Search

Cu ce imi hidratez buzele iarna asta

by - luni, ianuarie 09, 2017


Hidratarea e foarte importanta iar iarna trebuie sa ii acordam o atentie sporita. In cazul meu e sezonul cand apelez cel mai des la creme de corp, de maini, de picioare si la balsamuri de buze. Ma plictisesc sa folosesc acelasi produs in fiecare zi, prin urmare am mai multe variante. Unele mai hidratante, altele mai parfumate etc.

Pentru astazi m-am decis sa adun la un loc cele 5 balsamuri de buze pe care le folosesc momentan si sa va vorbesc despre ele.


Nu se poate sa nu am cel putin un balsam de buze colorat iar acum am doua la fel de delicioase. Unul este de la Nivea cu aroma de pepene verde, iar unul este de la Maybelline din gama BabyLips. A fost mare nebunie cu produsele BabyLips cand au aparut, insa nu exista prea multe diferente intre cele doua. Ambele sunt cremoase si coloreaza subtil buzele in nuante de rosu rozaliu. Culoarea e foarte draguta, uneori folosesc doar unul din produse si nu mai aplic deloc ruj. Au si un aspect glossy si arata foarte bine pe buze. In plus miros absolut delicios :D. In ceea ce priveste hidratarea as spune ca e medie. Mentin buzele hidratate, nu se absorb si raman la nivelul pielii. Asta fereste buzele de frigul de afara, insa in cazul in care buzele sunt crapate si deshidratate, aceste doua produse nu reusesc sa hidrateze suficient buzele pentru a-si reveni.


Dar evident pentru problemele mai grave cu deshidratarea buzelor, am produsele potrivite. Primul este cutiuta de la Oriflame. Aceasta e varianta clasica, o am si pe cea cu cocos, dar nu stiu pe unde am ratacit-o. Are o consistenta de vaselina, insa nu e foarte densa. Reuseste sa hidrateze buzele si sa le mentina asa. Crema este buna si pentru cuticule si alte zone in care pielea e uscata. Produsul asta il aplic de obicei ziua cand fac treburile casnice.
O alta varianta de vaselina cosmetica este de la Ziaja, de aceasta data un produs intens hidratant si universal ca si cel de Oriflame. Se poate folosi pe orice zona uscata a corpului, l-am aplicat inclusiv pe ten si nu mi-a creat probleme. Are o putere mare de hidratare, se absoarbe mai greu in piele, de aceea il folosesc seara cand ma pun in pat. Nu are miros deloc. Cand buzele o iau razna si se deshidrateaza destul de tare, vaselina asta cosmetica e produsul la care apelez, pentru ca de fiecare data a doua zi dimineata, buzele au un aspect mult mai placut si sunt moi si hidratate.


Un alt balsam de buze care imi e foarte drag e de la Neutrogena si are SPF 20. Nu are miros si este incolor pe buze. E produsul pe care il folosesc de cele mai multe ori inainte de aplicarea rujului. Nu va recomand sa aplicati rujul, fara a aplica si un balsam de buze initial, deoarece putine rujuri sunt hidratante, cu atat mai putin cele mate. Totusi pentru a nu modifica textura rujului, las balsamul sa se absoarba in buze, apoi tapotez excesul cu un servetel si apoi aplic rujul. Acest balsam reuseste sa imi mentina buzele hidratate si asta ma bucura :).

Si cam astea sunt produsele pe care le folosesc momentan pentru hidratarea buzelor. Nu sunt produse sofisticate, insa sunt produse bune care isi fac treaba si ma declar incantata. De asemenea toate au preturi rezonabile :).

Voi cu ce va hidratati buzele in aceasta iarna?

You May Also Like

15 Comments

  1. Cea mai mare problema in aceasta perioada o am cu buzele. Indiferent cat de mult as vrea sa le hidrtez nu reusesc. Tot sunt putin exfoliate si aspre, cel putin asa le simt eu.
    In general produsele Nivea sunt minunate. Cutiuta minune de la Oriflame am folosit-o si eu,dar in special pt maini ca si cu acestea am o problema. Imi crapa efectiv si imi curge sange. Trebuie sa le protejez tot timpul.
    Minunatiile de la Ziaja sunt magnifice cu adevarat. Eu prin vara le-am descoperit si m-am indragostit de-a dreptul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai buzele asa deshidratate poti incerca masti cu miere de albine. Chiar fac minuni. Si ah...bea multa apa. Si hidratarea din interior e importanta.

      Ștergere
  2. Cea mai mare problema in aceasta perioada o am cu buzele. Indiferent cat de mult as vrea sa le hidrtez nu reusesc. Tot sunt putin exfoliate si aspre, cel putin asa le simt eu.
    In general produsele Nivea sunt minunate. Cutiuta minune de la Oriflame am folosit-o si eu,dar in special pt maini ca si cu acestea am o problema. Imi crapa efectiv si imi curge sange. Trebuie sa le protejez tot timpul.
    Minunatiile de la Ziaja sunt magnifice cu adevarat. Eu prin vara le-am descoperit si m-am indragostit de-a dreptul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana acum nu am avut probleme sa imi crape buzele, dar acum cu frigul asta am patit-o si eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tenul meu nu sufera iarna, dar nu acelasi lucru pot spune despre maini si buze. Balsamul de buze de la Nivea nu stiu de ce nu ma ajuta de loc, in schimb cel de la Neutrogena este formidabil ca de altfel si crema de maini care este singura care o folosesc in mod intensiv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut si crema de la Neutrogena si mi-a placut tare mult. Balsamul de la Nivea si altele asemanatoare sunt mai mult pentru buze normale, le protejeaza oarecum, dar nu au puterea de a repara buzele foarte uscate, de aceea e nevoie de un produs mai intens hidratant.

      Ștergere
  5. Si eu iarna am probleme cu scatul buzelor si a tenului si incerc sa le hidratez cat mai bine .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca toata lumea sufera putin in anotimpul rece, dar daca ne hidratam bine, e super !

      Ștergere
  6. Eu am produse de la Cien, Himalaya Herbals si inca de la o firma in uz momentan, sa le dau gata pe astea momentan, e important sa ma dezaglomerez (chiar daca aceste recipiente nu ocupa deloc mult spatiu).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Himalaya e si pe lista mea. Am auzit multe lucruri despre brandul asta, dar nu le-am prea incercat produsele.

      Ștergere
  7. Cele de la Nivea au fost si sunt printre preferatele mele de multi ani, iar acum imi place si cel de la Carmex, cel baton, nu cel lichid. Vreau sa il incerc pe asta de la Neutrogena si pe cel de la Bioderma!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe cel de la Bioderma il am de curand si imi place tare mult ! Pe cel de la Carmex il vreau si eu de mult, dar am zis ca am prea multe balsamuri de buze si mai astept :)

      Ștergere
  8. Eu am un balsam de buze de la oriflame ,dar nu prea il folosesc ca nu prea am probleme cu buzele

    RăspundețiȘtergere