Beneficii sare de baie !
Băile lungi sunt preferatele mele când e vorba de sezonul rece. De fapt sunt preferatele mele oricând am nevoie de un mic răsfăț și când mă bag în cadă se întâmplă să cam uit de mine. Mulți ani la rând am folosit spumant de baie, însă de câțiva ani am renunțat la spumant în favoarea sării de baie. Spumantul de baie e relaxant, îmi place spuma la nebunie, însă din păcate nu are beneficii pentru piele. Am început să mă informez mai mult despre sarea de baie și beneficiile pe care le are. Sarea de baie colorează apă, o parfumează și în funcție de sarea aleasă, are și beneficii pentru piele și sănătate.
Sarea de baie este bogată în minerale și are numeroase beneficii : deschide porii, purificand și hidratând pielea. Sarea de baie are de asemenea un efect detoxifiant iar pentru a va bucură pe deplin de beneficiile ei, se recomandă băi de 15-20 de minute. În acest timp, aburii deschid porii, lăsând astfel mineralele din sare să se absoarbă în piele. Sarea de baie este încărcată de minerale, precum magneziu, calciu, sodium și potasiu. Conținutul de săruri minerale ajută la restabilirea barierei de protecție a pielii, mențînând hidratarea și având în același timp un efect anti-îmbătrânire asigurând comunicarea inter-celulară.
Eu am folosit sarea de baie în două moduri : prin adăugarea unei căni de sare de baie în cadă cu apă caldă, sau ca și exfoliant pentru corp. Se amestecă sarea de baie cu ulei de măsline iar cu pasta obținută se masează ușor corpul pentru îndepărtarea celulelor moarte. Nu va recomand să va exfoliați și tenul cu sarea de baie, deoarece e mult prea dură pentru ten. Și bineînțeles, în nici un caz nu e bine să abuzăm iar o baie caldă cu sare de baie pe săptămâna e suficientă. În cazul exfolierii la fel....nu apelați la exfoliere mai des de o dată pe săptămâna, deoarece celulele pielii se pot degrada ușor riscând să va expuneti la iritații și piele uscată.
În momentul de față pe piață există o sumedenie de săruri de baie pentru diferite afecțiuni, iar mai jos o să va fac și câteva recomandări. Întreagă gama de săruri de baie pentru diverse afecțiuni o găsiți AICI. Dacă intrați pe link, o să descoperiți că sarea de baie are de asemenea și un preț mic, deci îi acord încă o bilă albă ! Beneficii multe si produs ieftin !
Sare de baie cu Goji si Palmarosa
O găsiți AICI ! Țară de origine : România
Sarea de baie provine din Salina Praid și este încărcată cu o multitudine de minerale naturale precum magneziu, potasiu, calciu, sodiu și brom care ajută sistemul nervos, relaxează mușchii și catifeleaza pielea. Compoziția de vitamine B și C, minerale și aminoacizi care se regăsește în fructele goji, este extrem de eficientă în lupta împotriva radicalilor liberi, încetinind procesul de îmbătrânire a pielii. Uleiul esențial de palmarosa, o aromă dulce-florală de neuitat, creează un efect pozitivant, tonic al sistemului nervos.
Sare de baie cu Gheara Dracului Herbamedicus
O găsiți AICI ! Țară de origine : Germania
Conține extract din rădăcina de planta gheară dracului care crește în savana din Africa de Sud. Planta gheara dracului este cunoscută pentru proprietățile sale care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, relaxarea și regenerarea tonusului muscular, mărirea mobilității articulare, regenerarea cartilajelor și calmarea durerilor reumatismale. Această sare de baie e o comoară pentru serile în care sunteți obosite și aveți senzația de picioare grele. Relaxează mușchii și calmează durerile.
Sare de baie cu clorura de magneziu
O găsiți AICI. Țară de origine China.
Sarea de baie Nigari este bogată în magneziu și are numeroase beneficii : ajută la arderea grăsimilor prevenind obezitatea, menține nivelul glucidelor și al insulinei în limite normale, menține tensiunea arterială la un nivel normal, menține sănătatea oaselor, ajută la detensionarea mușchilor, combate durerile de cap, îmbunătățește somnul, reduce anxietatea, reduce stările de slăbiciune, dificultățile de concentrare și tulburările de somn !
Sare de baie pură
O găsiți AICI. Țară de origine : Germania
100% naturală, sarea de baie, sarea de baie pură de la Marea Moartă ajută la stabilizarea metabolismului și pentru o mai bună reținere de apă, datorită conținutului său ridicat de minerale naturale. Băile regulate cu această sare naturală are un efect relaxant asupra pielii și corpului, restaurandu-i acestuia în totalitate echilibrul. Acțiunea de îndepărtare a impurităților de la nivelul pielii este în același timp blândă cât și benefică. Pielea este mult mai catifelată și de o naturalețe aparte. De asemenea este potrivită pentru a se folosi complementar în îngrijirea pielii, de exemplu în cazurile de neurodermatita și psoriazis.
Voi folosiți sare de baie? Pe care o preferați?
12 Comments
Sincer mi-as lua, insa nu mai am cada, ci doar cabina de duș. Dar cred că se poate folosi și la duș, sarea de baie.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru informatii! Nu prea stiam la ce si cum se foloseste :)
RăspundețiȘtergereFoloseam sare de baie înainte să am bebe, pe vremea când puteam face o baie lunga si relaxanta. Acum nu mai folosesc pentru ca fac doar dus...dar sper ca in viitor sa revin la tabieturiel mele.
RăspundețiȘtergereAm primit la un moment dat cadou sare de baie și mi-a plăcut. Cred că ar trebui să îmi comand și să mă bucur de acest răsfăț din nou.
RăspundețiȘtergereAm o sare de baie de la Alverde, de care sunt foarte mulțumită. Lasă pielea foarte fină.
RăspundețiȘtergereDaaa, sarea de baie este preferata mea!
RăspundețiȘtergereIar cea de la Savonia este super!!!
Mulțumesc pentru recomandări!
Preferata mea este una adusa din Croatia, miroase minunat si ma ajuta sa ma relaxez la baie.
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac baile lungi cu spuma sau cu sare de baie. Mult mai relaxata ies dupa o astfel de baie.
RăspundețiȘtergereImi place sa pun sare de baie in baile relaxante cu spuma.
RăspundețiȘtergereNu am stiut ca sarea de baie are atatea beneficii, o sa caut si eu.
RăspundețiȘtergereSi eu folosesc de cativa ani sarea de baie si nu mai vreau sa renunt la ea!! Tare faine beneficiile ei! 😘
RăspundețiȘtergereNu am obiceiul sa folosesc sare de baie, dar articolul tau m-a facut curioasa sa incerc si eu.
RăspundețiȘtergere