Search

Review solutie Ebelin pentru curatarea pensulelor

by - luni, ianuarie 23, 2017

De aproximativ jumatate de an, folosesc o solutie de curatat pensulele despre care mi-am format o parere in acest timp si m-am gandit sa o impartasesc cu voi.
E foarte important sa curatati pensulele pentru ca in caz contrar toate bacteriile de pe pensula se transfera pe ten. Chiar daca aveti la baza o ingrijire corespunzatoare a tenului. Cele care absorb cel  mai repede bacteriile sunt pensulele care le folosim pentru produse cremoase, gen fond de ten sau corector. 
E bine sa spalati pensulele cat mai des, de recomandat sapatamanal cu exceptia pensulei pentru fond de ten care trebuie spalata dupa fiecare utilizare.
Dar uneori poate se intampla sa uiti sa speli pensula, sau poate nu ai timp, sau nu ai foarte multe pensule de ochi si folosesti doar una sau doua pentru a realiza un machiaj si atunci pensula trebuie curatata. Spalatul nu dureaza, dar dureaza uscarea.
Ei bine, pentru astfel de situatii s-a inventat solutia de curatat pensule. E primul produs de acest gen pe care il am si l-am cumparat dupa ce am citit multe lucruri bune despre el.


Produsul are o cantitate de 100 ml si costa in jur de 10-20 lei, in functie de ofertele sau reducerile din magazin. Aceasta solutie de curatat pensule se gaseste doar in magazinele DM.
Are un miros puternic, care personal nu ma deranjeaza. De fapt ba chiar imi place mirosul. Miros care ramane si pe pensula.
Produsul are un pret mic, insa daca e folosit zilnic se termina destul de repede, de aceea prefer sa il utilizez in situatii necesare.
In cazul unei pensule pentru machiajul ochilor, produsul nu se consuma foarte tare si cateva pufuri sunt suficiente pentru a curata pensula. Iar chestia faina e faptul ca se usuca foarte repede. In schimb pensulele de fata consuma ceva mai mult produs.

Mai jos v-am prezentat si cum il folosesc in cazul unei pensule de fata pe care am folosit-o anterior pentru a aplica fondul de ten. A fost nevoie sa repet procedeul de 4 ori pentru a obtine o pensula curata. Eu pun pensula pe un servetel si apoi pulverizez solutia de curatat si prin misculari circulare frec pensula de servetel.


Pentru fiecare utilizare pulverizez cam 3 pufuri. Deci repetand procedeul de 4 ori, s-au consumat 12 pufuri. De aceea spun ca produsul nu e tocmai bun pentru a fi folosit zilnic, daca nu vreti sa il terminati in prima saptamana.


Insa mi se pare un produs excelent care nu imi lipseste niciodata. E foarte util pentru situatiile de criza cand vreau sa folosesc o anume pensula si e murdara. Iar cel mai util mi-a fost in concediu. Nu am stat sa spal pensulele si am folosit doar aceasta solutie pentru curatat si am fost foarte incantata.

E chiar un produs eficient si ma bucur ca l-am descoperit. Nu am mai folosit pana acum o alta solutie pentru curatat pensule, deci nu am cu ce sa fac comparatie.

Cu toate astea nu va recomand sa abuzati de acest produs si cand aveti timp sa spalati pensulele cu apa si cu tot ce trebuie. Asta e doar asa, o solutie rapida pentru a curata o pensula. Dar pensulele trebuie spalate.

Voi ce alte solutii pentru curatat pensule folositi?

You May Also Like

14 Comments

  1. Nu stiam ca exista o solutie pentru curatarea pensulelor.
    Mi se pare un lucru extrem de benefic si folositor mai ales in situatiile criza. Nu prea folosesc pensule ce-i drept, am impresia ca nu stiu sa-mi aplic fondul de ten. Nu pensula este problema, eu sunt. Pretul mi se pare mult prea mic. Chiar daca l-ai uitiliza zilnic, ar ajunge cantitatea pentru doua saptamani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, solutia e foarte de folos in situatiile in care ai nevoie rapid de o pensula ! Eu folosesc pensule foarte des...de fapt zilnic :D

      Ștergere
  2. Multumesc pentru sfaturi, nu am stiut de aceata solutie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim , nici eu nu stiam ca exista o solutie.

    RăspundețiȘtergere
  4. am mai citit despre produse de curatare a pensulelor insa nu stiam cum functioneaza. ma bucur sa vad acea mica demonstratie. m-ar tenta produsul, mai ales pentru situatii de criza, asa cum spuneai si tu, in care timpul nu imi permite sa spal pensulele asa cum trebuie. :)
    pupici!

    http://cherryqueendee.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti e util articolul si mica demonstratie :). Mi se intampla si mie uneori sa uit sa spal o pensula de care am nevoie si atunci imi e de mare folos aceasta solutie.

      Ștergere
  5. Pentru concediu aceasta solutie pare a fi perfecta. Imi curat pensulele cu sapun lichid. Le curata foarte bine si nici nu ma costa mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu de obicei curat pensulele cu cate un sampon pe care il cumpar si nu imi place...si uneori apelez si eu la sapunul lichid. Numai ca daca am nevoie acum de o pensula, degeaba o spal ca nu se usuca in timp util pentru a o folosi. Si atunci apelez la aceasta solutie de curatare.

      Ștergere
  6. Eu zic totusi ca daca nu speli pensulele dupa fiecare utilizare - in special cele pentru produse cremoase, e bine sa folosesti un astfel de spray. Si sa le speli a doua zi.
    Si eu faceam la fel - apelam la el in cazuri urgente, dar acum invat sa ma educ sa il folosesc mai des, pentru ca nu imi spal pensulele de pudra sau fard zilnic. Pana la urma, costa 10 lei. Eu zic ca ar ajunge o luna, dar depinde si de cate ori il folosesti in final.
    Si da, imi place ca pot folosi pensula imediat! Nu e ca atunci cand o spal si trebuie sa o las sa se usuce!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place produsul asta. Nici eu nu folosesc o pensula cu care aplic produse cremoase de doua ori pentru ca se dezvolta multe bacterii.

      Ștergere