Search

Cum sa aplici corect autobronzantul fara sa te patezi

by - duminică, iunie 21, 2020

Cum sa aplici corect autobronzantul fara sa te patezi


Soarele e nociv pentru piele, cred ca asta stie toata lumea deja. Cu multi ani in urma nu cunosteam din pacate toate aceste informatii la care avem acces astazi, asa ca prajitul la soare era un trend. Chiar daca astazi nu mai fac asta, imi place ca vara sa am pielea usor bronzata. Insa bronzul in fata soarelui sau la solar, inseamna degradarea celulelor, riscul de arsuri, de pete si chiar cancer. Avem insa alternativa de a folosi un autobronzant daca ne dorim o piele maslinie. Multe fete se feresc sa foloseasca un astfel de produs, pentru ca le e teama de eventualele pete. Insa autobronzantul lasa in urma pete, doar daca nu e folosit corect. Asadar, iata cateva sfaturi pe care sa le iei in considerare inainte de a folosi un autobronzant !



1. Epileaza-te inainte cu o zi
E important sa ti cont de acest aspect pentru ca daca aplici produsul imediat dupa epilare, procedura de epilare lasa foliculii deschisi, iar in acele zone autobronzantul va patrunde mai puternic si va lasa in urma multe picatele maronii.

2. Exfolieaza pielea
Inainte de a aplica autobronzantul e foarte important ca pe piele sa nu fie celule moarte, astfel incat produsul sa lase in urma pete. Exfoliaza bland tot corpul si apoi foloseste un gel de curatare. Dupa dus asigurate ca usuci pielea complet cu ajutorul unui prosop.

3. Hidrateaza pielea
Autobronzantul tinde sa se prinda mai tare in zonele uscate, ceea ce poate duce la aplicarea produsului cu pete. Asadar hidrateaza corpul foarte bine inainte si insista in special pe zonele cu portiuni uscate, precum coatele si genunchii.

4. Foloseste o manusa pentru aplicarea autobronzantului
Unele autobronzante sunt destul de puternice si iti pot colora unghiile si cuticulele. Pe langa asta, folosind o manusa profesionala pentru aplicarea autobronzantului , produsul se aplica mai usor si mai uniform. Manusa se poate spala dupa utilizare si o poti folosi de fiecare data cand ai nevoie.

5. Aplica mereu autobronzantul de jos in sus prin miscari circulare
Logica din spatele acestui sfat e destul de simpla. Aplicand produsul de jos in sus, vei evita urmele estetice care ar putea aparea daca te aplici. Metoda cea mai eficienta de aplicare e prin miscari circulare. Nu te grabi, confera atentie fiecarei zone, pentru a te asigura ca acoperi toata pielea. 

6. Foloseste o pensula de fond de ten pentru zonele greu accesibile
Uneori pe glezne si pe stern autobronzantul tinde sa ramana in pete, deoarece nu sunt zone "plate" si risti sa nu distribui produsul uniform. O pensula de fond de ten e foarte utila pentru ca e mai mica si confera mai multa atentie la detalii. Daca aplici autobronzant si pe ten, cu o pensula e mult mai usor.

7. Citeste intotdeaua instructiunile oferite de producator
Fiecare autobronzant e diferit, de aceea e important sa urmezi instructiunile oferite. Unele produse sunt creme nuantatoare care iti confera o nuanta maslinie treptata si se folosesc ca o crema de corp obisnuita, adica nu se clatesc. Alte autobronzante trebuie lasate sa actioneze cateva ore, sau chiar peste noapte si apoi se clatesc.

8. Repeta procededeul pentru pastrarea bronzului
Daca iti doresti un bronz frumos care sa reziste, nu e suficient sa folosesti autobronzantul o singura data ci trebuie sa repeti procedeul. Depinde si de cat de evident vrei sa fie bronzul. Daca doresti o nuanta aramie cat mai pronuntata, poti folosi produsul mai des. In caz contrar il poti folosi o data la cateva zile.


Cele mai laudate produse autobronzante la oferta ! 




Autobronzantul Ziaja este unul dintre cele mai iubite produse de acest gen, iar AICI il gasiti la un pret foarte bun. E un produs ideal daca nu aveti experienta in aplicarea autobronzantului. Se aplica pe corp si se lasa sa intre complet in piele, evitandu-se contactul cu hainele pana la absorbtie. L-am cumparat si eu si urmeaza sa va prezint curand si experienta mea cu el ! 


Si autobronzantele ST. MORIZ sunt foarte laudate si iubite, iar AICI , le gasesti la reduceri de pana la 40%. In portofoliul de produse gasesti atat lotiune autobronzanta, cat si sub forma de spuma sau de spray. Pe site gasesti produsele si in seturi diferite cu produse cadou la preturi bune ! Trebuie doar sa alegi consistenta care consideri ca ti se potriveste.


Produsele St. Tropez beneficiaza si ele de o reducere frumusica si le gasiti AICI. Oferta e foarte faina si cuprinde o lotiune autobronzanta si o lotiune hidratanta pentru prelungirea bronzului. Au disponibil si un pachet promotional pentru calatorii care curpinde o geanta si o lotiune autobronzanta.


Daca e folosit corect, autobronzantul, poti obtine un bronz frumos si uniform, fara a te expune la soare, care asa cum am mentionat la inceput, e foarte periculos pentru piele si e bine sa il evitam. Chiar daca folosesti autobronzant, protectia solara, ramane indispensabila ! Aplicata zilnic in cantitatea de 1,25 ml si reaplicata de ori de cate ori e nevoie ! 

Tu folosesti autobronzant ? Care e preferatul tau ?

You May Also Like

18 Comments

  1. As spune ca doar soarele in exces este nociv pentru piele. Fara soare, nu se sintetizeaza vitamina D in organism. Nu am folosit autobronzant pana acum, am incercat odata si nu mi-a placut rezultatul. Poate eram prea tanara si nu ma pricepeam sa-l folosesc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform studiile, vitamina D se sintetizeaza in corp in aproximativ 13 minute, deci nu e nevoie sa facem plaja pentru a beneficia de vitamina. Bronzul oferit de soare, e de fapt semnalul de alarma a pielii careia ii sunt degradate celulele.

      Ștergere
  2. Ar trebui sa folosesc și eu ca sunt alba ca laptele, însă nu stiam de acești pași. 😊 Mulțumesc. ❤️

    RăspundețiȘtergere
  3. Este foarte interesant faptul că ati enumerat pașii....o să ajute multe fete! Eu personal nu m am omorat" , niciodata cu statul la soare...chiar dacă dacă foloseam crema cu protectie...mereu mă ardeam...
    Autobronzant, am încercat odata, dar a ieșit ceva..de parcă ...., probabil nu am respectat pașii!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca urmezi corect pasii, cu siguranta data viitoare va iesi mai bine 😊

      Ștergere
  4. Sineu folosesc autobronzant pe picioare si coapse. Uite ca am invatat de aici ca nu trebuie aplicat imediat după epilare'lucru pe care eu îl făceam 🙃🙃🙃 Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte utile sfaturile tale de utilizare a autobronzantului.
    De multe ori ne scapă lucruri car par mai puțin importante, dar care sunt esențiale.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu folosesc autobronzant, dar sunt utile sfaturile pentru persoanele interesate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am folosit pana acum, dar imi place foarte mult cum ai explicat, foarte explicit si util acest articol, o sa il iau in considerare cand voi face pasul sa folosesc autobronzant!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte util articolul pentru cine foloseste sau doreste sa foloseasca acest produs. Eu inca nu am incercat nicun autobronzant.

    RăspundețiȘtergere
  9. O singura data am folosit autobronzant si nu mi-a reusit. Citind articolul tau realizez ca nu am respectat acesti pasi si poate asta a fost cauza dezastrului meu :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu nu am folosit niciodata autobronzant. Din fericire ma bronzez foarte repede si frumos, asa ca nu am nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte utile sfaturile oferite. Abia mi-am luat si eu un autobronzant si urmeaza sa-ol aplic. Imi vor fi de ajutor toate aceste informatii

    RăspundețiȘtergere
  12. o idee minunata dar pe mine deja m-a prins bronzul, si nu foarte uniform desi stau la mare!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce articol fain. O să pun în aplicare partea cu hidratatul înainte de aplicarea autobronzantului, cred ca asta era partea care lipsea sa am un bronz uniform.. Multumim pentru tips-uri ��

    RăspundețiȘtergere
  14. Servus! Daca folosim autobronzantul ne mai bronzam la soare? Asta in cazul in care mergem/stam in soare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E ok sa folosim autobronzant pentru a nu mai sta la soare 😁. Bronzul nu e sanatos

      Ștergere