Search

5 minciuni spuse de companiile de produse cosmetice !

by - duminică, octombrie 20, 2019

Ideea acestui articol, mi-a venit zilele trecute cand mi-am adus aminte de o reclama de la teleshopping. O anume vedeta (nu mai stiu exact cine), facea reclama la o anume tigaie si mentiona ca de cand foloseste aceasta tigaie, gateste mult mai sanatos pentru familia ei. Vedeta respectiva a fost data in judecata de catre concurenta, deoarece spuneau ei, vedeta nu poate demonstra ca gateste mai sanatos datorita tigaii. Iar raspunsul ei a fost delicios din punctul meu de vedere : O sa dovedesc asta, cand si Redbull va dovedi ca bautura iti da aripi. Un raspuns amuzant, dar adevarat, nu-i asa ?



Asa ca m-am decis sa scriu despre minciunile care vin din partea companiilor de cosmetice si despre descrierile mult prea pompoase ale unor produse. Intentia mea nu e sa denigrez vreun produs sau o companie anume, de aceea nu am sa dau nume pentru ca nu e frumos. Oricum la anumite game de produse, cam toate companiile se folosesc de aceleasi tactici de a oferi descrieri pompoase produselor, in scopul de a se afla in top vanzari. Asta nu inseamna ca produsele nu sunt bune. Dar na, uneori mi se par cam exagerati si aloca produselor rezultate care de fapt nu se pot obtine la nivelul la care spun ei.

1. Reclama la mascara ? Sau la gene false ?
Nu inteleg de ce companiile care produc mascara nu fac reclame sincere. Nu stiu daca exista pe piata o reclama care sa arate intr-adevar imagini adevarate inainte si dupa. Pentru ca mereu in aceste reclame vedem doamne care etaleaza maiestuos o pereche de gene false. Adica niciodata, nici un rimel nu o sa iti faca genele asa. Cu cat genele false din reclama sunt mai lungi si mai dese, cu atat exista sanse mai mari ca respectivul produs sa fie in top vanzari. Nu mi se pare deloc ok aceasta tactica. Chiar daca stiu ca doamna din reclama are gene false si nu este efectul rimelului prezentat, parca ma simt deranjata cand imi etalezi minciuni.

2. O crema te poate scapa de celulita ! Oare ?
Cam toate cremele anticelulita ne promit ca ard depunerile de grasime si vor conferi o silueta mai zvelta. Asa sa fie ? Pai hai sa vedem intai cum a aparut celulita. In primul rand din cauza alimentatiei (sucuri, mancare fast-food, etc) si a sedentarismului. Si oare daca stam pe canapea si ne dam cu o crema, celulita dispare? Nu, nu cred ! Intr-adevar o crema anticelulitica ajuta la fermitatea pielii, dar nu are puterea sa topeasca depunerile de grasime si sa faca celulita sa dispara. Mi s-ar parea mai corect ca aceste creme sa fie promovate altfel. Sa se recomande utilizarea cremei alaturi de o alimentatie sanatoasa si sport. Sportul si alimentatia fiind cele care au puterea de a face celulita sa dispara, crema doar ajutand pielea sa aibe un aspect mai placut.

3. Crema anti-rid previne ridurile ! E da !
Ridurile apar din mai multe motive. In primul rand din cauza varstei, iar ridurile premature se datoareaza nehidratarii corespunzatoare a zonei ochilor si a expunerii indelungate la soare fara protectie solara. Deci cum ar putea o crema anti-rid sa stearga ridurile? Va spun eu....nu are cum ! Insa o astfel de crema ar trebui sa o folositi constant pentru ca are puterea de a hidrata zona ochilor, de a reda elasticitate pielii iar aceste lucruri pot face ca ridurile sa fie mai putin adanci. In concluzie cremele anti-rid sunt bune, trebuie sa le folosim, dar prezentarea lor de companiile de marketing mi se pare cam exagerata ! Despre riduri am pregatit un articol mai complex si curand va aparea pe blog !

4. Serul pentru varfuri despicate, regenereaza parul
Din pacate si aceasta afirmatie este dusa la extrem, deoarece pentru varfuri despicate exista o singura solutie : foarfeca ! Nici un produs din lumea asta nu are puterea sa lipeasca firul de par despicat. Insa aceste seruri au totusi o actiune remarcabila si atunci cand sunt aplicate pe par, netezesc varfurile si le par sa nu mai fie despicate. Deci cumva ascund problema, nu o rezolva. Si eu folosesc seruri si diferite produse pentru varfuri despicate, pentru ca imi place cum netezesc podoaba capilara, insa atunci cand varfurile devin uscate si despicate (in cazul meu din cauza placii de par), apelez la foarfeca !

5. Apa micelara nu se clateste !
Un produs pe care il aplicam si apoi trebuie sa il clatim, inseamna sa facem doua lucruri. Daca nu trebuie sa il clatim, parca e mai tentant, nu ? Nu stiu de ce pe toate apele micelare scrie ca produsul nu se clateste. Da intr-adevar multe produse de acest gen nu au ingrediente daunatoare. De exemplu eu folosesc apa micelara Bioderma si intr-adevar nici un ingredient de pe lista nu e agresiv cu tenul. Insa o apa micelara are un singur rol : sa curete machiajul de pe ten. Si chiar daca acest produs nu e daunator pielii, de ce am vrea sa ramana pe fata? Nu are rost ca pielea sa ramana incarcata cu diferite ingrediente....care desi nu ii fac rau, nu ai aduc nici beneficii. Asadar va sfatuiesc sa folositi mereu un gel de curatare dupa ce utilizati apa micelara, pentru ca pielea sa fie complet curata inainte de a aplica crema de fata !

notino.ro%20

Si pe voi va deranjeaza aceste minciuni pe care le spun companiile de produse cosmetice? Ce alte afirmatii folosite in promovarea produselor cosmetice considerati ca sunt exagerate ?

You May Also Like

37 Comments

  1. Eu cred ca nu reclamele mint, ci oamenii le folosesc prea putin si au asteptari foarte mari de la produs fara a face nimic in plus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm...asta e un alt subiect. Oricat ai folosi de exemplu un ser pentru varfurile nu se lipesc la loc...deci e cam o minciuna de marketing.

      Ștergere
  2. Sau reclamele la șampon în care sunt tipe cu extensii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Se fac multe mentiuni de genul acesta pt promovare. Din pacate lumea crede si le foloseste ca atare fara sa se intereseze.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce mi-a plăcut articolul! De vârfuri despicate scapi doar dacă te tunzi, de celulita scapi doar cu alimentație sănătoasă și mult sport, nu poți sa scapi de riduri, eventual doar prin operație estetica, iar cu mascara clar folosesc gene false in reclame. Din păcate exista multe persoane naive care le cred minciunile.

    RăspundețiȘtergere
  5. La faza cu rimelul ai mare dreptate, cat despre apa micelara, eu mereu ma clătesc. 😂😂

    RăspundețiȘtergere
  6. O, da, la treaba cu mascara subscriu! Nu înțeleg de ce nu putem avea așteptări realiste

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, de multe ori mint. Serul pentru vârfuri nu a avut efect la mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate contra varfurilor despicate are efect doar foarfeca...

      Ștergere
  8. Mă bucur că ai menționat serul pentru vârfuri despicate. Acesta nu îți face părul la loc, doar îi dă un aspect mai plăcut.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai dreptate, nici mascara nu ofera acelasi efect wow si nici crema anti-celulitica nu te scapa de celulita :)) Trebuie sa recunosc ca nu m-am gandit niciodata sa clatesc apa micelara. Desi, de cele mai multe ori, merg din reflex sa-mi spal tenul cu gelul de curatare. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte tare cele mentionate de tine! MAi am si eu cateva... doar sa mi le aduc aminte!

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu nu am incredere in niciun fel de reclama, nici una nu spune adevaruri, ci doar minciuni frumos ambalate. Cu cat o reclama este mai des vazuta, cu atat mai mult ma feresc sa cumpar acel produs. Un produs cu adevarat bun nu are nevoie de reclama. Ai vazut vreodata reclame la Oil of Olaz - un brand cosmetic excelent, sau la celebrul brand Hellena Rubinstein? Sau la orice face firma Panasonic? Nu... deci... reclama o fi sufletul comertului dar e si indicul ca produdul respectiv poate fi slab calitativ.

    RăspundețiȘtergere
  12. De multă vreme nu mai cred în reclame, normal că nu exprimă realitatea. Mă gândesc mereu la reclamele cu suplimentele care vindecă sau slăbesc> Dacă ar fi așa, nu ar mai fi oameni bolnavi sau grași :)
    Interesant articolul tău, felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ca bine zici! Varfurile despicate chiar dispar doar de la foarfeca, iar cand vad genele alea uriase la reclamele la rimel, ma ia durerea de cap. :))

    RăspundețiȘtergere
  14. As putea sa spun ca mi se par niste chestii atat de banale incat m-am obisnuit cu ele si nu ma mai astept la minuni. Daca eram adolescenta ma asteptam sa dispara celulita dupa prima aplicare a cremei, sa se duca un mic rid de expresie in mai putin de o saptamana si parul deteriorat sa se repare de la sine .... asa ca .... sunt trucuri de marketing care vand

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte interesante aceste minciuni. Imi imaginez ca multe branduri incearca sa isi vanda marfa folosind idei care nu au un temei stiintific.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cine mai crede in reclame, sa fim seriosi. De asta suntem noi bloggeri sa testam si sa spunem daca intr-adevar produsul are efect sau nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate sunt multi care mai cred in reclame...ai fii surprinsa !

      Ștergere
  17. poate si produsul are limitele lui, o buna promovare il vinde excelent, nu?

    RăspundețiȘtergere
  18. Cred ca sunt atat de obisnuita cu acetse sintagme incat raman imuna cand le aud

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu la fel...dar unii din pacate mai cred in astfel de nebunii !

      Ștergere
  19. Mda faza cu mascara e chiar enervanta :) Vreau si eu gene ca tantile alea din reclame dar nexam asa ceva

    RăspundețiȘtergere