Search

Ce e afilierea si cum poti sa iti sustii blogul preferat ?

by - marți, ianuarie 24, 2017


In 2011 cand am decis sa deschid acest blog, nu am avut un plan, nu tanjeam dupa vreun titlu ci am lasat lucrurile sa decurga de la sine. La fel gandesc si acum...nu am praguri sau idealuri, insa bineinteles imi doresc sa fiu din ce in ce mai buna. Sa impartasesc cu voi cat mai multe experiente cu produsele cosmetice si sper ca informatiile oferite de mine sa va ajute.

Sa fi blogger nu e usor. Poate tu ca si cititor citesti un articol in 3 minute. Articol la care s-a muncit cateva ore bune. Blogger-ul e acel om care se expune public si transmite mai departe informatii care sunt utile pentru multa lume. Asta fara sa ceara nimic in schimb. Articolele scrise sunt gratuite pentru toata lumea, nu te pune nimeni sa platesti ca sa intri pe un blog. Si cred ca fiecare dintre voi ati gasit informatii utile pe bloguri. Chiar daca sunt blogger si eu gasesc informatii utile pe alte bloguri si asta ma bucura.

Cred ca ati observat si voi pe blog ( nu doar aici ) ca sunt bannere si in diferite articole gasiti linkuri care de obicei sunt evidentiate prin alta culoare. Ei bine, daca vreti sa sprijiniti un blogger nu va mai fie teama sa dati click pe acele linkuri/bannere. Stiu ca unora le e frica sa dea click pe link, ca nu cumva sa se imbogateasca bloggerul. Credeti-ma nu se intampla asta.

Majoritatea linkurilor de acest gen sunt linkuri de afliere. Adica daca voi dati click si cumparati ceva, un mic procent merge in buzunarul blogger-ului. Unele companii, au decis ca un procent din bugetul lor de marketing sa mearga catre blogger. Aceste site-uri pun la dispozitie linkuri si bannere personalizate pentru fiecare pentru a le promova produsele. Si cand spun procent mic, chiar nu glumesc. Sumele sunt mici, nu se imbogateste nimeni din asta. Si in plus dureaza uneori si cateva luni pana blogger-ul primeste banii.

Majoritatea cumparam din magazinele online, nu-i asa? Ei bine, daca admiri un blogger, arata-i ca ii apreciezi munca si atunci cand faci cumparaturi foloseste-te de linkurile de afliliere. In acest mod ii arati ca ii admiri munca si el se va simti mandru.
Ia spune-ti voi de cate ori nu ati trimis mail unui blogger pentru a va ajuta cu anumite informatii? Si eu la randul meu am primit o gramada de mailuri de la cititoare, in care imi erau solicitate diverse sfaturi in ceea ce priveste diverse produse de ingrijire sau de machiaj. Si am raspuns la fiecare mesaj, incercand sa ajut cu sfaturi persoana respectiva. Ar fi frumos sa ajutati si voi blogger-ul, dand click pe linkurile de afliliere sau bannere.

Stiu ca mai sunt persoane care se oftica ca baga bani in buzunarul blogger-ului. Ei bine, dragi prieteni in primul rand ma repet din nou ca acel blogger nu se imbogateste. Si in al doilea rand bagati bani in buzunarul mariilor companii, poate chiar fara sa va dati seama. Daca nu ar exista publicitatea, ati fi chiar surprinsi sa stiti cat de putin costa produsele. Un ruj Chanel de exemplu costa in jur de 100 lei. Ei bine, pretul de productie este aproximativ 20% din aceasta suma, deci 80 de lei platiti pentru numele brandului si pentru publicitate.

Atunci de ce nu ati sustine si bloggerii, acei oameni care va pun la dispozitie informatii bazate pe experiente personale, informatii pe care le gasiti in articolele in spatele carora se afla cateva ore de munca?

Daca vrei sa iti cumperi un fond de ten, o pereche de blugi etc., nu ar fi elegant sa faci aceste cumparaturi prin intermediul linkurilor de afiliere de pe blogul pe care il urmaresti si il admiri? Poti chiar sa comunici cu blogger-ul, sa ii ceri recomandari de produse, de site-uri etc. Sunt sigura ca te va ajuta :).

Si eu la randul meu cumpar folosind linkurile de afliliere de pe blogurile pe care le urmaresc si le admir si ma simt foarte bine facand asta. Acel mic procent din cumparaturile mele care merge spre blogger, inseamna aprecierea mea pentru munca pe care o depune. Iar asta ma face sa ma simt bine, iar blogger-ul e incantat.

Daca de exemplu vrei sa faci cumparaturi de 100 de lei dintr-un anume magazin online si comanzi urmand linkul de afiliere al unui blogger, stai fara griji, tot 100 lei vei plati. Nu ia nimeni din banii tai ca sa ii trimita catre blogger. Ci compania respectiva, vireaza cate blogger un procent din cei 100 lei.

Asadar va indemn sa va faceti cumparaturile din magazinele online, prin intermediul linkurilor de afiliere de pe blogurile care le admirati. Sustineti acesti blogeri si aratati-le asta.

Mai jos va las si cateva linkuri ale magazinelor online cu care sunt afiliata. Sunt magazine din care cumpar frecvent, magazine care imi plac. Niciodata nu voi recomanda site-uri cu care nu am avut experiente placute. 
Daca dati click pe numele magazinului, veti fi redirectionati catre site-ul respectiv. Iar daca aveti chef vreodata de cumparaturi si doriti sa sustineti acest blog, v-as fi recunoscatoare daca ati utiliza linkurile de afiliere. Pe pagina de Facebook, de asemenea mai postez diverse noutati sau reduceri tentante, asadar nu uitati sa ma urmariti si acolo :).

* elefant.ro - pe site gasiti o gama variata de produse...carti, cosmetice, parfumuri, ceasuri etc.

* libris.ro - aici gasiti o gramada de carti si am comandat de multe ori de la ei, deoarece ofera transport gratuit la comenzile de minim 30 lei.

* depurtat.ro - e site-ul meu preferat de incaltaminte de multi ani. Mereu am gasit la ei modele moderne, actuale la preturi mici.

* answear.ro - am descoperit acum un an acest site si am ramas surprinsa de varietatea produselor. Au preturi foarte variate....aici gasesti haine foarte ieftine si foarte scumpe si o gramada de modele misto. Am dat o singura comanda, am fost incantata si cu siguranta vor urma si altele.

* vegis.ro - acest site este unul dintre cele mai mari magazine naturiste din Romania. Gasiti aici, produse bio, ceaiuri, suplimente alimentare, raw food, etc.

* melimeloparis.ro - cred ca majoritatea dintre voi a auzit de Meli Melo, care au devenit renumiti prin intermediul accesoriilor deosebite pe care le au.

* produsecosmetice.ro - dupa cum va puteti da seama si din numele site-ului, aici gasiti o gramada de produse cosmetice de la cele mai ieftine la cele mai scumpe.

* stargift.ro - daca va place sa faceti cadouri personalizate, asta e site-ul pe care il recomand. Au o varietate de produse foarte faine : cani, ceasuri, tablouri, calendare, etc. la preturi foarte mici.

Cam astea sunt magazinele de la care am comandat cel mai des. Cel putin cele de care imi amintesc acum. Oricum de fiecare data cand gasesc un magazin online tentant, vi-l prezint si voua ca de obicei.

Ma opresc aici cu articolul si sunt foarte curioasa de parerea cititorilor cu privire la acest aspect.
Sunt foarte curioasa daca voi ati ales sau veti alege sa sustineti blogurile pe care le urmariti, facand cumparaturi dand click pe linkurile de afiliere.



You May Also Like

6 Comments

  1. Eu i-am sustinut pe toti, ba chiar uneori daca mi s-a parut mult prea tentant ceea ce prezinta am facut si comanda. De multe ori, adevarul este ca nu ma descurc fiind conectata de pe mobil, i-am rugat sa-mi faca ei comanda. Si chiar nu sunt putine produsele comandate! Nu am nimic in potriva, cum eu muncesc si tu ca redactezi un articol iti pierzi din timp, cu totii stim cat este de pretios timpul. De pe produsecosmetice, mi-am tot comandat au preturi bune la multe articole.
    Pe viitor am zis ca voi comanda ceva de la vegis, au foarte multe produse care imi plac.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiam ca poti castiga un procent micut de tot daca cineva face comanda de pe link-ul afisat de tine. Mereu cand o pagina ne roaga sa deschidem anumite link-uri, le-am deschis cu cea mai mare placere gandind ca i se ofera o reducere. Fac foarte rar cumparaturi pe net pentru ca prefer sa vad, sa simt, sa pipai si sa incerc ceea ce cumpar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu fac des cumparaturi pe internet, in special de produse cosmetice deoarece din oras nu prea am de unde sa le cumpar...

      Ștergere
  3. Si eu deschid link-ul la mai multi blogeri care cer , nici eu nu am stiut ca se castiga un procent din asa ceva.

    RăspundețiȘtergere