Search

Cat costa rutina mea de ingrijire a tenului !

by - luni, februarie 10, 2020



Rutina de îngrijire a tenului e extrem de importantă pentru mine și acord atenție produselor pe care le aplic pe față. Am încercat să îmi construiesc o rutină cât mai simplă, încercând să satisfac nevoile tenului meu. Într-un articol viitor o să va scriu mai pe larg despre rutina de îngrijire, cum și când folosesc produsele, precum și rezultatele obținute. În articolul de astăzi, veți afla ce produse de îngrijire folosesc și cât costă fiecare, după cum probabil v-ați dat seama din titlu. Am grupat produsele pe categorii, că să fie mai ușor de parcurs articolul și așa evidențiez și pașii pe care ii urmez. Eu locuiesc în Belgia și prin urmare produsele le-am cumpărat în euro. Tot în euro o să va scriu și prețul pentru fiecare produs în parte și la sfârșit voi face și conversia în lei.

Demachiere și curățare 


Apa micelara Garnier - 5 euro
Oscilez mereu între Bioderma sau Garnier, însă momentan o am pe această de la Garnier și își face treaba foarte bine. Are o lista de ingrediente curate, nu am ce să îi reproșez. Bioderma o cumpăr de obicei când o găsesc la ofertă.

Ulei de curatare Nivea - 7 euro
În unele seri prefer să folosesc un ulei demachiant în locul apei micelare și alegerea mea a fost uleiul de la Nivea cu extract din sâmburi de struguri. Nu conține parfum, e foarte blând cu pielea și dizolvă machiajul complet. Îl folosesc și pentru ochi fără probleme.

Demachiant bifazic pentru ochi - 4 euro
L-am cumpărat dintr-un magazin local din Belgia ( Hema ) și l-am ales deoarece are în compoziție ulei de jojoba și produsul nu are parfum. Îl folosesc atunci când am un machiaj mai rezistent. Însă asta se întâmplă destul de rar, așadar după ce o să îl termin nu cred că o să îl mai recumpar. În orice caz e un produs bine formulat.

I-am făcut de curând un review aici pe blog și e un produs perfect ! Curată tenul cu blândețe, fără să îl deshidrateze. Nu are parfum în compoziție, așadar îl folosesc și în zona ochilor și nu am întâmpinat probleme. Are o consistență extrem de cremoasa și catifelată, de care sunt îndrăgostită ! 

Tratamente


Acest produs îl folosesc pentru a diminua excesul de sebum și pentru a reduce acneea și petele lăsate de anumite coșuri. Încă e în teste, nu mă pot pronunța în privința produsului, dar o să va vorbesc despre el mai detaliat într-un review. Niacinamida poate provoca purging în anumite situații : dacă e introdusă în același timp cu alte produse active, dacă se folosește în cantitate prea mare, etc. Tot ce pot să va spun momentan e că am fost foarte prudentă în utilizarea produsului și din fericire m-am ferit de efectele adverse.

Sper că datorită acestui produs, tenul să fie mai uniform și mai luminos. E prea devreme să mă pronunț, însă și lui o să îi pregătesc un articol pe blog. Textura lui ciudată, parcă ușor nisipoasă îmi da puțin bătăi de cap, dar dacă efectul e cel promis, trec și peste asta. 

Plasturi pentru puncte negre - 2,5 euro
Îi folosesc doar pentru punctele negre de pe nas și doar o dată pe săptămâna sau chiar la două săptămâni. Pe aceștia i-am luat la întâmplare dintr-un supermarket, dar nu mă declar prea încântată, așa că o să mai cercetez și cu siguranță dată viitoare voi cumpăra de la altă firma. Dacă aveți recomandări de astfel de plasturi, va rog să îmi scrieți în comentarii.

Hidratare


Ulei de jojoba - 10 euro
Pe acesta l-am cumpărat de pe amazon, însă aici găsiți o variantă foarte ieftină. Uleiul de jojoba este ideal pentru tenul gras/mixt. Este un ulei foarte ușor, se absoarbe rapid în piele și o hidratează perfect. Are extrem de multe proprietăți pe care le puteți află accesând linkul de mai sus, iar în curând o să va spun si părerea mea despre el, într-un articol separat.

Acid hialuronic 2%+B5 The Ordinary - 6,8 euro
Este un ser care se aplică pe tenul umed dimineața și seara pentru un plus de hidratare. Acidul hialuronic este susținut de vitamina B5 care îmbunătățește hidratarea la suprafață. E un produs care mi-a plăcut încă de la primele încercări și hidratarea oferită tenului chiar se vede. Îl aplic și pe pielea din jurul ochilor pentru un plus de hidratare. O să îl încerc și pe cel de la Haba Labo cu 5 molecule pentru a face o diferența între ele.

CeraVe Moisturizers - 4,9 euro
Deși pe ambalaj scrie că e destinată tenului uscat, tenul meu mixt se înțelege foarte bine cu ea. Se poate folosi și pe corp și pe față. E extrem de hidratantă, se absoarbe rapid în piele și nu lasă film gras. Are o listă curată de ingrediente și aduce doar beneficii tenului. Îmi place atât de mult, încât deși nu am terminat-o, am mai cumpărat una să am rezerve.

Natural Moisturizing Factors + HA The Ordinary - 5,8 euro
Este o cremă hidratantă cu acid hialuronic în compoziție și o ador pentru că e hidratantă și se absoarbe rapid în piele. Alternez cele două creme de față în funcție de cum se simte tenul meu.

Exfoliere


Lotiune tonica cu acid glicolic 7% - 8,70 euro
Acidul glicolic este un acid hidroxilic alfa ( AHA ) care exfolieaza pielea. Produsul oferă o exfoliere ușoară pentru un aspect mai bun al pielii. Ajută la reducerea petelor provocate de acneea veche, și tratează petele depigmentare. În plus exfolieaza blând tenul, pentru a înlătura impuritățile și pielea moartă, contribuind astfel la un aspect mai uniform al pielii.

Protecție solară


Altruist SPF 30 - 7,5 euro
 Se absoarbe bine în piele, nu astupă porii, nu are alcool sau parfum în compoziție, iar momentan e produsul meu preferat la categoria de protecție solară. La vara o să îl cumpăr pe cel cu SPF 50, sunt curioasă și de el.

TOTAL : 82,4 euro = 392 lei !
Mi se pare surprinzătoare suma finală...mă așteptăm să fie mai mare, nu știu de ce ! Însă mi se pare o suma rezonabilă, având în vedere că produsele îmi ajung între 2-5 luni și nu le recumpar pe toate odată. Am încercat pe cât posibil să optez pentru o rutină cât mai basic și să adaug doar produse de care am nevoie. De exemplu, nu folosesc o cremă pentru conturul ochilor, deoarece zona nu e uscată iar crema de față hidratează suficient și pielea din jurul ochilor. Asadar dovada ca se poate aborda o rutina curata fara ingrediente iritante si produse inutile la un o suma acceptabila ! 

Însă pe parcurs vreau să mai adaug câteva măști de față și un toner, dar încă mai analizez și osclizez între produse asiatice sau Paula´s Choice ! O să va mai țin la curent pe pagina de Facebook și pe contul de Instagram

Acest articol este realizat în colaborare cu alte bloggerite și te invit pe blogul colegelor de breaslă pentru a descoperi cât costă rutină de îngrijire a fiecăreia : 

  1. Romina Talpos - http://sparkleandlove.ro
  2. Alina Chiteala - https://www.alynka.com/
  3. Bratu Gabriela - https://paginidezisinoapte.ro
  4. Oana Alexandru - https://oanaalex.ro/
  5. Irina Mihaela Claudia - https://momentuldefrumusete.wordpress.com/
  6. Laura Csillag - https://lifestyleriver.wordpress.com
  7. Eni Kovacs - https://keni-eni.blogspot.com/
  8. Denisa Silaghi - https://denisasilaghi.blog/
  9. Stefania Petrescu - https://stephanieschoice.com/
  10. Cristina Elena Alexandroaia - https://blogulcristineiro.wordpress.com
  11. Ioana Maria Alexandra - https://makeupswan.net/
  12. Mihaela Curea - https://deweekend.ro/
  13. Larisa Militaru - https://larisam.ro
  14. Ana Maria Blendea - https://www.anamariab.ro/
Pe facebook si pe Instagram puteti urmari hashtag-ul #rutinadeingrijirepeblog pentru a vedea toate postarile !

You May Also Like

46 Comments

  1. Produsele Ordinary îmi plac mult, de asemenea sunt și accesibile ca pret. La fel și Cerave, pe care vreau să le iau și eu. Cred că prețul nu este mare,lucru minunat, toate produsele pe care le folosești sunt tare bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faine produsele tale, important este sa ne găsim produse potrivite.

    RăspundețiȘtergere
  3. Despre produsele Ordinary chiar doream să știu mai multe detalii. Mă bucur că fac parte din rutina ta de îngrijire.

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunate produse.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am urmarit indeaproape produsele Ordinary si vad ca tu ai o colectie impresionanta! Chiar vreau sa le incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce de produse the ordinary! Sunt foarte curioasa de ele și chiar as vrea sa le încerc. Plasturi pentru nas folosesc de la Balea din Dm, sunt super buni

    RăspundețiȘtergere
  7. Prețurile sunt acceptabile! Să le folosești cu drag în continuare, eu nu am făcut un calcul până acum pentru că am avut norocul ca multe să le primesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. In mod ciudat, e cumva mai simplu cand esti afara... De cand sunt in Romania nu mi-am mai permis produse de genul. Cand aud 400RON pe skincare, ma gandesc ca e aproape jumatate de chirie :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da...sunt de acord cu tine. Pentru strainatate lucrurile care sunt oarecum banale in Romania pare enorm...

      Ștergere
  9. CeraVe și The Ordinary, când le vad îmi sclipesc ochii. Au preturi destul de acceptabile zic eu.
    Și uite asa, citind despre rutina ta mi-am dat seama din rutina mea lipsește un produs cu SPF.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca te-am inspirat sa folosesti SPF ! E foarte important 🥰

      Ștergere
  10. Ai multe produse faine și pe care le folosesc si eu. The ordinary are the best!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi se pare o idee tare faina de articol! Si mai dragut mi se pare ca am regasit-o la mai multe fete din blogosfera, pe care le urmaresc cu drag! Ma bucur ca ai ales sa scrii despre produsele de skincare, fara acestea ar fi imposibil ca un ten sa arate frumos, indiferent de produsele de machiaj folosite. Si eu folosesc o mare parte din produsele despre care ai scris, chiar sunt minunate si ma bucur ca le-am descoperit! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, a fost o colaborare tare draguta ! Ma bucur ca avem produse in comun 🥰

      Ștergere
  12. Folosești produse de calitate! Îmi plac multe produse dintre cele prezentate în articol.

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte interesant și util articolul. Produsele acestea sunt cele care se regăsesc și printre ale mele. Despre The Ordinary nu prea știam până acum.
    Mulțumesc și felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte faine produsele folosite de tine. Am incercat si eu mai demult Produsele de la CeraVe si mi-au placut. Abia astept sa termin ce mai am pentru a mi le cumpara din nou. Foarte curioasa sunt in privinta niacinamidei. Cred ca o voi trece pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  15. Produsele the ordinary trebuie sa le incerc ai eu. Sunt tare curioasa cum sunt.

    Ps: am postat si eu pe blog rutina mea (alexandrarogojan.com) - daca vrei sa ma adaugi in lista😊

    RăspundețiȘtergere
  16. Niacinamidele si acidul hialuronic de la TO le folosesc si eu. Din pacate acidul salicilic de la ei nu se mai gaseste, dar am descoperit Revox si sunt de aceeasi calitate. Vreau sa incerc si eu crema de la TO cu hialuronic, dar deocamdata am inceput-o pe cea de la l'oreal cu aloe vera si hialuronic.

    RăspundețiȘtergere
  17. Recunosc ca de mult nu mai folosesc asa de multe cosmeticale, deci nici nu am de ce sa imi curat tenul atat de minutios. O fac, dar la nivel de baza. Dau doar cu ruj, atat. La ocazii speciale ma machiez mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu trece o zi fara sa-mi demachiez, curat si hidratez tenul. Dintre produsele prezentate de tine, cel mai mult ma tenteaza sa incerc produsele the ordinary.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ai o rutina tare faina. Imi plac produsele pe care le folosesti, chiar avem cateva produse in comun.

    RăspundețiȘtergere
  20. Câte produse faine ai aici. Sunt super curioasă de produsele de la The Ordinary.

    RăspundețiȘtergere
  21. Folosesti destul de multe produse The Ordinary. Eu nu pot sa zic ca m-am impacat chiar atat de bine cu ele. Imi lasau tenul cam gras

    RăspundețiȘtergere
  22. Am auzit multe lucruri bune despre produsele The Ordinary și aș vrea mult să le încerc și eu pe viitor. Acestea m-au atras cel mai mult din rutina ta

    RăspundețiȘtergere
  23. Garnier si Cerave sunt si in baia mea si recunosc sunt produse tare faine! The Ordisary inca n-am folosit dar am citit doar de bine despre ele.

    RăspundețiȘtergere
  24. Iubesc si eu produsele de la CervaVe si acum recunosc ca m-ai facut curioasa de cele de la Ordinary

    RăspundețiȘtergere