Search

Intrebuintari ale uleiului de cocos

by - luni, ianuarie 16, 2017

Cred ca ati citit o gramada de articole despre uleiul de cocos, nu-i asa? M-am gandit totusi ca o parere in plus nu strica si m-am decis sa va scriu si voua cum folosesc eu acest produs.
M-am decis sa cumpar uleiul de cocos, dupa ce am citit o gramada de lucruri bune despre el iar multiplele intrebuintari mi-au facut cu ochiul.
Pe piata gasiti ulei de cocos de la o sumedenie de branduri, insa eu am ales Solaris. Borcanul are un gramaj de 300 ml si am platit pentru el 35 lei. Mi se pare un pret foarte bun, avand in vedere ca nu se termina asa usor.
Uleiul de cocos Solaris, are un miros foarte placut, exact de cocos. Daca era un miros artificial nu mi-ar fi placut deloc.


Vine ambalat intr-un borcan de sticla si are un aspect placut. Este un produs 100% natural, presat la rece, care poate fi folosit atat intern cat si extern. Se poate indulci si cafeaua sau ceaiul cu el. Insa eu nu am facut asta, nu l-am folosit deloc intern, deoarece nu ma dau in vant dupa aroma de cocos.

Are o textura densa, nu e lichid, insa se topeste foarte usor intre palme.


Mai jos o sa va spun cum am folosit eu uleiul de cocos si ce intrebuintari i-am gasit.

Masca pentru par

Prima data cand l-am cumparat l-am pus direct in par, fiind foarte curioasa de efectele sale. Il folosesc inainte de a spala parul, nicidecum dupa. Pentru efecte mai puternice, am preferat sa il las peste noapte sa actioneze. Am pieptanat bine parul, am intins produsul in tot parul si apoi l-am impletit. Mi s-a parut o idee mai buna sa impletesc parul ca sa nu ma trezesc dimineata plina de produs pe maini, fata etc. Daca va ingrijorati sa nu patati fata de perna, va spun ca nu s-a transferat deloc produsul. Dupa ce uleiul a actionat peste noapte, a doua zi de dimineata am spalat parul. Cand foloseam ulei de masline, se indeparta mai greu din par, insa uleiul de cocos se spala foarte usor si nu raman reziduri. Oricum eu de obicei samponez de doua ori parul, pentru ca e des si vreau sa fiu sigura ca se spala bine. Efectul obtinut? Ei bine efectul mi-a placut la nebunie. Hidrateaza parul intr-un fel in care nici o masca nu o face si in plus lasa parul moale si catifelat. Sigileaza foarte bine si varfurile, care nu se mai despica la fel ca inainte. 


Hidratare pentru corp, maini si picioare

Nu am folosit produsul pe tot corpul, deoarece se absoarbe mai greu in piele, insa l-am aplicat pe zone uscate, pe genunchi si coate si mi-a inmuiat pielea. E ideal pentru maini si picioare, insa am aplicat produsul doar seara pentru ca ziua nu ma prea incanta sa stau cu mainile unsuroase. Pe picioare am aplicat o cantitate mai mare, mi-am luat sosete de bumbac iar a doua zi dimineata pielea are un aspect placut, hidratat si sanatos.

Dupa epilare

Daca si voua vi se irita pielea dupa epilare, atunci va recomand cu drag uleiul de cocos. De cand il folosesc nu am mai avut probleme cu iritatiile. L-am aplicat dupa fiecare epilare si am fost incantata sa vad cat de bine calmeaza pielea, care nu se mai inroseste si nu imi mai ies mici bubite, semn al iritatiei pielii.

Gel de ras

Desi poate suna ciudat, uleiul de cocos s-a dovedit a fi un foarte bun gel de ras. Fiind ulei, aparatul de ras aluneca foarte usor. Il aplic pe pielea umeda, masez usor si apoi incepe procedeul de epilare. In acelasi timp hidrateaza foarte bine pielea deci inca o bila alba.

Ulei de masaj

Daca sunteti in cautarea unui ulei de masaj, ei bine uleiul de cocos exceleaza si la acest capitol. Se topeste rapid pe piele si in timp ce masajul e efectuat se absoarbe in piele si astfel beneficiem si de o hidratare pe masura. Ca sa nu mai spun de relaxarea olfactiva pe care o ofera.

Asadar uleiul de cocos are o gramada de intrebuintari si consider ca nu ar trebui sa lipseasca din casa. Isi face treaba exemplar si chiar ma bucur ca l-am descoperit.

Daca sunteti interesate de acesta de la Solaris il gasiti aici. Uleiul de cocos se gaseste la mai multe branduri si o gama variata gasiti aici.

Voi ce alte intrebuintari ati gasit pentru uleiul de cocos?

You May Also Like

15 Comments

  1. Mi se pare incredibil ca un produs sa aibe atatea intrebunitari. Nu l-am folosit, dar de mult timp il am pe lista de dorinte. Mi-ar scuti multe probleme, in special cea cu iritatia. Nu stiu cu ce sa o diminuez dupa fiecare epilat, ma termina psihic mai ales vara.
    Sigur il voi achizitiona si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Il consider un produs bun, nu trebuie sa lipseasca din casa. Sper sa iti placa si tie :*

      Ștergere
  2. Nu pot sa cred cate intrebuintari are
    Oare mai exista ceva produs sa aiba atatea ntrebuintari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca mai exista vreun produs cu atatea intrebuintari...dar e bine ca exista uleiul de cocos :D

      Ștergere
  3. Sa stii ca o sa il incerc si eu pe post de demachiant. Pana acum m-am ferit de aceasta intrebuintare a sa dar tu m-ai convins! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi-a fost mai greu sa il folosesc pe post de crema de fata, dar pana la urma l-am incercat si nu-mi pare rau :)
      Te pup :*

      Ștergere
  4. Tot pe cel de la Solaris il am si el. Il folosesc mai ales in compozitia mastii de par, unde parca da rezultate si parul nu-mi mai cade atat de mult si este stralucitor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca e cel mai misto ulei existent ever!!! Atat pentru intrebuintarile sale, cat si pentru aroma si eficienta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ador uleiul de cocos,il folosesc si eu pentru par,ten,corp....dar nu stiam ca are atatea intrebuintari....un articol super util,multumim !

    RăspundețiȘtergere
  7. il folosesc si eu pentru par,ten,corp ,este foarte bun

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu folosesc uleiul de cocos pentru par si pentru hidratarea pielii dupa dus. N-am stiut ca se poate folosi si ca gel de ras, dar o sa incerc in curand

    RăspundețiȘtergere