Search

Sunt tigarile electronice o alternativa pentru fumatori?

by - sâmbătă, septembrie 28, 2013

Daca in ultimii ani sondajele ne informau ca in tara noastra sunt din ce in ce mai multi fumatori, acum se pare ca din ce in ce mai multi opteaza pentru Tigari electronice. Eu sunt fumatoare de aproximativ 9 ani si trebuie sa recunosc ca mi-as dori incredibil de mult sa scap de acest viciu. Insa nu e deloc usor.

In trecut am folosit si eu tigari electronice si timp de 1 luna le-am folosit fara a mai cumpara tigari normale. Insa imprejurarile au facut sa ma apuc din nou de fumat. De atunci nu am incercat desi imi doresc sa o fac. Pe langa nicotina de care e dependent corpul meu. obisnuinta este un alt obstacol. Uneori imi aprind o tigara doar asa ca sunt obisnuita sa o am in mana. De aceea tigara electronica este mult mai avantajoasa si mai putin daunatoare.

Tigarile electronice sunt formate din 3 parti : o baterie care se gaseste in capat, un atomizor reprezentat de partea din mijloc si cartusul umplut cu lichid chiar la baza filtrului.
Mai jos aveti o mica schema ca sa intelegeti mai bine cum este contruita tigara electronica :

sursa poza : google

Iata cateva dintre avantajele tigarii electronice :

In primul rand tigara electronica nu contine monoxid de carbon care este extrem de toxic pentru corp si afecteaza plaminii foarte tare.
Puteti alege nivelul de concentratie al nicotinei si puteti alege un lichid cu diverse arome....chiar si cu ciocolata care mi-a placut cel mai mult dintre cele pe care le-am incercat.
E drept ca la inceput mi-a fost greu sa ma obisnuiesc cu tigara electronica si parca ma inecam cu ea la inceput, dar dupa primele zile m-am obisnuit.
Un alt avantaj e ca lichidul folosit in tigarile electronice contine doar 4 ingrediente : apa, propilengicol, nicotina si arome, fata de tigarile normale care contin mii de otravuri.
Un alt avantaj este ca tigarile electronice emit extrem de putin miros iar hainele si casa nu vor mai fi imbacsite cu fum de tigara. De asemenea nicotina este mult mai slaba fata de tigara traditionala.
Si un alt avantaj de luat in considerare este pretul. Daca pe tigarile traditionale se duc destul de mult bani, cea electronica costa intre 30-40 lei si 200 lei. Diferentele de pret sunt foarte mari.
In concluzie economisiti bani si va protejati sanatatea :)

Cunosc foarte multe persoane care au renuntat la fumat iar ca alternativa au folosit tigara electronica. Unii o folosesc de ani de zile, altii au folosit-o pentru a le fi mai usor sa se lase de fumat. Optand pentru lichide cu o concentratie de nicotina din ce in ce mai mica, puteti renunta la fumat fara prea mari efortul, deoarece corpul devine din ce in ce mai putin de dependenta.

Pe langa faptul ca tigara electronica e mai benefica sanatatii voastre, trebuie sa ne gandim si la prietenii nostri fumatori care nu vor mai inhala fumul nesanatos al tigarii normale. In plus pe piata exista arome care imita perfect gustul tigarilor comercializate si va e mai usor sa va adaptati la tigara electronica.


Ati folosit tigara electronica? Cum credeti voi ca va ajuta trecerea de la tigara normala la cea electronica?

You May Also Like

0 Comments