Search

Beneficiile retinolului pentru piele / Cum se foloseste retinolul / Recomandari produse cu retinol

by - joi, noiembrie 23, 2023

 Retinolul este un ingredient puternic anti-imbatranire si unul dintre cele mai cercetate si utilizate ingrediente in produsele de ingrijire a pielii. De ce este atat de important in rutina de ingrijire a pielii? Ce produse sa folosesti? La ce ajuta pielea? In acest articol voi explora aceste intrebari si sper sa iti fie de ajutor! 



Beneficiile retinolului pentru piele

Reduce ridurile si liniile fine. Retinolul ajuta la stimularea productiei de colagen si elasten din piele, doua proteine esentiale care mentin pielea ferma si elastica. Asadar, retinolul ajuta la reducerea si prevenirea ridurilor si liniilor fine si la imbunatatirea aspectului general al pielii.

Uniformizeaza textura pielii. Retinolul ajuta la exfolierea pielii, eliminand celulele moarte si imbatranite de la suprafata pielii si contribuind la uniformizarea texturii pielii. 

Imbunatateste tonul pielii. Retinolul ajuta la reducerea hiperpigmentarii, imbunatatind tonul general al pielii.

Reduce acneea. Reduce inflamatia si regleaza excesul de sebum, de mare ajutor in tratarea acneei. In cazuri de acnee vulgara se folosesc de obicei produse cu tretinoin care se elibereaza la indicatia medicului.

Hidrateaza pielea. Desi retinolul este adesea asociat cu uscarea pielii, acesta poate ajuta de fapt la hidratarea pielii prin imbunatatirea capacitatii pielii de a retine apa.

Recomandari produse cu retinol : 



The Potions serum cu retinol

Serul Retinol Potions contine o forma stabilizata de retinol. Nu usuca tenul deoarece are in compozitie si acid hialuronic si beta glucan, cu rol umectant si hidratant. Este potrivit pentru toate tipurile de piele si se utilizeaza in rutina de seara. Pentru a-l utiliza, curatati si uscati bine tenul, apoi aplicati cateva picaturi de ser pe fata si gat, evitand zona ochilor. Dupa ce se absoarbe complet produsul, puteti aplica si alte seruri hidratante sau tonere. Ultimul pas din rutina e obligatoriu crema hidratanta.

* Nu contine parfum, alcool, uleiuri esentiale.


Neutrogena Boost Retinol


Crema de noapte Neutrogena Boost Retinol este o crema hidratanta cu efect anti-imbatranire destinata utilizarii zilnice. Alaturi de retinol crema  si acid hialuronic si glicerina, ingrediente umectante si hidratante. In plus contine de asemenea si acid ascorbic (vitamina C) un puternic antioxidant care ajuta la protejarea pielii impotriva radicalilor liberi si a daunelor cauzate de soare si poluare. Crema este potrivita pentru toate tipurile de piele si este non-comedogenica, adica nu va bloca porii si nu va provoca aparitia punctelor negre sau a cosurilor. Crema Neutrogena Boost Retinol se aplica pe pielea curata si uscata. 

* Nu contine alcool, uleiuri esentiale. Contine parfum.


Ser hidratant antirid cu retinol pur Anew Avon

Ma bucur sa descopar acest produs de la Avon care are o formula foarte faina. Serul antirid Anew Clinical contine 0,1% retinol pur alaturi de vitamina C si acid hialuronic, ingrediente esentiale pentru mentinerea pielii sanatoase si stralucitoare. Vitamina C e un antioxidant puternic care ajuta la reducerea daunelor provocate de radicalii liberi si la prevenirea imbatranirii premature a pielii. Acidul hialuronic este un ingredient hidratant, care ajuta la mentinerea nivelului de hidratare a pielii. Serul este potrivit pentru toate tipurile de piele si este o optiune excelenta pentru persoanele care vor sa introduca retinolul in rutina lor de ingrijire a pielii. Serul se aplica seara pe tenul curat si uscat inainte de crema hidratanta.

* Nu contine parfum, alcool, uleiuri esentiale.


0,05% Retinal Cream Serum Almost 1.618
* foloseste codul diana10 pentru a obtine 10% reducere

Retinal Cream Serum Almost 1.618 este o crema de fata inovatoare care contine retinaldehida, un ingredient anti-age puternic care este mai eficient decat retinolul traditional, in timp ce riscul de iritatie e mai scazut. Retinaldehida (retinalul) este un precursor al acidului retinoic. 0,05% retinal inseamna 0,5% retinol. Crema Retinal Almost 1.618 contine de asemenea un complex patentat de antioxidanti, inclusiv resveratrol, vitamina C si vitamina E care protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi si a altor factori de stres. Aceste ingrediente imbunatatesc de asemenea textura si tonul pielii, reducand aspectul porilor dilatati si imbunatatind hidratarea si fermitatea pielii. Se aplica o cantitate mica de produs pe fata curata si uscata. Crema este destinata tuturor tipurilor de piele si e o alegere ideala si pentru incepatori.

* Nu contine parfum, alcool, uleiuri esentiale

The Ordinary retinol 1% in Squalane


Serul retinol 1% The Ordinary, este formulat cu o concentratie mare de retinol, ceea ce il face un produs puternic si eficient in combaterea semnelor de imbatranire, cum ar fi liniile fine si ridurile. Serul ajuta la reducerea petelor pigmentare si a acneei. Avand o concentratie ridicata de retinol, este un produs indicat pentru persoanele care au mai folosit retinol, nu pentru incepatori. Dupa aproximativ 6 luni dupa utilizarea unui produs cu retinol cu o concentratie mai mica se poate trece la acest produs. Desigur, se tine cont de toleranta pielii.

* Nu contine parfum, alcool, uleiuri esentiale


Serum pentru zona ochilor cu ginseng si retinal Beauty of Joseon
*foloseste codul WOWDIANA pentru a obtine 5% reducere


Desi e targetat ca fiind un serum, Beauty of Joseon retinal are de fapt textura de crema. Pentru a reduce ridurile fine din jurul ochilor si a preveni imbatranirea prematura, e recomand sa utilizezi retinol si in jurul ochilor. Produsul contine de asemenea antioxidanti precum extractul de ginseng renumit pentru proprietatile sale anti-age si vitamina E. Contine si niacinamide, ceramide, glicerina, acid hialuronic care mentin nivelul optim de hidratare in zona ochilor, ceea ce ajuta la mentinerea elasticitatii si netezimii pielii.

* Nu contine parfum, alcool, uleiuri esentiale



Cum se introduce retinolul in rutina?


Daca esti incepatoare in utilizarea produselor cu retinol, e important sa introduci un astfel de produs treptat in rutina pentru a preveni iritatia si uscarea excesiva a pielii. Iata cateva sfaturi care te ajuta sa introduci retinolul in rutina ta : 

Incepe cu o concentratie mica de retinol. Opteaza pentru un produs cu o concentratie mica de retinol atunci cand incorporezi acest ingredient in rutina si pe masura ce tenul tau se obisnuieste cu ingredientul, poti mari concentratia. 

Introdu treptat retinolul in rutina. Incepe prin a aplica produsul cu retinol de 1-2 ori pe saptamana pentru a permite pielii sa se adapteze si pentru a preveni iritatiile si un posibil purging. Pe masura ce tenul se obisnuieste cu produsul creste treptat frecventa utilizarii.

Aplica retinolul doar seara. Retinolul devine instabil in preventa razelor UV, prin urmare e ineficient aplicat dimineata.

Aplica protectie solara zilnic. Pentru a proteja pielea impotriva daunelor cauzate de soare, e important sa folosesti zilnic protectie solara si sa reaplici la nevoie. 

Asteapta inainte de a aplica alte produse. Dupa aplicarea produsului cu retinol, asteapta 20 de minute inainte de a aplica alte produse. Atat pentru a evita iritarea pielii, cat si pentru evita ca produsul sa migreze in zone unde nu vrei ( de exemplu in jurul ochilor).

Pot folosi retinol vara?


Atunci cand folosesti retinol e important sa intelegi ca e nevoie de consecventa in utilizarea lui. Asta inseamna sa il folosesti si vara. In comunitatea de skincare circula un mit conform caruia produsele cu retinol sensibilizeaza tenul la soare. De fapt nu e chiar asa si o confirma chiar studiile care au arat ca tretinoinul ( cea mai puternica forma a vitaminei A) nu creste sensibilitatea la soare ci incetineste degradarea colagenului cauzat de razele UV. Puteti consulta studiile mentionate dand click aici, aici si aici.

Deci da, poti folosi retinol si vara. Foloseste si produse reparatoare care protejeaza bariera de protectie a pielii pentru a preveni iritatiile. Un ten iritat e mai afectat de razele UV si pe cat posibil evita asta.

Este important sa fi consecventa in utilizarea produselor cu retinol si sa ai rabdare. Rezultatele pot aparea dupa cateva saptamani sau luni de utilizare regulata.

E ideal sa folosesti un produs cu retinol pe care pielea ta sa il tolereze sa il aplici zilnic. E mai important sa folosesti un produs cu retinol zilnic, care are o formula blanda si o concentratie mai mica in derimetrul utilizarii unui produs care iti irita tenul si nu il poti aplica decat de 2-3 ori pe saptamana. 

You May Also Like

0 Comments