Search

O vacanta nonconformista....

by - miercuri, octombrie 29, 2014

Ati simtit vreodata nevoia sa va relaxati uitand astfel de viata coditiana si stresul pe care il implica? Cred ca la fel ca si mine, veti raspunde afirmativ. Mi-ar placea la nebunie sa explorez lumea, sa intalnesc oameni noi, sa traiesc momente de neuitat. In plus sunt o fire nonconformista si o romantica incurabila.
Sunteti curiosi cum ar arata vacanta ideala pentru mine? Ei bine, haideti sa deschidem albumul amintirilor....

Totul a inceput intr-o zi de luni cand am venit acasa foarte nervoasa. Ca de obicei seful ma calcase pe nervi, datorita sarcinilor obositoare pe care mi le dadea. In momentul in care intram in cladire, deja simteam cum stresul ma apasa pe umeri. Insa de data asta fusese prea mult....a intrecut masura si eram pe punctul sa imi dau demisia.
Sotul meu m-a calmat si mi-a propus sa plecam in concediu, sa ma relaxez si apoi pot lua o decizie. Mi-a suras ideea unei escapade, asa ca am acceptat imediat. Am studiat cateva destinatii turistice si a doua zi deja eram in avion. Am ales agentia CND Turism - vacante speciale deoarece confera destinatii turistice pentru toate gusturile

Nu imi venea sa cred ca plec intr-o calatorie....ahh cat imi doream asta. Aveam nevoie de asta.
Asadar prima oprire.....Istanbul !!!. Ne-am dat jos din avion si tin minte ce emotii mari aveam. Ne indreptam catre hotel si inca nu imi venea sa cred ca sunt aici.


In Istanbul mi-am dorit foarte mult sa vizitez Piata Sultanahmet, deoarece este punctul central si turistic al Istanbulului. In trecut se organizau aici curse de cai iar in prezent puteti admira o parte din operele arhitecturale aduse din diferite parti ale lumii. Am fost foarte incantati si am petrecut cateva ore bune aici. Apoi ne-am indreptat catre Podul Galata care ofera privelisti superbe ale Istanbulului. Am stat pe pod imbratisati si admiram privelistea imbietoare. Era ca un vis devenit realitate..savuram fiecare clipa si ma bucuram de momentele inedite. Pentru ca am stat doar 2 zile aici, a doua zi ne-am indreptat catre biserica Sfanta Irina, care este singura biserica din Istanbul care nu a fost transformata in moschee. A urmat apoi fantana lui Mohamed al 3-lea, coloana zidita si coloana serpuita. Am vazut locuri foarte frumoase, insa era momentul sa plecam mai departe. Mi-a parut rau cand am plecat, insa noi aventuri aveau sa urmeze.

Urmatoarea oprire era la Disneyland. Imi doream atat de mult sa ajung aici, incat deja ma comportam ca un copil :)).

Tocmai calcasem pe taramul printeselor si printilor care traiesc pana la adanci batraneti si eram nerabdatoare sa savurez ceea ce acest taram avea sa imi ofere. Asadar primul lucru pe care am decis sa il faceam a fost sa vizitam Bucataria lui Goofy, pentru ca stiam ca voi intalni acolo o printesa. Ceea ce s-a si intamplat. Sufletul de copil a iesit la iveala din mine si imi traiam visul de a intalni o printesa Disney, despre care stiu atat de multe, inca de cand eram copil. Dupa o sedinta foto cu printesa, am pornit catre studiourile Walt Disney si am pasit pe Tunul Terorii care ofera o priveliste magica a parcului DisneyLand. Dintre cele 5 tinuri magice pe care le gasim in acest minunat loc, am vrut neaparat sa vizitam FantasyLand, tinutul fericirii. Ajunsi aici parca traiam visul copilariei....parca faceam parte din desenele pe care le urmaream cu atata placere cand eram mici. Aici l-am intalnit pe Pinocchio si am facut cunostinta cu Castelul Frumoasei Adormite.
Au fost 2 zile de vis si am petrecut cele mai frumoase momente din viata mea. Orice copil si-ar dori sa ajunga aici....sau orice adult cu suflet de copil.

Ne aflam deja la sfarsitul vacantei nostra magice, insa inainte de a da piept cu viata cotidiana, mai aveam de explorat Egiptul :)


In primul rand ne-am dorit foarte mult sa vizitam Marea Rosie, care ne-a surprins cu frumusetea ei. Dupa un curs despre secretele scufundarii, am avut ocazia sa exploram lumea subacvatica si a fost un moment extraordinar. E absolut fantastic sa vezi tot soiul de pesti care inoata langa tine. Bineinteles scufundarea s-a facut in maxima siguranta, deoarece am fost supravegheati de scafandri profersionisti. Eu ador apa, iar acest experiment a fost de-a dreptul senzational. Am admirat pesti si corali pe care ii mai vazusem doar la televizor. Sa inotam langa ei, a fost de vis :).
Apoi am vrut neaparat sa facem cunostinta cu desertul si sa facem o scurta plimbare pe camila. Desertul ne ofera o adevarata imagine caracteristica Egiptului. A fost palpitant sa calarim o camila, desi la inceput mi-a fost teama :). Dar va garantam ca sunt animale cuminti :))).
Am vizitat apoi si renumitele piramide si apoi am vrut neaparat sa vizitam si farul si biblioteca din Alexandria. Farul din Alexandria este unul din cele 7 minuni ale lumii.
Si in Egipt am trait momente de vis, ne-am bucurat de descoperirile facute, insa era momentul sa mergem acasa.

Inainte insa, sotul meu a insistat sa petrecem cateva ore la spa, care ne va ajuta sa ne ralaxam. Nu am putut sa il refuz si am acceptat. Iar ca destinatie am ales hotelul Terme Manzi din Italia.


Aici am petrecut cateva ore foarte relaxante. Probabil cele mai relaxante din viata mea. Ne-am simtit de parca ne-am nascut a doua oara. Personalul a fost foarte dragut si am avut parte de cele mai bune servicii. Relaxare maxima...ce mai :)


Iar pentru ca Italia e considerata una dintre cele mai romantice tari, am vrut neaparat sa ne rasfatam cu o seara in doi.


Am comandat sampanie si am sarbatorit vacanta nonconformista de care am avut parte. Am ras, ne-am simtit bine si ne-am adus aminte cu mare drag de momente frumoase pe care le-am petrecut si de oamenii extraordinari pe care i-am cunoscut.
Acum de fiecare data cand vreau sa ma calmez, inchid ochii, trag aer in piept si parca simt mirosul nisipului cald din Egipt, splendoarea Istanbulului si nu in ultimul rand inocenta Disneyland.

Daca va doriti vreodata o vacanta, nu ezitati sa mergeti pentru ca veti trai momente de neuitat. Aveti la dispozitie o sumedenie de destinatii exotice de unde puteti alege, asadar nu mai stati pe ganduri.


Voi ce destinatie ati alege pentru a petrece momente de neuitat?
Va invit cu mare drag sa imi lasati raspunsul la intrebare in comentarii :)
Iar daca ati fost intr-o astfel de vacanta, abia astept sa imi povestiti :)

* Articol scris pentru SuperBlog 2014

You May Also Like

0 Comments