Search

Seriale care mi-au placut

by - luni, octombrie 03, 2016


De cativa ani devorez seriale pe banda rulanta. Nu exista seara in care sa ma pun in pat si sa nu urmaresc cel putin un episod dintr-un serial. Acum ca a venit toamna, timpul petrecut in casa se mareste si am zis sa va prezint si voua serialele pe care le-am urmarit cu placere si pe cele pe care le urmaresc in acest moment. Initial m-am gandit sa fac un top al serialelor care mi-au placut, dar ar fi cam greu pentru ca fiecare m-a surprins prin ceva anume, asa ca ordinea e aleatorie.


Fringe 

Primul serial pe care l-am urmarit a fost Fringe. Desi la inceput nu m-a incantat in mod deosebit pentru ca nu e tocmai genul meu preferat, dar m-a prins atat de tare incat il urmaream ore in sir. E o combinatie intre SF, mistre, drama si actori care joaca excelent. La un moment dat cele doua lumi paralele devin subiectul principal al actiunii si misterul creste de la episod la episod. 

LOST 

M-a fascinat misterul din serialul Lost si abia asteptam sa ma uit la inca un episod. Se intampla foarte multe lucruri pe parcursul fiecarui episod, multe rasturnari de situatii si multe lucruri la care nu te astepti. Nu e genul de serial imprevizibil. Mereu cand aveam impresia ca se intampla ceva, se intampla cu totul altceva. Actorii sunt foarte bine conturati si joaca impecabil.

Desperate Housewives 


Desperate Housewives l-am adorat deoarece imbina atat de bine stilurile, incat te prinde inca de la primele episoade. Drama, comedie, mister, romantic....stiluri care au conturat extrem de bine acest serial iar doamnele care joaca roluri principale in acest serial sunt chiar de senzatie. Fiecare are ceva aparte, fiecare e diferita, dar totusi se completeaza atat de bine una pe alta incat sunt cele mai bune prietene....si uneori dusmance. Multe rasturnari de situatie si aici, o poveste frumoasa a vietii in suburbie si comedie cu bun gust. 

Gossip Girl 

In cazul acestui serial, m-am uitat de vreo 3 ori intr-un an la primul episod si nu imi placea nicicum. Nu ma prea atrag serialele si filmele cu adolescenti, insa pentru ca atunci nu aveam ce sa urmaresc i-am dat o sansa si cu greu am trecut de primele 3 episoade si m-a prins in asa hal ca ma uitam in disperare :)). Da, intr-adevar e cu si despre adolescenti, dar e un serial cu lectii de viata din care putem invata cate ceva. A avut si putina comedie care a condimentat drama si povestile de dragoste. Actorii sunt foarte buni si bineinteles foarte frumosi...si ei si ele :D.

Pretty Little Liars 

Tot serialul se invarte in jurul unui mister si a vietii celor 4 fete, vieti destul de interesante si palpitante. Se intampla si aici multe rasturnari de situatie si cel mai mare mister este identitatea lui "A", acel cineva care le trimite mesaje fetelor, care la un moment dat devin marioneta sa. Povestea se complica, misterul atinge cote maxime, insa totusi povestea putea fi comprimata putin....pe alocuri o cam lungesc.

The Goog Wife 

The Good Wife, m-a fascinat in principiu din cauza Aliciei, personajul feminin principal. Serialul incepe cu o femeie umila si se termina cu o femeie puternica. Pe baza intregului serial, am urmarit evolutia Aliciei, impreuna cu esecurile si reusitele sale atat din viata personala cat si din viata profesionala. Serialul prezinta de asemenea cazuri de avocatura extrem de interesante si cu intorsaturi neasteptate. Mult mister si drama si aici.

Dead Drop Diva 

O comedie si o drama in acelasi timp, serialul Dead Drop Diva, ne prezinta viata a doua femei care in urma unui accident au facut schimb de corpuri ca prin minune. Si s-au trezit de dimineata una in corpul celeilalte. De aici incepe aventura si serialul ne arata incet cum se descurca fiecare cu viata celeilalte. La un moment dat cele doua se intalnesc si se complica si mai mult lucrurile. Avem si ceva povesti de dragoste si cazuri de avocatura interesante si palpitante. E fascinant cum se gasesc solutii la cazuri care aparent par de nerezolvat.

Beauty and the Beast 

Mi-ar fi placut sa aibe mai multe sezoane serialul asta, pentru ca mi-a placut la nebunie. Intr-adevar o poveste frumoasa de dragoste, condimentata cu multa actiune si suspans. Cei doi se intalnesc din intamplare, se indragostesc nebuneste, insa deoarece sunt oameni care il vaneaza pe el deoarece se transforma in bestie, se intampla tot felul de lucruri, insa pana la urma cei doi trec peste toate impreuna.

Scandal 

Olivia Pope...personajul principal te face sa te uiti serial dupa serial fara sa te saturi. O femeie puternica care are propria sa firma care are ca scop ajutarea persoanelor care apeleaza la ea. Ea nu tine cu dreptatea...ea tine cu clientul. Indiferent de belea, ea rezolva problemele clientului. Problemele se complica cand impreuna cu presedintele Americii traieste o idila frumoasa de dragoste, din cauza careia trec printr-o multime de aventuri. Un serial foarte bun si inteligent cu actori pe masura.

Devious Maids

Serialul asta ma binedispune mereu cand il vizionez. Ni se prezinta viata menajerelor care nu e deloc banala cum probabil ne inchipuim. In serial e prezentata ca fiind complicata, amuzanta si cu multa drama. Personajele feminine sunt puternic conturate, ne sunt prezentate vietile lor alaturi de dramele sau bucuriile lor de zi cu zi. Deci da, un serial bun :).

Person of interest

Person of interest e un serial mai aparte si tocmai asta m-a atras la el. Guvernul a creat o masinarie care genereaza numere, numere care sunt asociate unor persoane in jurul carora se va intampla ceva rau. Au facut asta pentru a preveni atacurile periculoase. Insa masinaria transmitea si numere in spatele caruia se aflau oameni care erau periculosi sau care erau in pericol, insa nefiind vorba despre un atac terorist ci doar cazuri mai minore, guvernul a decis ca nu va mai lua in considerare aceste fapte. Asadar chiar creatorul masinariei preia fraul actiunii, insa fara ca guvernul sa stie si alaturi de o echipa rezolva aceste cazuri. Se intampla o gramada de lucruri, multa adrenalina si suspans. 

Warehouse 13

Un serial SF, in care se intampla tot felul de chestii ciudate din cauza artefactelor. Aceste artefacte trebuie depozitate in siguranta intr-un depozit si astfel o echipa de agenti merg zilnic in cautarea artefactelor si evident de aici se leaga o serie intreaga de aventuri. Este si sarscasm aici si actiune si comedie si ici colo si putina romanta. Un serial condimentat cu de toate care mi-a fost tare drag si mi-a parut rau cand s-a terminat.

Grey's Anatomy

Nu stiu de ce mi-a trebuit atata timp sa urmaresc Grey's Anatomy deoarece e un serial excelent. A fost lansat in anul 2005 si inca se filmeaza, insa parca nu as vrea sa se termine vreodata. Medicina, romantism, inteligenta, putere, competitie si actori pe masura, toate construiesc un serial excelent pe care il urmaresc cu sufletul la gura. Se intampla foarte multe, pe alocuri are si comedie insa uneori e si cam trist. E genul de serial din care ai ce invata, care iti ofera lectii de viata pe parcurs si personal il savurez cu sufletul la gura. 

Damages

Un serial care are 2 femei ambitioase in roluri principale. Mult suspans, cazuri de avocatura, lupta pentru putere si batalia dintre doua femei care uneori sunt prietene iar alteori sunt dusmance. Un serial foarte bine regizat. Fiecare sezon ne prezinta secvente din sfarsitul sezonului, cand mereu se intampla lucruri tragice. In fiecare episod apoi ne este dezvlauit putin din sfarsitul sezonului si mereu am incercat sa pun secventele cap la cap, insa sfarsitul a fost intotdeauna altfel, total neprevazut. 

New Girl

Daca va plac serialele bune de comedie, atunci va recomand cu drag sa vizionati "New Girl". E un serial relaxant, cu personaje bune care are la baza o comedie de calitate. Episoadele sunt scurte de doar 20 de minute, dar merita. O fata se muta cu 3 baieti la fel de nebuni ca ea si de acolo se intampla tot felul de chestii amuzante.

Cam astea sunt o parte din serialele pe care le-am urmarit...au mai fost si altele, dar am ales sa va scriu doar despre acelea care mi-au placut la nebunie si indraznesc sa vi le recomand si voua. Sper totusi sa nu fi ratat vreun serial :).

Voi ce seriale urmariti? Astept cu drag recomandarile voastre :*

You May Also Like

12 Comments

  1. Buna seara.Am citit cu interes acest articol si am constatat ca avem cateva seriale in comun:Person of interest( am plans ca s-a terminat),Fringe...super serial si am avut aceeasi reactie cand am inceput sa-l urmaresc insa pe urma m-a prins rau de tot,Warehouse 13 dupa Fringe imediat,Good wife,Scandal,Anatomia lui Grey,Damages,Beauty and the beasta si Dead drop diva.....TI-as mai recomanda: Boston legal(pe care tocmai ce l=am terminat...e si comedie pe linga faptul ca e cu avocati),The Blacklist,Rizzoli si Isles(pe asta iar l-=am bocit ca s-a terminat),Castle,Blindspot,Murder in the first,Motive....of si ar mai fi o gramada care mie imi plac.Spor la vizionat :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa vad ca avem seriale in comun :D. Multumesc mult si de recomandari, o sa le iau in considerare. Si sotul meu s-au uitat la The Blacklist si i-a placut la nebunie.
      Te pup :*

      Ștergere
  2. Cu mult drag.....a inceput si sezonul urmator din Blacklist...doar ca subtitrarea apare cam greu :))...iar eu fac ca trenul :D..Vizionare placuta pupici serialofili :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu mizez momentan pe chestii (a se intelege seriale) justitiare sau politiste gen Arrow, Hawaii 5.0 si NCIS:LA. Sunt curioasa mai ales de The Good Wife si Pretty Little Liars, dar habar n-am cand ma voi ocupa si de ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Arrow am avut si eu o tentativa de a ma uita...dar nici nu stiu de ce l-am abandonat. Person of interest e si stilul politist...poate o sa iti placa :)

      Ștergere
  4. Omg, cate seriale din care nu am vazut niciun episod! Doar grey's am urmarit pana la un moment dat. Au inceput sa scoata actorii faini si parca si-a pierdut si din farmec..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da..nici pe mine nu ma incanta ca tot scot din actori, insa tot imi place ca e mult suspans. Sunt abia la sezonul 7..mai am pana ajung cu episoadele la zi :D

      Ștergere
  5. Sunt câteva pe care nu le știu, dar o să le dau o șansă cândva.
    Dacă mai vrei niște comedii faine și nu le știi deja, mai bune decât The new girl (în opinia mea, desigur) mi se par Friends (vechi dar printre cele mai bune - eu vreau să-l și revăd), The Bing Bang Theory, How I met your mother. Astea-mi vin acum în minte, deși am văzut zeci de comodii, apelez la ele când am o stare proastă sau pur și simplu n-am chef de acțiune complicată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din Friends am mai urmarit cateva episoade cand il mai prindeam la tv si intr-adevar e o comedie faina. Cred ca o sa ma apuc sa ma uit la el de la inceput. Si mie imi place sa ma uit la comedii cand am o stare mai aiurea :D

      Ștergere
  6. La Grey se uita sotul, mai prind si eu cate un episod, Lost m-a pierdut, total, Pretty Little Liars e ramas undeva prin aer, pe la sezonul 3 sau 4 cred, de vreo 2 ani, Desperate housewives l-am adorat. Mi-a plcut mult House, How to get away with murder, Lie to me!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si sotul meu a urmarit House si i-a placut mult. Da.. Lost e un serial mai dificil si daca ai pierdut cateva faze sau nu le-ai inteles, te baga in ceata de tot :)).

      Ștergere