Search

Ingrijirea buzelor

by - miercuri, februarie 12, 2014

Ne preocupa ingrijirea tenului, a corpului  si a parului indiferent ca e vara, toamna, primavara sau vara. Fiecare anotimp ne impune o alta rutina de ingrijire, insa trebuie sa ne preocupe la fel de mult si ingrijirea buzelor, deoarece ca si pielea si buzele pot fi agresate de soare, vant, frig etc., lucruri care duc la uscarea lor. Ritualul de ingrijire a buzelor nu e unul dificil care sa necesite o gramada de produse, insa trebuie sa fie constant. Oricat de frumoasa ar fi nuanta unui ruj, daca il aplicam peste buze crapate isi pierde din stralucire. Si eu m-am confruntat la randul meu cu buze uscate si nu a fost deloc placut. Pur si simplu se mi exfoliau foarte tare si rupeam cojitele ceea ce imi provoca usturimi si aplicarea rujului peste cojite s-a dovedit a fi hilara. Si de atunci mi-am impus un ritual pe care m-am decis sa il impart cu voi :).

In primul rand apa are un rol important atat in ingrijirea pielii cat si a buzelor. Da, si eu sunt innebunita dupa sucuri si tot felul de ceaiuri, insa incerc sa consum o cantitate optima de apa plata care sa imi asigure hidratarea de la nivelul pielii.

De aproximativ 2 ori pe saptamana imi exfoliez buzele, folosind un amestec din ulei de masline si cafea pe care il aplic pe buze si masez usor fara a le agresa. Puteti folosi si o periuta de dinti moale :). Trebuie insa sa recunosc ca nu de mult timp practic exfolierea buzelor, insa s-a dovedit a fi foarte eficienta.

Umezirea buzelor cu saliva cand le simtim uscate nu e o solutie, deoarece acest obicei le face si mai uscate desi pe moment pare ok. Mereu e bine sa apelati la un balsam de buze.

De asemenea e de evitat pasta de dinti care contine fluor, deoarece unele persoane sunt alergice la fluor, uneori chiar fara sa stie iar aceasta alergie se manifesta prin uscarea buzelor si a cavitatii bucale.

Din randurile de mai sus reiese faptul ca ingrijirea buzelor nu necesita multe produse, mult timp pierdut si multa bataie de cap. Cu un minim de ingrijire putem avea buze frumoase. Insa nu trebuie sa omitem niciodata sa folosim un balsam de buze. Acest produs trebuie folosit zilnic, de fiecare data cand iesim din casa si mereu inainte sa aplicam rujul. Unele rujuri nu sunt foarte cremoase si acest lucru duce la uscarea buzelor.

Printre balsamurile mele preferate se numara cele de la Garnier pe care le gasiti in mai multe varinte :


Imi plac pentru ca hidrateaza buzele, au un ambalaj dragut, miros foarte bine iar pretul de 12-13 lei e chiar modic. Pe acestea le folosesc in special iarna deoarece nu au SPF. Poate nu vi se pare important, insa si buzele trebuie protejate de razele solare. Daca merg o zi la plaja de exemplu si nu folosesc un balsam cu factor de protectie mi se usuca buzele si mi se ard, incat arata foarte urat.

O varita de balsam cu SPF este cel de la Neutrogena care are factor de protectie 20.


Nu are un ambalaj colorat si vesel ca balsamurile de la Garnier insa e un produs foarte bun care protejeaza buzele de razele solare si le mentine hidratate. Un astfel de produs nu trebuie aplicat doar atunci cand va simtiti buzele uscate, ci trebuie aplicat zilnic pentru a evita uscarea si deshidratarea lor. Pretul la care gasiti balsamul de buze Neutrogena este de aproximativ 14 lei.

Pe aoro.ro veti gasi o gama variata de balsamuri de buze in functie de bugetul si necesitatile voastre. Cele 2 produse de mai sus sunt 2 exemple ale produselor pe care le-am testat si m-au incantat si pe care le gasiti tot pe site.

Voi ce ritual de ingrijire a buzelor aveti? Care sunt balsamurile voastre preferate? :)

You May Also Like

0 Comments