Search

Sfaturi de ingrijire a picioarelor vara

by - sâmbătă, iunie 24, 2023

 Vara este sezonul in care ne bucuram de soare, plaja si mai mult timp petrecut in aer liber. Cu toate astea, odata cu venirea verii picioarele sunt mai expuse ca oricand si necesita o ingrijire speciala pentru a le mentine sanatoase si frumoase. Fie ca te pregatesti pentru vacanta sau pur si simplu vrei sa te simti confortabil in sandalele tale preferate, ingrijirea picioarelor vara nu ar trebui sa fie neglijata.


Un combo preferat care nu da niciodata gres in cazul meu e exfoliere, hidratare si protectie solara. 

1. Exfolieaza pielea de pe picioare

In cazul picioarelor mai ales, exfolierea e foarte importanta. Poti alege sa folosesti o pila electrica pentru calcaie sau sosete exfoliante. Pila electrica e mai confortabila in sensul ca functioneaza aici si acum. O poti folosi ori de cate ori ai nevoie si efectul este instant. Daca alegi sa folosesti sosete exfoliante iti recomand sa le folosesti inainte cu cateva zile de un eveniment deoarece exfolierea nu se face instant. Decizia de a utiliza o pila electrica pentru calcaie sau sosete exfoliante depinde de preferintele personale si de necesitatile specifice. Pila electrica este potrivita pentru exfolierea rapida si usoara a pielii aspre, in timp ce sosetele exfoliante ofera un tratament mai profund si mai intensiv. 

2. Nu uita de hidratare

Pielea uscata si deshidratata devine aspra, crapata si iritata. Prin hidratare, se asigura un nivel optim de umiditate in straturile pielii, prevenind uscaciunea si deshidratarea. Hidratarea regulata ajuta la mentinerea pielii moi, netede si mai putin predispuse la formarea zonelor ingrosate in special din zona calcaielor. Pentru a hidrata eficient pielea picioarelor, eu aplic o crema hidratanta in fiecare seara inainte de culcare. Puteti folosi o crema special conceputa pentru picioare, sau o crema de corp foarte hidratanta. Eu ma inteleg foarte bine cu crema CeraVe pentru picioare, deoarece contine acid salicilic, ceea ce ajuta si la exfoliere. In plus e foarte hidratanta. Din cate creme pentru picioare am folosit, n-am gasit una mai buna ca aceasta.



3. Protectia solara e foarte importanta

Aplicarea protectiei solare pe picioare este la fel de importanta ca si aplicarea acesteia pe restul corpului expus la soare. E probabil zona cea mai neglijata, insa daca te-ai ales cu arsuri vreodata stii cat de neplacut e. Din pacate mi s-a intamplat de cateva ori sa nu aplic spf si sa ma aleg cu arsuri fix in vacanta iar purtarea sandalelor sa devina un adevarat chin. Pentru zi de zi folosesc o lotiune cu spf, dar pentru vacantele la mare prefer un spray deoarece din cauza nisipului, lotiunea e cam greu de aplicat.

Alegerea incaltamintei potrivite este de asemenea esentiala. Evitati incaltamintea stramta sau incomoda care poate provoca frecare si iritatii. Optati pentru sandale sau incaltaminte fabricata din materiale respirabile, care permit piciorului sa respire si sa se simta confortabil. Nu stiu voi, dar eu anul asta am spus adio pantofilor incomozi pe care de obicei ii purtam la evenimente si care provocau durere. 

Ingrijirea picioarelor vara este esentiala pentru a te bucura de confort in sezonul cald. Prin urmare, acorda-le atentia pe care o merita si urmeaza sfaturile de mai sus. Picioarele noastre sunt printre cele mai importante parti ale corpului nostru si ne poarta in fiecare zi. Prin ingrijirea adecvata, putem mentine pielea sanatoasa, hidratata si frumoasa, astfel incat sa ne putem bucura pe deplin de activitatile si aventurile verii.

You May Also Like

0 Comments