Search

Doza zilnica de hidratare cu acid hialuronic

by - joi, iunie 18, 2020

Doza zilnica de hidratare cu acid hialuronic


Acidul hialuronic este printre cele mai iubite ingrediente din produsele cosmetice, datorita beneficiilor pe care le aduce pielii. Pielea noastra contine in proportie de 50% acid hialuronic, insa pe masura ce inaintam in varsta, productia naturala de acid hialuronic din tesuturi scade. 

Pe masura ce concentratia de acid hialuronic din tesuturi scade, colagenul este afectat si el si in timp pielea isi pierde din elasticitate. Acidul hialuronic actioneaza ca un fel de burete, atragand si mentinand apa in tesuturi. Acest lucru imbunatateste aspectul pielii si o mentine hidratata. Nu exista restrictii in privinta acestui ingredient si poate fi folosit de la orice varsta. Din fericire, astazi gasim acidul hialuronic in multe produse, insa personal ma indrept catre produse care nu contin ingrediente iritante. 

Desi denumirea poate induce in eroare, acidul hialuronic nu este un acid exfoliant, ci un umectant, prin urmare nu exfolieaza pielea si nu e fotosensibil. Chiar si asa, protectia solara trebuie folosita in fiecare zi a anului, in cantitatea necesara de 1,25 ml. 

In multe cosmetice, gasim acidul hialuronic printre ingredientele principale, insa asa cum am specificat si mai sus, personal pun accent pe produsele care nu contin parfum, alcool sau uleiuri esentiale. Iar doua dintre cele mai iubite produse cu acid hialuronic in compozitie sunt Vichy Minéral 89 si crema hidratanta CeraVe.

Pentru ca nu exista restrictii in privinta utilizarii produselor cu acid hialuronic in compozitie, ele pot fi folosite atat dimineata cat si seara, fara sa aibe interdictii in ceea ce priveste combinarea cu alte ingrediente.



Serul Vichy Mineral 89 prefer sa il aplic pe tenul umezit cu apa termala, atat in rutina de dimineata cat si in rutina de seara. Are o consistenta foarte usoara, se absoarbe rapid in piele. Eu am un ten mixt cu exces de sebum si tendinte de deshidratare. Acidul hialuronic e indicat tuturor tipurilor de ten, pentru ca indiferent ca ai tenul uscat, sensibil sau gras, acest ingredient iti poate fi de folos. Tenul mixt/gras are si el nevoie de hidratare. Pentru ca atunci cand pielea e hidratata, nu mai produce atat de mult sebum. Excesul de sebum e de obicei un semnal de alarma atunci cand tenul e deshidratat. Aici acidul hialuronic e de mare folos pentru ca mentine apa in tesuturile pielii si in acest fel e previne deshidratarea tenului. 

E important insa sa folositi o crema hidratanta dupa folosirea unui ser cu acid hialuronic, pentru a sigila produsul. Dimineata nu folosesc o crema hidratanta, deoarece crema cu protectie solara e suficient de hidratanta.



Seara folosesc din nou serul Vichy Mineral 89 in rutina de ingrijire si alaturi de el, folosesc si crema hidratanta de la CeraVe. Desi crema e targetata ca fiind destinata unui ten uscat sau foarte uscat, nu are o textura neplacuta pentru un ten mixt si nici ingrediente ocluzive si personal imi place mult, astfel incat dupa ce am terminat primul tub de crema, l-am cumparat si pe al doilea. E si o foarte buna baza de machiaj, deci are inca o bila alba din partea mea ! O aplic de asemenea si in zona ochilor si hidrateaza pielea foarte bine. Crema se poate utiliza si pe corp iar urmatorul produs il voi cumpara in varianta mare. 

Am si un tester al lotiunii hidratante de la CeraVe si imi place si aceasta ! Are o textura ceva mai lejera in comparatie cu crema hidratanta. Mostra m-a convins sa vreau produsul full-size. In plus produsele CeraVe au preturi accesibile si formule bune ! 

Tu folosesti produse care contin acid hialuronic ? Care sunt preferatele tale ?


You May Also Like

11 Comments

  1. Sunt minunate! Folosesc o crema gel cu acid hialuronic si sunt foarte multumita! Dar parca si pe astea le-as incerca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos ai scris și explicat totul ❤❤❤ Da- folosesc si eu creme hidratante si acid hialuronic ❤❤❤

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am ceva de la Skincare Revolution. Dar Vichy mineral e pe wishlist

    RăspundețiȘtergere
  4. Boosterul de la Vichy mi-a placut extrem de mult si mie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am mai folosit în trecut acid hialuronic si mi-a priit maxim! Cel de la Vichy pare tentant

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu siguranta le as incerca. Momentan am o crema care conține acid hialuronic si vad ca e foarte eficienta. In general acest acid hialuronic e divin.

    RăspundețiȘtergere
  7. Serul de la Vichy il folosesc de vreun an deja si imi place super mult. De la Cerave am o crema de maini si lotiunea de corp.

    RăspundețiȘtergere
  8. Folosesc acid hialuronic cu succes as zice,, dar consum si un supliment alimentar cu colagen - recomandat de medic, ca altfel nu stiam de el.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si mie imi place cum se prezinta tenul meu dupa ce folosesc produse cu acid hialuronic. In prezent am in uz un serum cu HA de la un alt brand, dar iau in calcul sa imi achizitionez si eu un Mineral 89.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vreau si eu sa-mi iau Mineral 89 pentru ca am vazut ca toata lumea il lauda. Eu folosesc acidul hialuronic de la Makeup Revolution

    RăspundețiȘtergere
  11. Serumul cu acid hialuronic de la Vichy il folosesc si eu de aproape un an. Imi place mai ales vara cand nu incarca tenul si-l lasa sa respire.

    RăspundețiȘtergere