Search

Am facut-o si pe asta !!! M-am epilat cu ceara !

by - miercuri, aprilie 13, 2016

Buna dragilor,

Astazi vreau sa impartasesc un moment unic sa zic asa...si anume epilarea cu ceara :). Ani de zile am oscilat intre epilator si aparat de ras. Cremele depilatoare nu am prea folosit pentru ca nu ma impac deloc cu mirosul lor care la majoritatea persista si destul de mult.
Cea mai la indemana epilare a fost pentru mine, mai mereu aparatul de ras. Pentru ca e rapid...insa si dezastruos pentru ca firul de par creste chiar de a doua zi in cazul meu si pe langa asta creste mult mai des si mai inchis la culoare.
Cand aveam mai mult timp liber, ma rasfatam cu epilatorul electric. Am avut noroc de un Philips Satinelle, pe care il am de aproape 6 ani si functioneaza perfect, reusind sa smulga si firele mici. Insa oricat de multumitor ar fi rezultatul, ma enerveaza la maxim ca imi cresc fire de par sub piele si in incercarea de a le scoate, imi agasez pielea. Uneori se rezolva cu un scrub, alteori nu. In cazul epilatorului electric, firele de par incep sa apara in aproximativ doua saptamani. 
Mereu mi-a fost teama sa folosesc ceara de epilat. Daca ma ard? Daca ma doare? Astea au fost intrebarile care se invarteau in capul meu si am incercat sa stau deoparte. Asta pana cand mi s-a ivit ocazia sa incerc un kit complet pentru epilat si am zis ca acum e momentul sa vedem cum ma descurc :D. Si a fost bine...chiar foarte bine. Ba chiar am devenit dependenta si nu cred ca ma mai intorc la vechile metode de epilare, decat in caz de urgenta.


Kitul pentru epilat este format din : 1 incalzitor de ceara, 2 rezerve de ceara cu Azulena, 1 rezerva ceara cu Miere, o rezerva ceara cu Titan Rosa si 1 pachet de benzi de epilat de 100 buc. Alaturi de acest kit am primit si un sapun din lapte de capra care imi place tare mult si l-am folosit cu spor.


Kitul se foloseste foarte usor si simplu. In incalzitorul de ceara se adauga o rezerva de ceara si apoi se conecteaza la priza prin intermediul cablului care insoteste kitul. Trebuie lasat la incalzit aproximativ 20-30 minute ca sa se incalzeasca ceara si apoi se incearca pe o suprafata mica de piele pentru a evalua cat de calda e ceara, evitand astfel sa ne ardem, sau sa fie prea rece ceara si sa nu functioneze.
Pe durata utilizarii eu nu am deconectat aparatul de la priza si nu am intampinat dificultati si nici nu m-am ars.
Se aplica fasii de ceara pe piele, apoi se aplica peste o banda de epilat care se preseaza usor, se strange din dinti si apoi se trage :)). Si surpriza...nu doar atat de tare pe cat m-as fi asteptat. Bine..nu e nici placut, dar e suportabil. Initial se aplica ceara in sensul opus cresterii firului de par si tot asa se si trage banda, insa nu stiu daca am eu ceva aparte, dar la mine a functionat si invers.
Procedeul a durat destul de putin, nu am facut mizerie si nu m-am ales nici cu iritatii. Imediat dupa epilare pielea a ramas putin rosie, insa am rezolvat problema cu o crema hidratanta.
Eu m-am epilat acum aproximativ 3 saptamani, cand acest kit a intrat in posesia mea, dar am vrut sa astept sa vad in cat timp creste firul de par. Si abia acum dupa 3 saptamani firele de par incep sa apara si sunt mai fine ca inainte, nu mai sunt asa tepoase. In plus s-au si rarit si cu fiecare epilare se raresc si mai mult.
Un alt lucru pe care il apreciez la acest kit e faptul ca reuseste sa smulga si firele micute, insa uneori e nevoie de doua aplicari pentru a fi smulse toate firele.

Mi-ar fi placut ca in acest kit sa fie inclus si un set de servetele special concepute pentru a elimina ceara ramasa pe piele. Chiar daca nu ramane multa, e un cosmar sa o indepartez. Am incercat cu apa si gel de dus si nu a mers, am incercat cu un scrub si s-a dus doar putin...apoi mi-a venit inspiratia sa incerc cu un ulei de bebelusi si a functionat. 

Pretul kit-ului este de 81 lei iar rezervele de ceara sunt foarte ieftine..in jur de 5 lei :). Deci investitia e minima si chiar se merita. Puteti gasi kit-ul pe site-ul epilatpro.ro , alaturi de o gama variata de produse. 

Am studiat si eu putin produsele de pe site si m-ar tenta o vopsea Binacil, o vopsea de sprancene care are un timp de actionare de doar doua minute si au o gama variata de nuante pe site.
De asemenea nu as spune nu, nici unui decantor ceara care m-ar scapa de grija arderii, deoarece este dotat cu termostat si se seteaza exact temperatura la care dorim sa fie incalzita ceara. In mod normal, aceste decantoare se folosesc in special in saloanele de frumusete, dar e la fel de util si acasa. 

E foarte important sa acordam atentie maxima epilarii si sa gasim cea mai buna varianta pentru noi. In cazul meu, se pare ca am ramas cucerita de epilatul cu ceara si sunt pregatita sa spun si "adio" momentelor in care trebuie sa plec undeva urgent si sa nu fiu epilata. Pentru ca stim toate, cat de aiurea sunt acele momente si cum ne fac sa ne repezim la aparatul de ras.

Sunt chiar incantata ca am descoperit acest kit si daca si voi aveti temeri in privinta durerii...credeti-ma pe cuvant ca e suportabil :). Si cu fiecare sedinta, devine si mai suportabil. 

Voi ce metoda de epilare folosit?
Ati incercat pana acum ceara?

You May Also Like

10 Comments

  1. Sinceră să fiu, mie mi se pare că epilatul cu epilatorul e mult mai dureroasă decat cea cu ceară prin modul pe care l-ai prezentat. Am terminat cu epilatul cu epilatorul acum vreo 5 ani cand mi s-au inflamat undeva la minim 60 - 70 % din foliculii piloși pe care i-am lăsat fără fir de păr, preferand mai degrabă mirosul urat al cremelor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum si mie mi se pare ca epilatorul e mult mai dureros ceara. Inainte aveam impresia ca e invers. Pai daca doare asa cu epilatorul care smulge cate un fir, cat de tare va durea cu ceara cand sunt smulse mai multe fire? Cam asa gandeam :D
      Nici la creme nu prea apelez pentru ca miros urat si firul de par creste repede. Asa ca atunci cand sunt pe fuga, prefer aparatul de ras.

      Ștergere
  2. Eu nu ma epilez singura. Am cumnate si mereu apelez la ele. O sa fie putin mai dificil cand o sa ne mutam, ca trebuie sa ma car cu toate dupa mine :))
    Aparatul de ras nu-l mai folosesc de multi ani, iar in zona inghinala s-a rarit foarte mult. Merg la cosmeticiana mea de mai bine de 2 ani. Cat despre epilator - apelez la el cand am nevoie de o epilare pe picioare...gen scurt, dar ma enerveaza ca dureaza mult si mai face si zgomot! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niciodata nu am fost la cosmeticiana pentru epilare si nici nu m-a epilat altcineva :D Nu ca mi-e rusine...dar ma simt ciudat si prefer sa fac asta singura.
      In zona inghinala nu am folosit niciodata nici epilatorul si nici ceara. De cand ma stiu am folosit aparatul de ras, la care apelez la doua zile si iti dai seama ce radacini puternice am. As incerca dar cred ca doare extrem de tare si cu siguranta m-as irita la inceput...dar poate imi iau inima in dinti totusi :D

      Ștergere
  3. Am si eu acest kit si sunt foarte multumita de el!
    E util, il pot utiliza singura fara nicio problema, nu fac mizerie (asa cum faceam cand mai experimentam epilatul cu ceara) si sunt foooarte multumita de el.
    Sa il folosesti cu placere in continuare!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place tare mult :) Sa il folosesti cu placere si tu :*
      Te pup !

      Ștergere
  4. Eu prefer sa ma epilez cu ceara la salon, pentru mine e mult mai practic la salon decat acasa, din simplul motiv ca nu sunt suficient de indemanatica sa fac asta singura. :)
    Xoxo, Victoria

    http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu imi place sa merg la salon...nu am fost niciodata si nici nu ma bate gandul sa o fac :D. Mi se pare un procedeu prea intim :P

      Ștergere
  5. Si eu folosesc ceara pentru epilare si reusesc singura, insa... urasc sa fac asta, am 3 lucruri care nu imi place sa le fac, sau mi-e lene sa le fac: sa ma epilez, sa ma dau cu crema pe corp si sa ma spal pe cap. Am eu motivele mele... Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici pe mine nu ma incanta treaba asta cu epilatul...dar parca ma motiveaza faptul ca parul nu mai creste in urmatoarele 3 saptamani :)). Te pup si eu !!

      Ștergere