Search

Tag : Ingrijirea tenului

by - sâmbătă, ianuarie 24, 2015

Circula prin blogosfera un tag despre ingrijirea tenului si imi place atat de mult incat m-am decis sa il fac si eu,  in speranta ca va poate fi de folos.
Curand o sa fac si un articol in care sa va prezint pe larg rutina de ingrijire a tenului meu atat seara cat si dimineata. Pana una alta haideti sa vedem ce am raspuns la intrebarile tag-ului :).



1.  Descrie rutina ta de ingrijire in 5 cuvinte.
Demachiere, curatare, tonifiere, hidratare si exfoliere. E extrem de important sa respectam acesti 5 pasi pentru a ne mentine tenul sanatos. In cap de lista cea mai importanta e demachierea. 

2. Care este tipul tau de ten?
Tenul meu este cam capricios...am un ten mixt care se ingrasa in zona T, insa are si cateva portiuni uscate. In plus este foarte sensibil.

3. Cel mai bun inamic impotriva cosurilor.
Argintul coloidal fara nici o indoiala. Datorita lui mi-au disparut absolut toate cosurile mici si mari, iar urmele de pe ten s-au estompat. De asemenea mai apelez si la masca din argila care de asemenea e foarte eficienta.

4. Care este produsul tau preferat pentru ingrijirea tenului?
Am mai multe produse preferate, dar daca ar fi sa aleg unul cu siguranta ar fi apa micelara Bioderma. Chiar daca momentan am mai multe produse de acest gen apartinand si altor branduri, le-am cumparat doar de curiozitate, insa tot Bioderma ramane in cap de lista. Noua formula Bioderma Hydrabio imi place cel mai mult.

5. Servetele demachiante : da sau nu?
Fara indoiala nu. Nu folosesc, nu cumpar si nici nu vreau. Din punctul meu de vedere servetelele demachiante nu sunt formulate bine si nu au capacitatea de a curata complet tenul. Chiar si atunci cand am plecat cu cortul am luat lotiune micelara/demachiant cu mine si nu am optat pentru servetele demachiante. Indiferent de situatie nu am de gand sa folosesc astfel de produse.

6. Toner : da sau nu?
Consider ca tonerul e extrem de important si daca acum 2-3 ani as fi raspuns nu la intrebarea asta, acum spun da raspicat. De ce? Pentru ca tonerul are rolul de a tonifia tenul, de a curata si orice urma lasata de machiaj si in plus are si proprietati de hidratare. Apele florale le includ tot in categoria toner si sunt foarte bune.

7. Produse high end pentru ten sau produse high end pentru machiaj?
Cu siguranta produse high end pentru ten. Problemele tenului trebuie rezolvate si nu acoperite cu produse de lux de machiaj. Nu as folosi un fond de ten de la Chanel de exemplu ca sa ascund cosurile ci as folosi o crema de la Chanel ca sa tratez tenul. Insa nu consider ca produsele de lux sunt neaparat cele mai bune. Exista produse formulate bine si mai ieftine. Pentru mine cele mai bune produse pentru ten sunt dermatocosmeticele.

8. Care este cel mai ciudat produs pe care l-ai folosit pentru ingrijirea tenului?
Nu am facut prea facut experimente ciudate pe tenul meu, sau cel putin nu imi vin acum in minte. Insa as mentiona lamaia pe care in trecut o foloseam ca toner pentru ten. Nu va recomand sa faceti asta pentru ca e extrem de daunatoare tenului ! M-am lamurit si eu :)).

9. Care sunt cele mai bune sfaturi pentru un ten frumos?
Cel mai important e sa ne demachiem/curatam tenul in fiecare seara fie ca am fost machiate fie ca nu. De asemenea e important sa folosim produse care ni se potrivesc si sa ii conferim tenului hidratarea si tonifierea de care are nevoie. Nu trebuie sa uitam nici de protectia solara care e absolut indispensabila.

Va invit si pe voi sa raspundeti la aceste intrebari in comentarii si dau tag-ul mai departe catre : Loredana, Lorena, Emilia, Mihaela, Sihaya's World, By dee make-up, si Diana  :).

Va pup si va astept cu drag comentariile :*

You May Also Like

0 Comments