Search

Ingrijirea tenului - Demachierea (part.1)

by - miercuri, decembrie 28, 2011

Am decis ca periodic sa scriu un articol despre ingrijirea tenului pas cu pas.

In prima parte voi vorbi despre demachierea tenului.

Demachierea tenului este cel mai important aspect caruia trebuie sa ii acordam atentie maxima si trebuie sa o facem cu regularitate. Insa pentru asta trebuie sa folosim si un demachiant adecvat tenului nostru.
Recunosc ca si eu de multe ori saream peste aceasta etapa cand eram prea obosita si cand am realizat ca tenul meu are de suferit am luat masuri.
Asadar demachierea e primul pas pentru un ten perfect. Daca sariti peste ea veti facilita aparitia ridurilor si a imperfectiunilor tenului.

Probabil prin demachiere se intelege stergerea produselor de machiaj de pe ten/ochi/buze. Insa trebuie sa ne demachiem atat seara cat si dimineata indiferent daca suntem sau nu machiate.

Demachierea de dimineata este foarte importanta, in special pentru cele cu tenul gras, deoarece inlatura excesul de sebum secretat in timpul noptii. Ca sa va convingeti de asta faceti un mic experiment...in prima dimineata nu va demachiati tenul si veti observa ca la un interval mic de timp dupa aplicarea fondului de ten , excesul de sebum iasa la suprafata iar tenul va avea un aspect lucios..ceea ce nu ne dorim. Daca va demachiati dimineata acest exces de sebum este "sters" iar machiajul va rezista timp mai indelungat.

Demachierea seara este de asemenea la fel de importanta. Chiar daca pe parcursul zilei nu ati fost machiate nu omiteti acest pas. De-a lungul intregii zile pe ten se acumuleaza praf , transpiratie si diverse impuritati care afecteaza tenul, il irita si il fac sa isi piarda din stralucire. Daca ati fost machiate , folositi atat demachiant cat e nevoie pana cand tenul ramane curat iar pe discheta nu mai este machiaj.

Demachiati intai buzele de la exterior catre interior pentru a evita intinderea rujului pe ten. Apoi demachiati ochii prin miscari de sus in jos. Intai inlaturati mascara de pe pleoapa superioara si apoi de pe cea inferioara. Trebuie sa aveti grija la demachierea ochilor, deoarece pielea din aceasta zona este una mai sensibila si daca folositi miscari mai dure riscati sa va iritati pielea din jurul ochilor. De asemenea va recomand sa folositi un demachiant de ochi iar daca mascara este waterproof (rezistente la apa) folositi un demachiant de ochi special conceput pentru acest tip de machiaj.

Pentru a ne asigura ca demachierea e facuta asa cum trebuie, e necesar sa folosim un demachiant adecvat tenului nostru. Pe piata au aparut enorm de multe feluri de demachiante , pentru diverse tipuri de ten si diverse afectiuni ale tenului in functie de varsta. Alege-l pe cel potrivit tie. Nu folosi un demachiant pentru ten gras, daca ai tenul uscat sau un demachiant pentru ten matur daca ai 15 ani...si exemplele pot continua.
Gama de produse din aceasta categorie e una foarte variata asa ca aveti de unde alege. Daca sunteti in criza de timp puteti apela la servetele demachiante , impregnate cu diverse substante acestea curata rapid si eficient pielea.


Pentru intrebari si sugestii astept sa ma contactati!!!

You May Also Like

0 Comments