Search

Esti frumoasa, stiai?

by - marți, februarie 07, 2017


Articolul de astazi are ca inspiratie un clip de pe YouTube. Un clip care m-a emotionat, m-a enervat si mi-a dat fiori. Un clip de 3 minute care imi confirma societatea toxica care ne inconjoara. Societate care in subconstient ne imprima anumite standarde. Standarde in care daca nu ne incadram, ne vom simti inferiori.
Clipul apartine canalului My Pale Skin si se numeste You Look Disgusting. Mai jos va las si clipul ca sa il vedeti si voi. Clipul a fost realizat in 2015 si eu abia acum l-am descoperit.
Este vorba despre Em Ford, o fata care realizeaza machiaje superbe ! Pe canalul ei gasiti o gramada de tutoriale. Pe Em o apreciaza multa lume si are multi urmaritori. Si are si de ce. Prin 2015 a postat pe o retea de socializare o poza cu ea nemachiata. Daca nu ma insel, a fost chiar prima poza in care nu poarta machiaj pe care o publica. Tenul ei nu este perfect si pe atunci avea probleme cu acneea. Si din pacate a primit foarte multe jigniri de la persoanele pe care o urmareau. Lumea parea scarbita de ceea ce vedea in poze, iar pe baza comentariilor negative a realizat clipul de mai jos.


In reviste, la televizor, pe internet si peste tot ne sunt prezentate femei cu piele perfecta, cu cel mai frumos corp si cel mai stralucitor par. Si orice asociere cu realitatea ne socheaza. Articolele gen "Uite ce celulita are Beyonce" si cu poze in care apar vedete nemachiate sunt la mare cautare si multi raman surprinsi dupa ce parcurg un astfel de editorial. Dar de ce va socheaza? Da Beyonce are celulita si vedeta X are cosuri. E ceva normal...sunt oameni.
Acum 20 ani poate nu se stia de Photoshop si alte artificii folosite de mass media, insa astazi se stie. Stim ca pozele sunt trucate. Dar totusi aceste poze trucate au un efect negativ asupra multor femei. Care chiar fara sa stie se simt inferioare si lupta din rasputeri pentru a atinge idealul de perfectiune. 

Nu exista perfectiune ! Nu mai incercati sa atingeti idealuri care nu exista. Invatati sa va iubiti asa cum sunteti. Nu, nu e nimic rau daca ai cateva kg in plus si vrei sa slabesti. Dar fa asta pentru ca asa simti tu, pentru ca te-ai simti mai bine cu acele cateva kg in minus. Nu pentru ca societatea ne imprima in subconstient dimensiunile si kg pe care ar trebui sa le aibe o femeie. 

Mai intai trebuie sa inveti sa ai incredere in tine, exact asa cum esti. Nu permite nimanui sa iti judece deciziile, greutatea, aspectul sau culoarea parului. Nimeni nu e perfect. Asadar nimeni nu are dreptul sa iti insufle ca ar "trebui" sa fi perfecta. 
E foarte important modul in care ne vedem noi pe noi. Pentru ca asa cum ne vedem noi, asa ne vad si altii. Si e important sa inveti sa fi puternica, sa nu permiti nimanui sa iti spuna cum sa arati.

Vegis
Incearca sa te analizezi, sa studiezi cu atentie fiecare parte a tenului si a corpului tau. Invata sa iti iubesti si imperfectiunile, pentru ca si ele fac parte din ceea ce te reprezinta.

Da, machiajul ne schimba, ne da mai multa incredere noi si ne scoate in evidenta partile frumoase. Dar asta nu inseamna ca fara machiaj nu suntem frumoase. Nu trebuie sa ne ascundem complexele sub un strat de fond de ten. Trebuie sa scapam de complexe si sa acceptam ceea ce suntem.

Indiferent daca ai acnee, celulita, kg in plus sau orice altceva, nu uita ca esti frumoasa. Nu permite nimanui sa iti spuna ca nu esti. Daca tu te simti frumoasa, atunci cu siguranta esti.

You May Also Like

34 Comments

  1. Societatea este vinovata, clip-urile si pozele mult prea editate ne fac pe noi, femeile sa nu mai avem incredere in noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, societatea e vinovata, dar si femeile ar trebui sa aibe mai multa incredere in ele.

      Ștergere
  2. Am văzut de mult videoclipul, și pe mine m-a șocat la fel de mult! Mai ales ca eu nu am văzut decât o fată foarte frumoasă și delicată! Ma enervează și pe mine standardele la care se crede ca trebuie sa ajungem,lipsa de încredere în noi. Eu as vrea sa slăbesc un pic, dar nu pentru societate, ci pentru ca as fi mai sănătoasă, și nu ar trebui sa îmi cumpăr alte haine, ca în iarna asta am pus vreo 4-5,si e nasol sa te strângă toți pantalonii.
    #estifrumoasa ar trebui sa existe, și sa fie plin cu poze de-astea, imperfecte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi se pare foarte frumoasa si fara machiaj. Privesc dincolo de defecte si vad niste trasaturi frumoase. Si eu cand vreau sa schimb ceva la mine, o fac pentru ca asa simt, nu pentru ca asa ar trebui.
      Da, e buna ideea ta de campanie cu #estifrumoasa

      Ștergere
  3. Oauuuu!!!Mi-au dat lacrimile.Am ramas profund impresionata.Este trist ca am invatat sa judecam dupa coperta si nu mai vedem adevarata frumusete.Mie mi se pare foarte frumoasa fara machiaj,are niste ochi superbi,un par minunat.Haideti sa vedem lucrurile in profunzimea lor si sa nu mai ranim cu vorbe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pe mine m-a impresionat foarte tare si e un clip din care multe femei ar trebui sa invete ceva...sa se iubeasca mai mult si sa nu permita societatii sa le faca sa se simta inferioare.

      Ștergere
  4. Nu am avut niciodata acnee, cura de slabire nu am tinut cu toate ca am cateva kg in plus(mai multe). Nu sunt si nu am fost o frumusete dar intotdeauna mi-am spus ca sunt frumoasa pentru mine si pentru cei care ma iubeau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca esti frumoasa si cu acele cateva kg in plus :) Cum am spus si in articol...daca tu te simti frumoasa, inseamna ca esti :

      Ștergere
  5. Pacat ca societatea promoveaza aspectul exterior mai degraba decat ce ai in interior...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre interior prea putin se vorbeste...toata lumea pune accentul pe ambalaj ( aka aspect fizic ).

      Ștergere
  6. exact,presa impune niste standarte, dar de fapt nimeni nu e perfect. dar toate trebuie sa ne simtim si sa ne percepem frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  7. Societatea si mass media sunt de vina...traim intr -o lume in care se pune accent pe aspectul fizic, cat despre ceea ce gasim in interior, principiile si valorile fiecaruia nu vorbeste nimeni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Societatea e de vina...si de vina suntem si noi pentru ca plecam urechea la ce spune lumea si uitam ce simtim noi de fapt..

      Ștergere
  8. Foarte motovational articolul si video-ul ei! Intradevar, societatea din ziua de azi pune mult prea mult pret pe perfectiune cat de fapt ar trebui toate sa realizam ca ea nu exista!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pe mine m-a emotionat video-ul ei care graieste foarte mult adevar !

      Ștergere
  9. Pe mine m-a emoționat acest video. De la 14 la 21 de ani am trăit cu tot felul de comentarii asemănătoare pentru că m-am luptat cu acneea. Prea puțini înțelegeau și adolescența mea nu a fost una ușoară. Acest articol ar face mult bine în rândul fetelor de liceu. Felicitări pentru el!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca majoritatea dintre noi s-a confruntat cu probleme in adolescenta si cu o stima de sine scazuta...iar societatea are grija sa ne simtim inferiori. E trista lumea in care traim..

      Ștergere
  10. Frumusetea e subiectiva, degeaba esti frumos la exterios daca in interior e totul negru, foarte frumos articolul.

    RăspundețiȘtergere
  11. M-a "uns" la suflet articolul tau!
    Sunt de acord cu tine si cu tot ce ai afirmat mai sus.
    Suntem frumoase! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Trebuie sa fii cu adevarat tare ca sa nu pui la suflet ce vorbesc ceilalti. Frumos articol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa fi cu adevarat tare...trebuie sa stii cine esti si sa ai incredere in tine. E mai simplu decat pare...

      Ștergere
  13. Probema asta este una atat de adanca incat nici nu ne dam seama.Lipsa de incredere in sine porneste de acasa din copilarie si este accentuata de societate. Si de ce atata presiune?

    Pentru ca acasa ni s-a repetat la infinit ca trebuie sa fim frumoase pentru a gasi un sot.
    Ca "doamne fereste" sa nu ramai fata batrana...cele mai bune exemple sunt pitzipoancele societatii. Fiecare societate are pitzipoance. Ele isi fac tot felul de modificari pentru a atrage atentia barbatilor. Ca na...cel mai important lucru in viata este sa fii maritata si cu copii. Visul suprem al majoritatii femeilor.

    Si nu este nimic in neregula cu a vrea sa fii maritata cu copii, dar consider ca asta trebuie sa vina din suflet, nu din teama de a nu muri singura si fata batrana. Consider ca noi femeile (barbatii nu sunt invatati sa isi doreasca sa fie insurati) trebui sa mai invatam ca este ok sa fim singure din cand in cand.

    Din cate imi aduc aminte(am vazut filmuletul acum un an parca), majoritatea comentariilor rautacioase sunt lasate de fete/femei. Pun pariu ca multe dintre ele au gandit ca niciodata nu o sa isi gaseasca un barbat cu fata aia...

    Este o competitie intre femei, undeva in subconstient, pentru a pune mana pe un barbat. Sa ne aducem aminte de cazurile in care femeile dau vina pe amanta pentru ca sotul/prietenul le-a inselat. Si mie personal mi se pare ca in primul rand, barbatul trebuie invinuit pentru acest lucru. Ca doar nu l-a fortat nimeni sa se cupleze cu amanta. SI cei mai rau, este ca din teama de singuratate, accepta scuzele barbatului si il si iarta...in fine


    scuze ca m-am lungit atata, dar am o problema foarte mare cu chestia asta, dupa cum bine se vede :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu iti cere scuze ca nu ai de ce. Imi plac comentariile lungi, iar al tau m-a uns pe suflet !
      Multe femei vor sa fie frumoase pentru sot, iubit, pentru cineva, insa nu asa ar trebui sa fie. Ar trebui sa ne simtim frumoase, sa acceptam ceea ce suntem pentru ca si altii sa ne accepte asa cum suntem si sa nu incerce nimeni sa ne schimbe.

      Ștergere
  14. M-a emotionat filmultetul, din pacate avem o societate care se bazeaza mult pe superficialitate. Trebuie sa ne simtim frumoase, pana la urma oamenii care vor sa ne cunoasca trebuie sa ne iubeasca frumusetea sufletului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa ne schimbam pentru nimeni...suntem frumoase asa cum suntem.

      Ștergere
  15. Stiam filmuletul, dar m-am emotionat din nou privindu-l. Daca ar fi sa ne luam dupa parerile celorlalti..ar insemna sa nu mai existam pentru ca niciodata nu vom fi suficient de buni. Fara machiaj nu e bine, cu machiaj esti fals si tot asa. Din pacate, insa, se ofera prea mare importanta parerii "oamenilor" si parca nimeni nu pune accentul pe visurile si dorintele tale, ci trebuie doar sa fii ca ceilalti, cum vor ceilalti.
    Nu am copii, dar cand voi avea, cu siguranta ii voi invata sa se iubeasca asa cum sunt ei si sa nu le pese mai multe de opinia societatii decat de dorintele lor. Pentru mine e cam tarziu, deja mi-au fost adanc implementate toate astea si e greu sa scapi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am copii, dar la fel ca si tine cand ii avea ii voi invata principiile de care eu nu am avut parte in adolescenta. Atat eu cat si multi alti tineri. Si mie mi-au fost implementate anumite chestii si asa cum spui si tu e greu sa scapi...dar totusi nu imposibil.

      Ștergere
  16. Foarte adevarat!!! Am dat share si sper sa reusim sa ne incurajam una pe alta, sa invatam sa ne iubim asa cum suntem si sa nu ne mai aratam cu degetul intre noi!!!
    O femeie plinuta are dreptul la a fi iubita, la a fi apreciata...la fel si una cu acnee, cu celulita...etc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai dat share ! Poate clipul ajunge la mintile mai multor oameni si isi vor schimba perspectiva.
      Da, orice femeie merita sa fie iubita, pentru ca indiferent de felul in care arata, aceea femeie poate oferi iubire, deci merita si ea sa primeasca !

      Ștergere