Search

Altruist Dermatologist Sunscreen SPF 30 / Review

by - joi, aprilie 16, 2020

Protecția solară e foarte importantă, am spus asta de fiecare dată când am avut ocazia. Pe lângă faptul că previne bolile de piele cauzate de soare, ne protejează tenul de pete și riduri. Așadar, folosită în cantitatea necesară de 1,25 ml și reaplicata când e necesar, crema cu protecție solară are beneficii foarte bune. O să dezvolt acest subiect într-un alt articol, însă astăzi vreau să vă prezint o crema cu protecție solară despre care mi-am propus să scriu de ceva timp, dar mereu a intervenit altceva.

Chiar dacă cremele cu protecție solară sunt extrem de benefice, știu că multă lume se ferește de ele pentru că de obicei au texturi mai dubioase sau lasă un filtru alb pe piele, ceea ce nu e tocmai plăcut. Dar vă asigur că acolo undeva, există pentru fiecare o cremă pereche, trebuie doar să încercați și să testați.



Brandul Altruist e puțin diferit față de restul pentru că mizează pe calitatea produselor, nu pe reclame de marketing. Nu fac campanii de PR, nu plătesc pentru publicitate, așa că e puțin posibil să vedeți acest brand la marii influenceri din împrejurimi care lucrează doar pe bază de contracte. Pentru că de cele mai multe ori, cumpărăm produse scumpe a căror preț e justificat de investiția în ambalaje fancy și în publicitatea plătită pentru promovarea unui produs. Când mizezi pe ambalaj simplu și nu arunci cu banii in stânga și in dreapta pentru promovare, automat produsul are un preț mai mic. Un alt lucru care îmi place la brandul Altruist e faptul că din vânzările produselor, ajută cu donații pentru care merg către copiii cu albinism din Africa.

Altruist SPF 30 are o protecție UVA/UVB ridicată și atinge standardul de evaluare din Marea Britanie, atingând 5 stele în sistemul de evaluare ( PA++++ ) . În mare parte are în compoziție filtre chimice, și nu lasă filtre albe pe piele datorită dioxidului de titan. Pe lângă protecția solară ridicată, crema e foarte hidratantă în principal datorită glicerinei din compoziție...unul dintre cele mai vechi ingrediente din produsele cosmetice, dar totuși unul dintre cele mai bune. Hidratarea pielii este susținută și de Panthenol, care e de fapt vitamina B5, având de asemenea și proprietăți anti-imflamatoare. Nu conține alcool, parfum, uleiuri esențiale sau alte ingrediente iritante.


Eu am tenul mixt și îmi place cum se prezintă crema pe tenul meu. E potrivită de asemenea și pentru tenurile uscate, având în vedere că e foarte hidratantă. Personal dimineața nu folosesc o crema hidratantă, deoarece Altruist Dermatologist Sunscreen SPF 30 e suficient de hidratant și nu simt nevoia de altceva. E de asemenea o bază bună  și pentru machiaj. Nu lasă pe ten absolut deloc pelicula albăînsă după aplicare tenul rămâne lucios. Aștept aproximativ 10-15 minute  se absoarbă crema în piele și apoi tapotez cu un șervețel luciul și aplic machiaj dacă e cazul. Dacă nu folosesc machiaj, aplic doar puțină pudră, pentru a  asigura  tenul rămâne mat pe parcursul zilei. Dacă sunteți in căutarea unei pudre bune și translucide va recomand pudra de orez , care e eficientă și foarte ieftină.

Altruist Dermatologist Sunscreen SPF 30, are o cantitate de 200 ml și costă doar 29 lei. Se poate folosi și pe față și pe corp. Sincer mi se părea ireal că o cremă cu ingrediente bune, să fie disponibilă la o cantitate atât de mare și să coste atât de puțin. Însă, iată că se poate. Din punct de vedere al calității și a prețului e cu mult peste cremele altor branduri care costă mult mai mult și oferă o cantitate mică. Mă doar inima sincer când văd o crema cu spf care are gramaj de 40 ml și costă peste 100 lei. În zilele de vară cel puțin când aplic protecția solară de mai multe ori pe zi, aș ieși destul de scump. De exemplu aplicând de 3 ori pe zi, cantitatea necesară de SPF, o crema de 40 ml mi-ar ajunge 2 săptămâni doar pentru față, ceea ce înseamnă peste 200 lei pe lună și e cam mult sincer. 

Așadar dacă sunteți în căutarea unei creme cu protecție solară, va recomand să dați o șansă produselor Altruist ! Costă puțin, sunt bine formulate, vin în ambalaje mari...și in plus contribuiți la acțiunile de caritate pe care Altruist le întreprinde. Dacă va tentează produsul, îl găsiți AICI.

Cei de la Altruist au lansat de ceva timp și crema Altruist anti-redness&pigmentation SPF 50 , care conține pigmenți speciali care neutralizează roșeața și uniformizează aspectul pielii pigmentate. Conține un fitocomplex din 5 plante ( gălbenele, lemn dulce, centella asiatică, castan sălbatic ) și extract de drojdie, ingrediente care au rol anti-imflamator, calmant și au proprietăți de vindecare a pielii sensibile într-un tratament de 8 săptămâni, fără a fi nevoie de antibiotice.

În gamă au de asemenea și spray invizibil cu protecție solară 50 , care deși costă foarte puțin de asemenea, are in compoziție alcool denat și nu e recomandat să fie folosit pe față, ci doar pe corp. Astfel de spray-uri care de obicei se folosesc pentru reaplicare, conțin alcool sau parfum. Dacă le folosiți sau nu pe față, depinde foarte mult de tipul vostru de ten și de toleranța pe care o are. Însă totuși nu îl recomand pentru o utilizare constantă ci doar aplicat le nevoie peste machiaj, când e imposibil de folosit o cremă cu SPF.


Iar ultimul produs din gamă, dar nu cel din urmă e crema cu protecție SPF 50, care are de asemenea un preț mic și urmează să o încerc deoarece vine vara și e nevoie de protecție solară mai crescută.

Voi ce crema cu protecție solară folosiți ? Ați încercat produsele Altruist ?

You May Also Like

18 Comments

  1. Foarte buna prezentarea ta. Ma cam saturasem de cremele clasice de pe piata care nu au cine stie ce efect. Chiar voi incerca vara aceasta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Altruist nu e crema clasica sau "neclasica". E doar o crema cu spf foarte buna !

      Ștergere
  2. Am nevoie de o cremă bună cu SPF mare, recomandarea ta a venit la fix.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am încercat aceste produse. Ultima dată am folosit Nivea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim pentru detalierea exacta a acestor produse.Eu, personal, nu le stiam si a fost un mod eficient sa citesc aceste informatii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi plac produsele care nu lasa tenul lucios. Am sa caut si eu crema.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am folosit ceva de la Ibatherm, dar urmeaza sa mi expire.

    RăspundețiȘtergere
  7. Macar un astfel de Spf chiar este necesar. 😊

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiam de aceste produse. Eu de obicei folosesc produse Elmiplant si produse pe care le gasesc in DM.

    RăspundețiȘtergere
  9. Chiar nu știam de aceste produse dar mi se par foarte tentante.
    Mi-ar plăcea să le încerc!
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma asteptam sa coste mult mai mult. Chiar are ingrediente faine si pare tare buna. E de incercat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Deocamdata la noi e semi-iarna inca. Acum 2 zile ningea viscolit..! Dar pentru la vara sigur voi avea nevoie deasa ceva, deci trec produsul pe lista!

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna! Care este diferenta dintre crema Altruist Fluir Sfp 50 si cea sunscreen? Multumesc

    RăspundețiȘtergere