Search

Cum se desfasoara baia bebelusului si ce produse sa folosesti

by - vineri, august 26, 2022


 

Bebelusii sunt fiinte delicate si sensibile. Si la fel e si pielea lor. De aceea e necesar sa folosim produse adecvate pentru baie. Daca urmeaza sa nasti sau ai un bebelus, acest articol o sa iti fie de mare folos. De fapt o sa te ajute si daca ai un copil care nu mai e bebelus. Majoritatea produselor dedicate bebelusilor se pot folosi si de copii mai mari si de adulti, desigur. In special de cei cu piele sensibila. Eu cumpar mereu produse cu cantitati generoase de 1L chiar si folosim toata familia. Desigur, produsele le aleg in conformitate cu pielea lui Zyan.

Cand esti mama ai atat de multe intrebari despre bebelus si in acest articol o sa incerc sa iti raspund la cele despre baita bebelusului!

Cat de des trebuie sa speli bebelusul?

Pentru a nu deranja bariera de protectie a pielii, recomandarea medicilor e sa spalam bebelusii o zi da, o zi nu. Desigur, aceasta recomandare se refera strict la baita. Igiena zilnica se face pentru fata, manute, gat, etc. Dar baia nu e necesara in fiecare zi. In primele luni de viata, e ideal ca baia sa fie cat mai scurta, tocmai pentru a nu afecta pielea bebelusului. Pe masura ce va creste, se va instala distractia in cada si baile vor fi mai lungi si mai distractive. 

Cum pregatesti apa pentru baita bebelusului?

Trebuie sa fiti atente si la temperatura apei. Sa nu fie prea rece, sau prea fierbinte. Temperatura ideala a apei e intre 37-38 de grade. Puteti folosi un termometru de baie pentru a masura temperatura, ca sa va asigurati ca bebelusul are parte de tot confortul in timpul baitei. In cadita cu reductor puneti un prosop pentru a creea confort bebelusului. Puneti si pe copil o muselina imbibata cu apa calduta. Ii va ajuta sa se simta in siguranta si sa isi pastreze temperatura corpului la nivelul necesar.

Ce produse sa folosesti pentru a spala bebelusul?

Asta e printre cele mai importante aspecte pe care sa le iei in considerare. Deoarece pielea bebelusilor e foarte sensibila, produsele pe care le folosim trebuie sa fie blande si sa nu deranjeze bariera cutanata. Sunt foarte multe produse pe piata, unele mai bune, altele mai putin bune. 

  • Hai sa iti recomand mai jos, 3 produse din categoria celor mai bune : 
La Roche Posay gel de dus calmant - contine apa termala care are rol de calmare a pielii si unt de shea care ofera hidratare pielii si o lasa catifelata. Gelul de dus calmant este bland cu pielea bebelusului, nu contine iritanti, sapun sau parabeni. E o formula foarte blanda care nu doar curata, dar si protejeaza pielea.

La Roche Posay ulei de curatare - contine ingredientul patentat Aqua Posae Filiformis care reechilibreaza microbionul cutanat. Uleiul de curatare are o formula foarte delicata si e foarte potrivit in special pentru bebelusii si copiii cu pielea foarte sensibila. L-am folosit si eu in timpul sarcinii cand am avut pielea extrem de sensibila si apoi pentru Zyan. E intr-adevar un produs foarte bland, curata delicat si delicat. Nu usuca absolut deloc pielea si daca bebelusul se confrunta cu dermatita atopica, acest ulei de curatare o sa ii fie de mare ajutor. Previne iritatiile, pruritul si asigura hidratarea optima a pielii.

Weleda gel de dus si sampon pentru copii - contine extract de galbenele, ulei de susan si de migdale si poate fi folosit atat pe corp cat si pentru spalarea parului. Are o compozitie blanda care nu irita ochii sau pielea si faciliteaza pieptanarea. Weleda e o marca cu multa istorie in spate, am mare incredere in produsele lor si au o gama dedicata exclusiv copiilor.


Baia bebelusului nu trebuie sa fie un motiv de stres, desi la inceput poate parea. Tranforma baita in ritual de conectare si linistire alaturi de micul omulet si bucurati-va impreuna de aceste momente. 

You May Also Like

0 Comments