Search

Joia handmade - Manute Dibace by Raluca Popa

by - joi, martie 23, 2017

M-am bucurat sa vad ca ati fost incantate de proiectul "Joia handmade" si prin intermediul acestei serii de articole, sper sa descoperiti cat mai multi artisti handmade din Romania si impreuna sa ii facem cunoscuti. Sa incurajam aceasta arta ! In Romania se importa tot ce e posibil...dar handmade-ul e al nostru si trebuie sa invatam sa il apreciem si sa ii sustinem pe cei care realizeaza obiecte manual.

Astazi v-o aduc in atentia voastra pe Raluca Popa, artistul din spatele paginii de Facebook Manute Dibace. Principalul material cu care lucreaza este fetrul. Un material pufos din care realizeaza puzzle-uri, carti senzoriale si diverse figurine. Toate pentru incantarea copiilor.


Pentru a afla cat mai multe lucruri despre Raluca, am luat-o la intrebari pentru voi si va prezint mai jos un mini-interviu.

* Spune-mi cateva lucruri despre tine
Sunt Raluca, mamica Alexandrei de 3 ani. De profesie sunt traducator, iar de anul trecut am inceput sa cochetez cu lumea handmade. Am inceput cu jucarii, figurine, mici activitati pentru fetita mea, iar apoi am decis ca vreau sa aduc bucurie si altor copii. Asa s-a nascut proiectul de suflet al intregii familii. Manute Dibace.

* Cand ti-ai descoperit pasiunea pentru handmade? Ai lucrat de la inceput cu fetru?
Anul trecut am decis ca trebuie sa incerc sa creez si eu ceva, macar pentru fetita mea. Initial a fost doar o modalitate de a petrece timp impreuna, de o ajuta sa isi perfectioneze abilitatile. A fost o joaca. Fetrul a fost prima alegere si asa a ramas in continuare. Am ales diferite texturi, imprimeuri si grosimi pentru a avea diversitate.

* De unde iti gasesti inspiratia?
Sursa principala de inspiratie este fetita mea. Modelele de activitati au evoluat pe masura ce a crescut ea. Am adaptat mereu materialele la interesele ei. Apoi este internetul. Cau mereu filmulete tematice, sau pur si simplu adaptez la lucrul cu fetru aceeasi activitate realizata din material.

* Care e cel mai cerut model de client?
Puzzle-urile din fetru sunt mereu solicitate. Toate comenzile de pana acum au inclus cel putin un puzzle. Este o alternativa mai aparte la clasicele puzzle-uri din lemn.



* Care consideri ca e diferenta dintre o carte senzoriala din fetru si alte carti de activitati care se gasesc in librarii?
Cartile sensoriale aduc un plus prin texturile diferite folosite, activitatile sunt versatile, pot fi folosite in diferite moduri, in functie de varsta si imaginatia copilului. Copiilor le place sa simta diverse materiale, sa le pipaie, culorile sunt vii si piesele potrivite manutelor lor. Si sunt create special pentru ei, personalizate cu nume, chiar personajele, figurinele sau culorile preferata.


* Cat munca se ascunde in spatele creatiilor tare? Cat timp investesti in aceasta pasiune?
Este mult de munca constant. Chiar daca nu cos efectiv, petrec ore in sir facand schite, cautand materiale si accesorii, incercand sa imbunatatesc ce am creat deja. Petrec ore intregi zilnic in lumea activitatilor din fetru, care este o evadare binevenita din rutina.


* Ce planuri de viitor ai?
Ne-am dori sa ne facem din ce in ce mai cunoscuti, sa aduc idei noi de activitati pentru copii mai mari, 3ani+. Am in plac activitati din fetru pentru invatarea limbilor straile, puzzle-uri mai complexe si folosirea de materiale noi.



Modele realizate de Raluca imi plac foarte mult ! In primul rand pentru ca sunt lucrate foarte frumos si in al doilea rand pentru ca sunt educative. Dintr-un simplu material, se pot realiza lucruri atat de frumoase care contribuie la educatia si dezvoltarea unui copil.
Un artist desavarsit din punctul meu de vedere, e acela care se poate adapta cerintelor unui client. Am fost si eu in postura de client al Ralucai si pentru ca nu am copii nu am putut sa aleg una din creatiile ei, dar am avut eu o idee. Fetrul imi place foarte mult si tot vazusem pe Pinterest imagini cu gogosi din fetru. Adorabile si delicioase. Asa ca asta am vrut de la Raluca : gogosi din fetru. Nu a mai facut pana acum asa ceva, dar a raspuns afirmativ provocarii mele si mi-a facut cele mai frumoase si delicioase gogosi.


Sper ca am reusit sa va aduc si pe voi in lumea magica a creatiilor din fetru, iar daca doriti sa o sustineti pe Raluca, gasiti pagina ei AICI.

You May Also Like

19 Comments

  1. Nici nu stii cat de mult ma bucur ca ne prezinti persoane care fac cu mainilor lor lucruri atat de frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. admir oameni talentati. foarte frumoase creatiile. si eu fac multe chestii cand am timp

    RăspundețiȘtergere
  3. WOW! Foarte frumos locurat... Contează foarte mult să cunoști acel om, să îl admiri și mai ales să îl susții. Gogoșile mi se par cele mai drăguțe :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce simpatice sunt gogoselele. Apreciez din tot sufletul aceste persoane care fac astfel de produse, stiu cata munca si rabdare este in spatele unei lucrari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult sa vad oameni care apreciaza munca handmade !

      Ștergere
  5. Imi place mult ideea. Stiu ca pentru asta ai nevoide de multa indemanare, dar si imaginatie. Cred trebuie sa ai ceva mai mult talent. Am cochetat si eu cu hand made-ul si stiu in ce consta. Felicitari si multa bafta in continuare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si rabdare multa e necesara in handmade ! Ahh...si timp liber :D

      Ștergere
  6. Raluca cred ca are foarte multa rabdare pentru aceasta pasiune. Imi plac foarte mult aceste lucruri handmade

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte dragut! Mi se pare misto sa poti face atatea chestii singur...sa ai talent, rabdare si imaginatie! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pentru mine lumea handmade e foarte faina ! E o senzatie frumoasa sa te uiti la ceva realizat de tine :)

      Ștergere
  8. Erau la un moment dat niste filmulete care circulau pe Fb cu niste carticele cu mici puzzle-uri din fetru. Mi s-au parut tare dragute pentru copii. Cred ca e un mod placut de a petrece timp cu ei. Ma bucur ca exista si la noi cineva care face astfel de jucarele :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce dragute sunt! Perfecte pentru copii :)

    RăspundețiȘtergere