Search

Cum sa iti construiesti o rutina de ingrijire a tenului

by - luni, august 29, 2022

Buna Diana! Vreau sa imi fac o rutina de ingrijire a tenului si nu stiu de unde sa incep. Ma poti ajuta te rog? Ce produse sa folosesc si cum?

Asta e un mesaj destul de des pe care il primesc pe retelele de socializare, in special pe Instagram. Asa ca am considerat ca e mai usor sa scriu un articol in care sa raspund la aceasta intrebare si atunci cand o mai primesc sa fac trimitere aici. Industria de skincare s-a schimbat foarte mult de cand a aparut nullThe Ordinary. Un concept nou, bazat pe ingrediente active care contin anumite substante pentru diferite probleme ale tenului. 

Ma bucur foarte mult ca se acorda atat de multa atentie ingrijirii tenului. Pielea e cel mai mare organ al pielii si merita ingrijita cu respect. Sper ca generatiile care urmeaza sa fie mai constiincioase cu ingrijirea tenului. Mai mult decat am fost, generatia care s-a prajit la soare si a carei probleme cu tenul sunt cauzate de expuneri indelungate la raze UV. 



Cum sa iti construiesti o rutina de ingrijire a tenului

O rutina de baza inseamna 4 pasi esentiali : demachiere, curatare, hidratare si protectie solara. Pe langa acesti pasi esentiali se pot adauga diferite produse care tintesc anumite probleme ale tenului. 


Dimineata : gel de curatare, crema hidranta (daca e cazul), protectie solara
Seara : produs demachiant, gel de curatare, crema hidratanta

O sa detaliez mai jos de ce e important fiecare pas! Vin in ajutorul vostru si cu recomandari de produse pentru fiecare tip de ten.

  •  Demachierea tenului
Se realizeaza doar seara pentru a indeparta orice urma de protectie solara, machiaj si impuritati. Foarte multe produse cu protectie solara sunt rezistente la apa si e necesar sa curatati tenul in 2 pasi pentru a le indeparta de pe piele. Primul pas e demachierea. Orice urma de spf sau machiaj ramasa pe ten, poate bloca porii ceea ce inseamna risc crescut pentru puncte negre si cosuri. Nu folositi produse care sunt dure cu pielea pentru a nu deranja bariera cutanata. 

Recomandari produs demachiant pentru fiecare tip de ten : 
- Ten sensibil : balsam demachiant Beauty of Joseon (cod reducere WOWDIANA)
- Ten uscat : ulei demachiant Purito ( cod reducere SOLE5679)
- Ten gras : apa micelara bifazica pores oil cleanser Almost 1.618 (cod reducere diana10)

  • Curatarea tenului
Curatarea se efectueaza si dimineata si seara. Dimineata pentru a indeparta de pe piele sebumul secretat peste noapte si orice urma de produs. Daca aveti un ten cuperozic, sau trece printr-o perioada in care e sensibil puteti sari peste acest pas dimineata si clatiti tenul doar cu apa. Seara e obligatoriu sa curatati tenul. Produsele demachiante se spala mereu de pe ten, indiferent de ce mentioneaza producatorul. Curatarea e al doilea pas in double cleansing si e important sa nu sariti peste el daca vreti sa va asigurati ca tenul este curat.

Recomandari produs de curatare pentru fiecare tip de ten: 
- Ten uscat : gel de curatare cu acid hialuronic Novaclear Hydro (cod reducere diana10)
- Ten gras : gel de curatare cu acid salicilic Cosrx (cod reducere WOWDIANA)
- Ten mixt : gel de curatare cu ceai verde Isntree (cod reducere WOWDIANA)

  • Hidratarea tenului
Dupa ce ai demachiat si curatat corect tenul, e necesar sa il hidratezi. Nu conteaza daca ai ten uscat sau gras...orice tip de ten are nevoie de hidratare. O crema nu asigura doar hidratare, dar creaza un fel de bariera la nivelul pielii si impiedica apa sa se elimine din tesuturi. Si atunci cand folosesti seruri hidratante e necesar sa le sigilezi cu o crema. In general nu e nevoie sa aplici crema hidranta dimineata, decat daca ai tenul foarte uscat sau produsul cu protectie solara nu e suficient de hidratant. In acest caz, dimineata aplica intai crema hidratanta si apoi produsul cu spf.

Recomandari crema hidratanta pentru fiecare tip de ten
- Ten sensibil : La Roche Posay Toleraine
- Ten uscat : Novaclear Hydro cu acid hialuronic (cod reducere diana10)
- Ten mixt : Purito Deep Sea Pure Water Cream (cod reducere SOLE5679)

  • Protectie solara
Toti pasii din rutina sunt esentiali, dar nici un produs nu o sa aibe eficienta maxima daca nu iti protejezi tenul. Razele UV fac ravagii la propriu pe piele : pete pigmentare, riduri premature si cel mai important sunt responsabile de cancerul de piele. E foarte important nu doar sa folosim spf, ci sa folosim corect. Asta inseamna ca pentru fata se foloseste aproximativ 1-1,25 ml de produs. Se reaplica ori de cate ori e nevoie. Cu multi ani in urma era un chin sincer utilizarea produselor cu protectie solara pentru ca nu prea existau formule multumitoare si majoritatea se simteau foarte grele pe ten. Nu mai e cazul, deoarece astazi avem o gama foarte variata de produse, avem de unde alege. Si parca brandurile se bat intre ele sa scoata produse cu o textura cat mai eleganta si lejera.

Ah, si desigur protectie solara e necesar sa aplicati in fiecare anotimp, nu doar vara.

Recomandari produse cu protectie solara pentru fiecare tip de ten : 
- Ten sensibil : Dr. Ceuracle Cica Regen
- Ten uscat : Purito Daily To Go Sunscreen ( cod reducere SOLE5679)
- Ten gras : Beauty Of Joseon Sunscreen Rice+Probiotics (cod reducere WOWDIANA)
- Ten mixt : Isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel (cod reducere WOWDIANA)



Asa trebuie sa arata o rutina de ingrijire a tenului. Sunt pasi esentiali peste care nu trebuie sa sarim. Desigur, exista mai multe tipuri de ten, nu doar cele mentionate de mine. Se poate de exemplu ca un ten uscat sa se confrunte cu melasma sau un ten mixt sa aibe portiuni de piele foarte uscata. Pentru astfel de probleme ale tenului, recomand sa folositi seruri, tonere si masti care le tintesc. Insa pentru a apela la produse cu ingrediente active, e necesar sa aveti o rutina de baza corecta si sper ca acest articol sa va fie de ajutor ca punct de plecare. 

Image by storyset on Freepik

You May Also Like

0 Comments