Search

Prima comanda pe Ebay - impresii despre site si produsele comandate

by - luni, iulie 18, 2016

De foarte mult timp tot navighez pe ebay si mereu ma uit la postarile/clipurile persoanelor care cumpara de aici si mereu am fost surprinsa de produsele ieftine care se gasesc acolo. Insa parca mereu am avut o retinere si nu am comandat nimic. In primul rand m-a indignat faptul ca in orasul meu nu este posta vamala ci doar intr-un oras apropiat care se afla cam la 30 km distanta. Toate ca toate si intr-un final m-am decis sa fac o prima comanda pe premiza fie ce-o fi. 

In primul rand am fost surprinsa de cat de repede se misca vanzatorii de acolo. A doua zi dupa plata, deja am primit mesaj ca mi-a fost expediat coletul. Pentru inceput am ales un set de pensule care a costat doar 6 dolari. Despre ele, o sa va scriu mai jos.
Un sfat pe care vi-l dau si va recomand sa il urmati daca veti comanda de pe ebay, e sa verificati vanzatorul, sa fiti atente sa aibe un feedback bun contorizat prin calificative pozitive, care neaparat sa fie peste 95%.

Coletul a ajuns in aproximativ 3 saptamani de la comanda, un termen ok din punctul meu de vedere si nu am platit transport. Nu toate produsele beneficiaza de free shipping, deci fiti atente si la aspectul asta cand lansati o comanda. In ziua in care am primit avizul era tarziu sa merg, posta vamala lucreaza doar marti si joi si cum in aceste zile eram la servici, am mers dupa colet cam dupa o saptamana de la primirea avizului. Am citit acolo ca dupa 3 zile se ia taxa de inmagazinare, dar nu am platit nimic. Am ajuns la ghiseu, i-am dat buletinul, am semnat si m-a trimis intr-o alta incapere sa iau coletul. Acolo era o doamna care mi-a deschis coletul, sa vada ce am inauntru, mi l-a dat si am plecat. Nu imi venea sa cred cat de repede si usor a mers, mai ales dupa ce am citit pe internet tot felul de lucruri urate despre posta vamala. 

O sa mai comand de pe ebay cu siguranta si primul avantaj e faptul ca au o sumedenie de produse ieftine si frumoase care la noi costa cel putin dublu. Nu imi vine sa cumpar haine pentru ca nu stiu exact cum e cu marimile, cum e materialul etc. Fiti atente de asemenea si la fake-uri, deoarece sunt o gramada. Le recunoasteti insa usor, dupa pretul scazut pe care il au.

Din punctul meu de vedere prima experienta cu ebay a decurs bine : comanda a ajuns ok, la posta vamala nu am avut probleme si produsele comandate sunt chiar bune.

Va spuneam mai sus ca mi-am luat un set de pensule care a costat doar 6 dolari. Setul a venit ambalat intr-un saculet de bumbac, care desi nu e foarte aspectuos, e ideal pentru calatorii deoarece e practic si ocupa putin spatiu.


Asa arata pensulele comandate : 


Setul cuprinde 5 pensule pentru fata si 5 pentru ochi. Deja le-am folosit si chiar sunt incantata de calitatea lor. Perii sunt desi si isi fac treaba foarte bine. Le-am si spalat si ma bucur ca nu iasa culoarea si nici nu pierd fire.



Manerele sunt lipite bine si nu au nici un fel de defect. La cat am platit pe ele, sincer nu ma asteptam sa fie de calitate, dar ma bucur ca m-am inselat. Chiar sunt multumita de pensule si cu siguranta o sa mai comand de pe Ebay.

Deja mi-am facut un whislist pe site in care am adaugat cateva cosmetice, produse de ingrijire si cateva genti... Pffff...ati vazut ce genti frumoase se gasesc acolo?

Voi ati facut vreo comanda pe Ebay?
Daca nu...ce v-ar tenta sa cumparati?

You May Also Like

10 Comments

  1. Eu comand de ceva timp de pe ebay, fel si fel de prostii. Insa mereu vanez doar produse cu transport gratuit. Chiar acum e pe drum o comanda cu jucarii pentru pisica. :)) xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu tot cu transport gratuit cumpar :D Daca nu, nu se renteaza

      Ștergere
  2. Da, am cumparat de pe ebay mouline-uri DMC pentru goblenit, etamina pt goblen, gherghef special tot pt goblen, etc. Totul este ok pe ebay, comerciantii care dau tepe nu rezista, ca lumea le da vot negativ si automat nu mai are nimeni incredere in ei. Dar vezi sa nu cumperi marfa de peste 10 euro din tari din afara UE ca platesti TVA la posta vamala. Mie mi se pare un abuz, ca doar nu cumpar de pe ebay ca sa vand in magazinul lui tata-mare, dar asa e legea...:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am auzit si eu de faza cu 10 euro...cum ca s-ar percepe TVA. Si da, sunt de acord cu tine...chiar e un abuz.

      Ștergere
  3. E doar începutul, că dă repede dependență. :)) Haine nu merită să iei, șansele sunt mari să fie din materiale proaste și mai ales dacă sunt foarte ieftine garantat nu o să arate ca în poză - eu am luat de probă câteva bluzițe/topuri la câțiva dolari și erau dezastru (de așteptat, dar eram curioasă).
    În schimb am luat multe accesorii (bijuterioare fel și fel, ochelari de soare, huse pentru telefon etc), chestii de organizare a cosmeticelor, mai rar și unele cosmetice, cabluri și alte prostii, o grămadă de chestii super ieftine și foarte ok. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo...pai ai facut ceva cumparaturi :). Am vazut si eu o gramada de bijuterii ieftine si multe alte chestii printre care si o gramada de genti :D

      Ștergere
  4. Cred ca am si eu o comanda sau doua la Ebay....e un fel de AliExpress din punctul meu de vedere, insa poate mai mare.
    As vrea sa mai fac si eu comenzi la ei, insa incerc sa ma abtin..sa vedem cat de mult voi reusi :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De pe AliExpress nu am comandat inca, dar nu se stie niciodata :D

      Ștergere
  5. Wow ce faine sunt pensulele, sa le folosesti cu placere.
    Eu n-am comandat niciodata de pe Ebay, sunt prietena buna cu Amazon, mi se pare mai organizat decat Ebay.
    Sa ai o zi frumoasa,

    Xoxo, Victoria

    https://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici de pe Amazon nu am cumparat niciodata, dar am aruncat o privire pe site si e chiar tentant.
      O zi frumoasa si tie :*

      Ștergere