Search

Experienta mea cu Glycolic Acid 7% Toning Solution The Ordinary

by - vineri, iulie 21, 2023

Acidul glicolic este un acid AHA ( alpha hydroxy acid ) derivat din trestie de zahar si desi rolul lui e de a exfolia tenul, are si numeroase beneficii pentru piele. Este cel mai renumit acid AHA, deoarece are o greutate moleculara mica, ceea ce inseamna ca penetreaza in profunzime piele, nu actioneaza doar la suprafata. 

Despre importanta exfolierii am scris in articolul " Ce sunt acizii exfolianti si cum se folosesc " si te invit sa citesti articolul daca nu ai facut-o deja !


  • Descriere acid glicolic

Acidul glicolic de la The Ordinary
a starnit neclaritati, deoarece produsul este denumit "solutie tonica" , insa nu e acelasi lucru cu un tonic.  Asadar nu se utilizeaza ca un tonic.

Ingrediente cheie : Glycolic Acid ( exfolieaza tenul indepartand celulele moarte ) , Ginseng si Aloe Vera ( calmeaza pielea ) , Tasmanian Pepper Berry  ( reduce iritatiile ) .Nu contine ingrediente iritante si este un produs Cruelty-free de asemenea.

Exfoliantii AHA care au un Ph intre 3 si 4 sunt considerati cei mai eficienti, iar acidul glicolic are un pH de 3,6. Sunt considerati eficienti exfoliantii cu un pH intre 3 si 4 , deoarece studiile clinice au demonstrat ca aceste valori sunt optime pentru ca exfolierea se obtine la nivelul celular. Atunci cand folositi acizi exfolianti, e important sa stiti pH-ul produsului pentru ca in acest fel va puteti da seama de taria lui. Daca valoarea pH-ului este mai mica de 3 , produsul poate irita pielea, iar daca pH-ul este mai mare de 4 , produsul este ineficient.

  • Cum se utilizeaza acidul glicolic 
Produsul se utilizeaza seara dupa curatarea tenului. Se aplica asadar pe tenul curat si uscat. Nu se aplica pe tenul umed deoarece in acest fel are o actiune mult prea puternica pentru ca patrunde si mai adanc in celulele pielii si poate creat iritatii. Pentru aplicare, se foloseste o discheta de bumbac imbibata in produs si se tapoteaza usor pe piele, evitandu-se zona din jurul ochilor. Nu se foloseste acidul glicolic pe tenul iritat sau rani. Cat de des se poate folosi depinde de tipul de ten si de toleranta la acizi. Dupa ce este complet absorbit in piele se poate continua rutina, insa nu se folosesc alte ingrediente active. Acidul glicolic poate fi folosit atat pe fata cat si pe corp.
  • Experinta mea cu Glycolic acid 7% Toning Solution
Pentru ca a fost primul acid exfoliant pe care l-am folosit, la inceput l-am folosit o singura data pe saptamana, apoi am marit de doua ori iar momentan il folosesc de 3 ori pe saptamana seara. Am un ten mixt si personal mi se potriveste foarte bine acest produs. Nefiind obisnuita cu acest gen de exfolianti, la primele aplicari am simtit mici piscaturi, insa au disparut complet dupa aproximativ 5 aplicari. 
Primele rezultate s-au vazut chiar a doua zi, pielea fiind foarte fina. Ador cum se aseaza fondul de ten cand folosesc acidul glicolic. 
Pe parcurs am inceput sa ii vad cu adevarat efectele, iar printre cele mai notabile rezultate sunt porii curati care au un aspect imbunatatit. Mi-a imbunatatit de asemenea textura pielii, care pe langa faptul ca e mult mai fina, are un aspect luminos, mult mai glowy ! Una dintre problemele cu care m-am confruntat era aspectul de piele terna. Indiferent de cat de multa apa as fi baut, oricat de multa apa as fi baut si orice produse as fi folosit, tenul arata parca mereu obosit, nu avea nici o stralucire.
Acidul glicolic i-a redat stralucirea si tot datorita lui am scapat de punctele negre care nu au mai aparut de cand il folosesc. Asta se datoreaza faptului ca am folosit frecvent produsul care mi-a mentinut porii curati. Petele de la cosuri s-au mai diminuat de asemenea si chiar aveam cateva pete foarte vechi. Lupta cu petele nu e incheiata inca, pentru ca e nevoie de o perioada mai indelungata de timp, insa ma bucur ca sunt pe drumul cel bun.
Actionand asupra acestor probleme, datorita acidului glicolic tenul are o nuanta mult mai uniforma. 


* poza de mai sus este facuta acum aproximativ 2 saptamani ! Intre timp pielea s-a iritat din cauza purtarii mastii ! Va tin la curent cu evolutia pielii pe instagram

Am folosit acidul glicolic si pe corp si am fost multumita de rezultate. L-am folosit initial pentru a trata cosurile de pe spate care s-au diminuat considerabil si nu au aparut unele noi. Acneea de pe spate se pare ca imi era provocata de balsamul sau masca de par. Acum fie imi clatesc parul cu capul in jos, fie ma spal pe corp dupa ce clatesc produsul din par. 

M-am confruntat de asemenea si cu problema firelor de par crescute sub piele si in acest sens m-a ajutat acidul glicolic intr-o masura foarte mare. Datorita folosirii constante a produsului, marea majoritate a firelor nu au mai crescut sub piele si pentru ca imi doresc sa scap 100% de aceasta problema, o sa folosesc si crema cu acid salicilic CeraVe si o sa va tin la curent cu rezultatele.
  • Concluzii
Personal ma inteleg foarte bine cu acidul glicolic si mi-a oferit suficiente beneficii astfel incat sa ii raman fidela si de acum incolo. Pretul de asemenea e foarte prietenos, deci e un produs bun care nu ma scutura totusi de bani. Costa 8,70 euro si are o cantitate de 240 ml. 

Protectia solara e foarte importanta, in special in cazul utilizarii acizilor exfolianti. O crema cu spf minim 30 trebuie folosita zilnic, indiferent de anotimp si reaplicata la nevoie. Primavara si vara cand soarele e mai puternic e recomandat spf 50 ! In cazul in care folositi acizi exfolianti, dar nu aplicati corespunzator protectie solara, creste riscul de pete pigmentare sau chiar arsuri solare !

Produsele The Ordinary le gasiti pe notino!

You May Also Like

17 Comments

  1. Tot citesc doar păreri bune despre produsele the ordinary, trebuie sa le încerc și eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tin minte ca am avut acest produs, dar nu mi-a placut extraodrinar de mult. Dar cred ca e un produs ok, bland cu care sa incepi o rutina cu acizi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru informatiile utile, nu am auzit de acest produs! E bine de stiut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Îmi place brandul. Am câteva produse vegane de la The Ordinary și sunt super ok. Mă împac cu ele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce interesant! Acidul glicolic se foloseste pentru ten, iar acidul tioglicolic in solutia de permamnent!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-am orientat atentia spre acizi in ultima vreme si momentan adun infomatii. Pe viitor vreau sa ii adaug treptat in rutina mea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Încă nu am folosit acest produs, nici altceva de acest tip, dar sunt dispusă să-l testez.
    Mulțumesc pentru recomandare și informații!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur ca am citit maimulte despre acidul glicolic. Ma bucur sa aud ca actioneaza si sub piele. Nu am folosit pana acum, desi mi-as dori tare mult. Sper sa le pot avea cat de curand. Mersi de recomandare.

    RăspundețiȘtergere
  9. L-ma folosit și eu și am avut rezultate foarte bune.

    RăspundețiȘtergere
  10. Din păcate nu am obiceiul să folosesc cremă spf in anotimpul rece. În schimb, vara d,când e foarte cald sau mai ales la mare, de cele mai multe ori aplic spf 50.

    RăspundețiȘtergere
  11. Interesant acidul glicolic. Si eu am niste pete de la cosuri mai vechi, asa ca as incerca sa il testez.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am incercat pana acum produsele acestui brand insa am tot auzit ca sunt foarte bune, ba erau recomandate si in cadrul unui curs de îngrijire, pe care la-m facut luna trecuta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am incercat si eu cateva produse de la The Ordinary doar ca acidul gliconic l-am ratat. Inca nu stiu daca ma voi risca sa-l incerc in ciuda faptului ca te vad tare multumita de el

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma bucur ca simti tenul mai curat si porii desfundati. Eu am ceva cu AHA insa intr-o cantitate mica si il folosesc mai rar. Nu simt piscaturi cand aplic produsul.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am citit asa de multe despre acest brand. Am vazut insa si cateva pareri negative referitor la efoliere si aparitia unor iritatii incat nu stiu ce e mai bine...

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumim pentru articolul bine alcatuit, de la informatii, la rezultate, la pret si de unde putem cumpara. :)

    RăspundețiȘtergere