Search

Comentez sfaturi de skin care din grupurile de pe Facebook !

by - joi, februarie 06, 2020

În zilele de astăzi, ne putem plânge de multe lucruri, dar în nici un caz de lipsa de informație. Internetul și cărțile ne pun la dispoziție acces nelimitat la informații. Evident, trebuie doar să fim atenți la sursele în care să avem încredere ! Însă în momentul în care începeți să aprofundati un subiect, e mai ușor să departajați sursele bune de cele rele. Cu cât știi mai multe, cu atât ești mai puternic ! 
Fiind pasionată de îngrijirea tenului, citesc în fiecare zi despre acest subiect și deși am impresia că știu o sumedenie de lucruri, în fiecare zi învăț ceva nou ! Dacă ești în vizită pe acest blog, înseamnă că și tu ai o pasiune pentru îngrijirea tenului, așadar sper să găsești informații de folos. 
Citind despre acest subiect în permanență, evident sunt și într-o grămadă de grupuri din care fac parte fete mai mult sau mai puțin pasionate de skin care. Însă îmi e tare greu uneori să trec cu vederea peste unele sfaturi care se dau, așadar în acest articol am adunat câteva comentarii, unele chiar șocante, pe care să le dezbat puțin ! 



Disclaimer : nu doresc să jignesc pe nimeni cu această postare, de aceea din respect am acoperit numele și poza de profil ! Voi comenta doar sfatul dat în comentarii, fără nici un fel de atac la persoană ! Dacă cumva va regasiti comentariul în acest articol, o să va rog doar să nu va supărați ! Am folosit aceste comentarii pentru a da câteva sfaturi utile si sper să va fie de folos 



În primul rând, untul de cacao și untul de shea sunt comodogenice. Adică astupă porii, ceea ce înseamnă că poate provoca acnee și puncte negre. Da, miros frumos, nimic de spus. Din păcate e total eronată ideea conform căreia dacă ceva e natural 100% e bun și pentru ten. În plus tenul are nevoie de hidratare zilnică pentru a sigila produsele aplicate anterior, în nici un caz la câteva zile.


Deci...se recomandă un săpun cu ulei de portocale. În primul rând săpunurile nu sunt indicate pentru ten, deoarece degresează prea puternic și sulfatii din compoziție usucă tenul. Se riscă astfel o distrugere a barierei naturale de protecție a pielii. În al doilea rând uleiul de portocale sau portocala în sine face exact inversul beneficiilor prezente în comentariu. Fiind acidă deshidratează tenul, în nici un caz nu calmează pielea uscată. Iar secreția de sebum va fi și mai mare. În concluzie, un mare NU pentru portocală.

Discuția de mai sus pur și simplu m-a lăsat cu gură căscată. După ce am aprofundat mai mult informațiile de îngrijire a tenului, mă simțeam prost când am realizat câte greșeli am făcut în trecut. Însă, e o nimica toată pe lângă rutina recomandată mai sus. Mai jos în comentarii, era recomandată urina de copii, fiind mai naturală ! Nu am ce să comentez la acest subiect...am mai văzut recomandate tot felul de nebunii de măști, dar la asta nu m-aș fi așteptat niciodată :))).


Bicarbonatul e abraziv, lămâia usucă excesiv tenul...și peste toate astea se adaugă hârtie igienică. Înțeleg că din moși strămoși se recomandau tot felul de măști nebune, pentru că pe atunci nu era acces la informații și femeile încercau să își creeze un ritual de îngrijire cu ce aveau la îndemână. Dar totuși în ziua de astăzi lucrurile au evoluat.....iar faptul că există tutoriale pe YouTube pentru această mască mă șochează de-a dreptul ! 

 Veșnica recomandare a lămâii....care e atât de dăunătoare pentru ten. Iar ștergerea tenului cu o felie de roșie nu îmbunătățește lucrurile ci doar le agravează. Roșia contribuind și ea la descuamarea tenului și la distrugerea lui pe termen lung.

 Din fericire comentariul de mai sus e total eronat. Pentru că avem la dispoziție o gamă largă de produse la prețuri mici. Produse calitative, evident. De exemplu gama de produse CeraVe costă puțin, iar produsele nu au ingrediente agresive pentru ten, doar ingrediente benefice. Nu același lucru pot spune însă despre branduri ale căror produse costă câteva sute de lei, dar sunt formulate prost. Am mai repetat...dar mai spun încă o dată : calitatea unui produs e dată de lista de ingrediente, niciodată de preț. 

Uleiurile Doterra sunt faine...am și eu vreo 3. Dar nu pe față. În primul rând pentru că usucă excesiv pielea. În al doilea rând fotosensibilizeaza pielea, ceea ce înseamnă că riscul de arsuri solare e mult mai crescut. Folosiți uleiurile esențiale pentru ce sunt destinate....iar tenul nu e un aromatizor.

Uleiul de cocos este de asmenea comodogenic iar dacă dormi cu el peste noapte nu o să ai parte de un ten super curat. Asta nu o spun eu, sunt făcute studii pe uleiuri, sunt recomandate pentru ceva anume, iar lucrurile care nu sunt recomandate pe ten e bine să nu le aplicăm. Uneori poate pe moment avem impresia că unele lucruri funcționează...dar în timp lucrurile se degradează. Așadar e mai bine să evităm ! 

O să concluzionez articolul pe scurt în încheiere : 

- uleiul de cocos, untul de shea și untul de cacao sunt comodogenice, deci evitați să le folosiți pe față. Pentru ten sunt foarte eficiente uleiurile presate la rece, deoare nu astupă porii, așadar nu provoacă puncte negre și coșuri ! Un ulei foarte bun este uleiul de jojoba, pe care îl folosesc și eu și urmează curând un review.
- lămâia, roșia, bicarbonatul de sodiu și alte minuni de prin bucătărie trebuie folosite în bucătărie. Nu pe față 
- nu tot ce e scump e bun, cum nu tot ce e ieftin e prost
- uleiurile esențiale usuca pielea și o predispun la arsuri solare. Însă puse într-un aromatizor sunt senzaționale !

Daca ti-a placut articolul, nu uita sa imi lasi un comentariu cu parerea ta ! 

You May Also Like

25 Comments

  1. OMG! M-au apucat palpitațiile! Văd că unele nu vor deloc sa evolueze...lămâie, roșie,uleiuri esențiale! Leșin!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda...palpitatii am avut si eu ! Pacat totusi ca unele refuza sa se informeze...

      Ștergere
  2. Uneori mă mir și eu ce sfaturi își dau fetele când vine vorba de îngrijire, dar din păcate nu le poți convinge că greșesc, însă în timp vor vedea singure rezultatele pe propria piele.

    RăspundețiȘtergere
  3. În orice domeniu informația trebuie verificată și para -verificată și abia apoi pusă eventual în aplicație. Și eu am recurs la multe trucuri, măști vechi, la îndemâna oricui în casă, naturale dar mai întâi am căutat informații avizate despre fiecare în parte. Este ca și cum ai lua medicamente pentru că au făcut bine vecinului, prietenului, etc.
    Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred totusi ca sunt informatii avizate despre masti facute in casa...

      Ștergere
  4. Nu pot spune nimic, în afara de faptul că sunt de acord cu ce ai punctat la fiecare comentariu în parte.Poate,ceea ce recomanda este bun pentru cineva. Dar, sigur, nu pentru mine. Felicitări pentru un articol foarte bun și pertinent!

    RăspundețiȘtergere
  5. Intr-adevar pe aceste grupuri se gasesc fel de fel de sfaturi, eu incerc totdeauna sa mai verific inca odata informatia, nu ma bag la teste imediat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Din pacate, indiferent de cat de mult acces avem la informatie nu este suficient. Trebuie sa si vrei sa te dezvolti. Este bine insa ca exista persoane care impartasesc si informatii corecte, avizate. Iti multumesc mult pentru acest articol.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte bun articolul tau. Mi-ar placea sa continui seria si sa mai combati miturile adanc inradacinate.

    RăspundețiȘtergere
  8. Asta cu uleiul de cocos etc. am aflat pe pielea mea, din pacate :(
    Dar ma bucur sa ma informez de restul, sa pot evita :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Am observat ca pe internet orice om este specialist. Din pacate multe persoane le ascultă sfaturile.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am vazut si eu tot felul de postari si raspunsuri care de care mai ciudate. Unele chiar isi dau cu parerea fara a fi macar in tema..

    RăspundețiȘtergere
  11. Mmm eu vad tot felul de bazaconii pe genul asta de grupuri si nu prea le iau in seama. Informatiile de acolo mai gtrebuiesc trecute prin cateva filtre pentru a le pune in aplicare.

    RăspundețiȘtergere
  12. Partea cu urina este veche :)) ma mir ca in zilele noastre inca mai sunt persoane care chiar cred nebunia asta!

    RăspundețiȘtergere