Search

Cum sa alegi ceasul perfect pentru un barbat

by - marți, noiembrie 15, 2016


Noi femeile avem la dispozitie o gama variata de accesorii din care putem alege, insa cand vine vorba de accesorii pentru barbati, piata e putin limitata si nu prea avem de unde sa alegem. Singurele accesorii pe care le poarta barbatii sunt ceasurile. Si exact despre asta vreau sa va vorbesc si eu in acest articol, deoarece poate parea banala alegerea unui ceas, dar sa stiti ca nu e deloc asa si daca doriti sa aflati mai multe detalii, va invit sa cititi randurile de mai jos.

Pe piata exista o gama variata de ceasuri barbati, insa asta nu inseamna ca alegerea e usoara, deoarece nu trantesti ceasul pe mana si gata ci un ceas trebuie sa completeze o tinuta si chiar sa se si asorteze. 
Sunt si cateva reguli de asortare a curelei ceasului. Bineinteles inainte de a asorta ceasul, trebuie ca tinuta sa fie din acelasi peisaj. Niciodata nu poti purta un ceas sport la o tinuta eleganta sau invers.
Ceasurile sport sunt mai usor de asortat, insa cand vine vorba de o tinuta mai formala e bine sa tinem cont de cateva aspecte pentru ca la urma urmei micile detalii fac diferenta.

Unii barbati isi asorteaza ceasul la costum, altii la curea, sau pantofi. Ceasurile cu curea maro se pot asorta doar cu maro. Merge un costum negru de exemplu, dar cureaua sau pantofii trebuie neaparat sa fie maro. Argintiul de asemenea se asorteaza foarte bine cu negru, gri si albastru pe cand auriul merge foarte bine cu nuantele pamantii.

Ceasurile sunt de 3 categorii : elegante, casual si sport si trebuie adaptate in functie de tinuta.
Ceasul elegant e de obicei analog, deoarece inspira un plus de eleganta. 

Ceasul de mai sus face parte din colectia de ceasuri Gino Rossi, un brand international adorat in intreaga lume. Ceasul are o carcasa rotunda din otel inoxidabil si o curea din piele naturala. L-am ales pe acesta in primul rand deoarece e un model relativ simplu insa extrem de elegant cu detalii frumoase. L-as vedea accesorizat la un costum negru cu o curea in nuanta curelei ceasului. Ar fi o pata de culoare subtila, dar de efect. Ceasul elegant nu trebuie sa fie foarte mare, cu prea multe detalii, trebuie sa ramana un accesoriu fin si cochet care sa contureze o tinuta. 

Ceasul casual poate fi atat analog cat si digital si de obicei i se potriveste o curea mai lata si detaliile pot fi mai proemintente decat in cazul ceasului elegant.
In acest sens, modelul ceasului de mai sus mi se pare o alegere reusita pentru o tinuta casual. Avand in vedere ca nuanta predominanta este negru, merge asortat cam la orice tinuta casual, nu trebuie acordata prea multa atentie asortarii tinutei cu ceasul deoarece negru merge la orice. Pentru un plus de fashion imi plac detaliile aurii ale ceasului care il fac sa para mai deosebit.

In cazul unui ceas sport la fel se poate un model analog sau unul digital in functie de preferinte. Un ceas barbati sport are de obicei o curea din silicon si este rezistent la apa.
Ceasul din poza de mai sus imi place datorita culorilor. Mi se pare foare inspirata imbinarea culorilor alb cu argintiu si negru. Este un ceas rezistent la apa, are o curea din silicon si este fluorescent. Din punct de vedere al culorilor merge asortat cam la orice tinuta sport si cu siguranta este un accesoriu care iese in evidenta, conturand foarte frumos o tinuta. 

Cam acestea sunt recomandarile mele in vederea alegerii unui ceas pentru barbati. Daca doresti sa cumperi un ceas pentru iubitul/sotul/tatal tau e bine sa ti cont de anumite detalii si bineinteles de personalitatea sa. Daca el nu e genul care se imbraca elegant si nici serviciul nu e de asa natura, nu are rost sa cumperi de exemplu un ceas elegant. Mergi mai bine pe stilul casual. Si invers e valabila aceeasi treaba. Adica nu cumpara un ceas sport unui barbat care se imbraca mereu elegant.

* Ceasurile prezentate in acest articol le gasiti pe site-ul Adona.ro la preturi rezonabile !

Sper ca v-a fost de folos acest articol si daca aveti si voi criterii in functie de care alegeti un ceas va invit sa mi le spuneti in comentarii :*
Follow my blog with Bloglovin

You May Also Like

8 Comments

  1. Ceasul sport imi place foarte, foarte mult.
    O sa-l am in vedere pe viitor. Al meu cauta cu sete un ceas perfect asa ca... poate o sa-i aduca Mos Craciun unul. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place ceasul sport, e tare chic :).
      Sper sa gasesti ceasul perfect pentru al tau :) Te pup :*

      Ștergere
  2. Primul arata super misto!!!
    Mie imi plac si ceasurile cu acea curea de argint - cred ca stii la ce ma refer! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa...si mie imi plac cele cu curea de argint. Sunt tare frumoase

      Ștergere
  3. Al meu sot nu poarta ceas. Am incercat, i-am cumparat, a ramas in dulap ani buni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu toti poarta...si daca nu le place, nu-i putem obliga...din pacate :)))

      Ștergere
  4. foarte misto ceasurile astea, am primit cadou al doilea model si imi place foarte mult

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi plac ceasurile, dar iubitului meu nu... cum sa-l fac sa poarte ceasuri?

    RăspundețiȘtergere