Search

Cum am scapat de cosurile mari de sub piele

by - sâmbătă, februarie 15, 2014



Sunt posesoarea unui ten capricios care uneori se incapataneaza sa produca prea mult sebum, alteori are tendinte de uscare si devine sensibil. De-a lungul timpul mi-am tot schimbat rutina de ingrijire pentru a se adapta nevoilor tenului. Bineinteles ca m-am confruntat...si inca ma confrunt uneori cu monstruleti neplacuti care apar cand imi e lumea mai draga. Acele cosuri care ies la suprafata sunt mai usor de indepartat si exista multe produse care pot fi de ajutor. Insa ce ne facem cu cosurile care apar sub piele? Mie imi dau mari batai de cap sincer. Mereu imi apar pe barbie si mereu 1-2 chiar si 3 odata. Oricat as incerca sa le strang nu vor sa iasa de sub piele si cand strang zona afectata se simte tare, ca un bulb. Si din pacate uneori dispar chiar si in 2 luni. Insa din intamplare am gasit solutia.

Iubitului meu i-a iesit un furunc dupa ureche, a cumparat un produs de la farmacie care odata aplicat l-a scapat de problema. Si de curiozitate am zis sa il incerc si eu pe monstruletii din barbie. Si incredibil...dar a mers.

Este vorba despre Ichtiol 10% :

Ichtiol 10% este un unguent care ajuta la vindecarea degeraturilor, rosaturilor, dermatozelor si furunculozelor.

Este conceput din doar 2 ingrediente : petrolatum, ichthammol. Fiind curioasa de aceste 2 ingrediente am cautat pe internet si iata ce am gasit :
* Primul ingredient petrolatum este folosit si ca emolient in compozitia cremelor, balsamurilor de buze etc. Numele este un derivat de la petrol, miros care este prezent in cazul produsului de fata.
*Al doilea ingredient ichthammol, este un ulei sulfuros, din roci care contin fosile de pesti si este folosit in tratamentul diverselor boli de piele. Are o actiune emolienta, antiinflamatoare si antiseptica.

Singurul dezavantaj al acestui produs este culoarea neagra si mirosul de petrol, de aceea poate fi folosit doar cand stati in casa sau noaptea :

Insa am trecut peste aspectele negative, deoarece este un produs extrem de util. Se aplica in strat foarte subtire si se maseaza putin zona afectata.
In cazul meu a dat rezultate in 3-5 zile iar primele semne de vindecare a cosului se vedeau inca din prima zi. Umflatura de la nivelul pielii nu mai era atat de mare, iar cand strangeam simteam cum acel bulb e mai mic. Pe zi ce trece tot mai mic, pana dispare complet. Unele cosuri au facut cap, s-au uscat si am putut sa le storc, altele pur si simplu au disparut de sub piele.
Este foarte important sa il aplicam strict pe zona afectata, intr-un strat extrem de subtire. El il aplic seara si ca sa ma asigur ca nu murdaresc lenjeria masez putin pana cand intra in piele.

Nu stiu daca a mai folosit cineva Ichtiol 10% pentru a combate cosurile de sub piele, inca e cert ca la mine da rezultate incredibile. Am vrut sa fac si poze inainte si dupa, insa de aproape pare chiar scarbos si am evitat sa pun asemenea poze pe blog.

Este un produs ieftin care costa in jur de 8 lei, deci o nimica toata pentru actiunea lui !

Sunt curioasa daca a mai incercat cineva acest produs :). Stiti si alte produse/trucuri care vin de hac cosurilor de sub piele?

EDIT 2020 - folosesc in continuare acest produs, de-a lungul timpului s-a dovedit a fi cel mai potrivit pentru tratarea cosurilor sub piele.


Click aici pentru a cumpara produsul

You May Also Like

18 Comments

  1. Ar putea fi bun acest medicament si pentru herpes la buze? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu mai folosesc ihtiol pentru astfel de cosuri insuportabile si da rezultate. Doar ca din pacate la unele dintre ele se pare ca 'vindecarea' nu este totala deoarece tot reapar la o perioada exact in acelasi loc. Dar 95% cred ca este un remediu bun. Referitor la herpes nu stiu ce sa zic. Dar iti recomand aciclovir. O zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu mai folosesc ihtiol pentru astfel de cosuri insuportabile si da rezultate. Doar ca din pacate la unele dintre ele se pare ca 'vindecarea' nu este totala deoarece tot reapar la o perioada exact in acelasi loc. Dar 95% cred ca este un remediu bun. Referitor la herpes nu stiu ce sa zic. Dar iti recomand aciclovir. O zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  4. Recomand clar pt herpes in locul aciclovirului. Este fff bun. Nu ma gandeam insa ca ar merge si pt cosurile infundate .Eu am folosit acest produs la recomandarea dr dermato , pt un herpes aparut pe o labie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu locuiesc în Germania îl pot găsi și aici acest tub?

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu folosesc aceasta crema cu Ichtiol, este eficienta, doar ca are o culoare urata si un miros cam ciudat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sigur functioneaza si pentru cosurile sub piele,asa zisele comedoane ?
    Nu prea mi se pare credibil :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa zic ? La mine a functionat...daca nu functiona nu scriam :)

      Ștergere
    2. La mine a functionat,dar au reaparut dupa cateva luni

      Ștergere
  8. Funcționează? Și eu am mari probleme cu tenul,insa eu am zona barbiei si urechii plina de coșuri sub piele..Am fost și la dermatolog și am luat niște pastile sotret 3 luni și un gel izotrexin, dar nu a funcționat..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine a functionat. Il poti incerca pentru ca nu are ce rau sa faca.

      Ștergere
  9. Am încercat eu această cremă. Nu pentru coșuri dar intenționez pentru că și eu am niște monstruleți pe față. Pentru alte afecțiuni are rezultate imediate.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru cine are probleme este ideal.

    RăspundețiȘtergere
  11. bună oare este buna pentru un chist in piele

    RăspundețiȘtergere
  12. bună oare este buna pentru un chist sub piele

    RăspundețiȘtergere