Search

Jurnal de dieta - Alimentatia #3

by - marți, mai 06, 2014

Buna dragelor,

Asa cum v-am promis timp de 4 saptamani in fiecare saptamana o sa va prezint o parte a dietei. In prima parte v-am scris despre produsele Gerlinea, in cea de-a doua v-am prezentat exercitiile pe care le fac, iar in aceasta postare o sa scriu cate ceva despre alimentatia din aceasta perioada.

Nu am fost niciodata o sportiva....mereu trageam chiulul de la sport, insa spre surprinderea exercitiile pe care le fac imi plac, ma motiveaza si le fac cu mare drag. Insa cand vine vorba de alimentatie aici lucrurile stau altfel...intr-un mod mai rau. De ce spun asta? Pentru ca sunt o pofticioasa....una mare.


Nu concept sa treaza zi fara sa mananc ceva dulce pentru ca nu se intelege nimeni cu mine. La mine nu merge cu iaurt dulce, cu miere sau altele. Daca imi e pofta de o prajitura, pai vreau o prajitura. Insa in acest sens am avut mare noroc cu batoanele Gerlinea pentru ca mi-au oferit satietate si mi-au calmat pofta de dulce. Si sunt chiar delicioase. Ideea de a inlocui mesele cu ele mi-a suras tare mult.

Pana pe la varsta de 18-19 ani am fost slabanoaga rau si obisnuiam sa ma ridic de la masa satula...mult prea satula. Ma indopam ca o nebuna in speranta  sa ma ingras. Aveam in jur de 48-49 kg, iar pe la 21-22 de ani m-am ingrasat pana la 55 de kg. Apogeul a fost 57 de kg, insa mult timp am revenit la 55...nici mai mult nici mai putin. Ei bine, acum nu suport sa ma ridic de la masa nesatula. Mi-a fost foarte greu sa mananc doar cat sa simt ca nu imi e foame...eram obisnuita sa mamanc pana plesnec, sa bag o doza de Pepsi si eram fericita :)). Daca mancam cat sa nu imi fie foame...dupa 30 de minute eram cu capul in congelator. Cat de cat pot sa spun ca metabolismul meu a avut grija de mine...la cat m-am indopat trebuia sa trec de 100 kg :))).

Insa cum orice invat are si dezvat a mers si la mine pe acelasi principiu. Azi mai putin cu o bucatica, maine cu 2, poimaine cu 3 si tot asa pana stomacul meu s-a obisnuit.

Primul pas pe care l-am facut a fost sa renunt la paine. Mi s-au recomandat variante cu seminte, paine neagra si altele...insa nu..am decis sa renunt la ea. Si in mod surprinzator nu ii duc lipsa deloc.
Apoi mi-am impus sa mananc micul dejun in fiecare zi. De cele mai multe ori am oscilat intre lapte cu cereale sau 2 banane. Uneori si oua fierte cu branza slaba.
Am renuntat la prajeli, la mancare grasa si cand imi era pofta optam pentru piept de pui la gratar sau fiert cu legume. In unele zile si peste, insa foarte rar pentru ca nu ma prea impac cu el.
Am renuntat si la apa minerala si am descoperit ca si cea plata e delicioasa. Uneori adaugam in apa si cateva felii de lamaie pentru ca e sanatoasa si ii confera gust. Nu am exagerat cu lamaia pentru ca in exces imi dauneaza stomacului si se lasa cu dureri.

E recomandat un consum cat mai mic de zahar, insa nu am putut sa renunt la cafeaua cu mult zahar si mult lapte....daca simt ca e putin amaruie cafeaua nu pot sa o beau. Insa cafea beau doar dimineata, deci am o scuza :D
Am savurat din plin salata mea preferata formata doar din rosii, castraveti si uneori ceapa rosie sau verde.
Nu am optat pentru o dieta severa pentru ca nu sunt in stare si pentru 3-4 kg nu e nevoie. Pana la vara am timp, deci nu am de ce sa imi impun sa slabesc intr-o saptamana.

Insa vreau sa optez pentru dieta disociata pe 3 zile : 3 zile fructe si legume, 3 zile lactate si 3 zile carne slaba (la gratar sau fiarta). Cred ca as da mai rapid kg dorite jos, insa cred ca le-as pune la fel de rapid inapoi. Mai citesc, mai studiez si daca ma decid asupra ei, revin sa va spun rezultatele.

Saptamana urmatoare urmeaza sa revin cu impresiile si cu o poza la cantar ca sa vedem rezultatele :)
Pana atunci va pupacesc cu drag :*

You May Also Like

0 Comments