi placea sa o folosesc mai mult vara. Are mici particule stralucitoare care se vad foarte frumos.
Paleta de farduri cremoase de la Oriflame nu am prea folosit-o si pentru ca o am de ceva timp e vremea sa o arunc. Fardurile in sine nu ma prea incanta, desi sunt frumoase, nu mi se prea potrivesc. Singura nuanta pe care am folosit-o uneori e cea din stanga care e o nuanta de sampanie si bate spre auriu. Nici nu cred ca se mai gaseste in cataloage, insa nici nu as recumpara-o :D

Rujul rezistent de la Max Factor impreuna cu luciul de buze cu care vine la pachet au expirat la scurt timp dupa ce le-am desfacut. L-am lasat deoparte asa expirat si la curatenia prin cosmetice l-am gasit, l-am pus deoparte ca nu are rost sa il ma tin. La inceput mi-a placut tare mult, insa dupa aproximativ o luna a inceput sa isi schimbe textura si se strangea cumva pe buze. Costa in jur de 50 lei si nu isi merita banii sincer. Sunt multe variante de rujuri mate mai bune si mai ieftine.
Aproape am terminat un balsam de buze de la Essence, dar pana sa il termin de tot a expirat. Mi-a placut deoarece conferea buzelor o nuanta rozalie, insa nu era extrem de hidratant.
Tot de la Oriflame ma despart de un ruj care e dintr-o gama mai veche... Nu stiu daca se mai gaseste acum, insa daca da , atunci l-as recumpara pentru ca e o nuanta foarte frumoasa. Desi nu e foarte rezistent, e hidratant. 
Un alt balsam de buze care a expirat inainte de a-l termina e cel de la Avon din gama Color Trend. Sper ca reusiti sa vedeti in poze ce nuanta rosie are, pentru ca exact asa se vede si pe buze. E un rosu intens, de parca e ruj. Si e si hidratant, deci da, mi-a placut :).
Tot de la Oriflame din gama The One, i-a trecut termenul de valabilitate si unui gloss de buze tare frumos, insa nu l-am folosit prea mult si e timpul sa ne despartim.
Am decis sa arunc si un ruj de la Max Factor care e extrem de vechi in colectia mea si nu stiu daca l-am folosit de 3 ori maxim. E o nuanta frumoasa, dar pe buze e ciudata...are particule stralucitoare cam mari si arata dubios. 


Acum ceva timp eram innebunita dupa tusurile cu sclipici de la Lady's si la un moment dat aveam cam toate culorile. Si am ramas cu acesta negru pe care nu l-am mai folosit de mult si a expirat. E aproape plin, dar nu imi mai place, asa ca nu plang dupa el :D.
Am mai terminat si un tus no name, primit cadou la o comanda de pe site-ul paletuze.ro cand mi-am luat o paleta de blush-uri. Surprinzator mi-a placut tare mult, era pigmentat si usor de folosit.
Mai am un fard no name pe care l-am tinut aruncat prin colectie, dar nu l-am folosit deoarece nu obisnuiesc sa folosesc albastru in machiajul ochilor si prin urmare a expirat.


Crema anticelulitica Avon am folosit-o cam jumatate si apoi am abandonat-o. A fost o crema bunicica, a conferit fermitate pielii, insa doar atat. Cremele de acest gen nu au puterea sa ajute la disparitia celulitei, insa sunt utile pe langa sport si o dieta echilibrata.
Dupa pudra Oriflame din gama The One, imi pare rau pentru ca mi-a placut tare mult, insa pentru ca am cam multe pudre, de ea am cam uitat si a expirat. Oricum am folosit destul din ea, si cu siguranta la un moment dat o sa o recumpar.

Si cam acestea sunt produsele expirate care au ajuns la cosul de gunoi :D.
Acum e loc pentru produse noi, hahahaha :))
Voi obisnuiti sa faceti curat printre cosmetice? Ce produse nu ati apucat sa terminati inainte de termenul de valabilitate?
Va astept cu drag comentariile :*

You May Also Like

8 Comments

  1. Foarte bine ca ai facut curatenie fara mila! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Oho, sunt destule produse! Si eu obisnuiesc sa dau mai departe ce nu folosesc sau nu mi se potriveste. Le pun intr-o cutiuta pe birou si cand vine cineva la mine, hop-top pe "noutatile" din cutie :))
    Ghemotoacele alea cu fard cremos din gama The One mi-au placut si mie, in special cel beige-something, dar la fel, le-am aruncat pentru ca erau expirate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu dau din ele daca nu imi plac, dar de unele mai uit :)) . Pacat ca fardurile de la Oriflame expira destul de repede, desi sunt tare frumusele :)

      Ștergere
  3. Pacat ca ti s-au adunat atat de multe produse care au expirat, mai ales daca multe din ele au fost bune si ti-au placut.
    Eu ca sa evit expirarea produselor inainte sa apuc sa le folosesc, incerc sa nu exagerez cu cumpararea lor in the first place. Daca stiu ca un produs tine mult timp, nu imi iau mai multe variante ale aceluiasi produs de exemplu, cam asta e tactica mea.
    Sa ai un weekend frumos!
    Xoxo, Victoria

    http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu cam tot pe aceeasi idee merg...sa nu cumpar mai multe produse de acelasi gen, mai ales daca se termina greu cum sunt pudrele. Dar din pacate nu imi prea iese...
      Te pup :*

      Ștergere
  4. Si eu am aruncat de curand o paleta de farduri no name pe care nu am prea folosit-o si a expirat, un fixativ Syoss care mi-a placut dar nu mai folosesc fixativ in ultima vreme, un gloss Yves Rocher uitat in geanta si pudra The One pe care am folosit-o foarte putin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine sa aruncam din ce nu folosim..ocupa spatiu aiurea :(. Pacat totusi de produse, dar asta e.
      Eu pudra The One am folosit-o destul de mult...dar pana sa o termin a expirat..

      Ștergere