Search

Interviu cu Gabriela - mamica antreprenor / Totul despre cartile Usborne

by - luni, martie 19, 2018


Buna fete dragi ! Astazi nu o sa fiu eu in centrul atentiei, deoarece o aveam ca invitata pe Gabriela, o mamica antreprenor care se ocupa de cartile Usborne. Daca vreodata ati avut intrebari sau nelamuriri referitor la aceasta activitate, ei bine astazi puteti afla toate raspunsurile, deoarece Gabriela a fost tare darnica si ne-a povestit multe cu lux de amanunte ! Va las in compania ei, deoarece sunt sigura ca v-am facut curioase :)

1. Buna Gabriela si bine ai venit pe blogul meu !.Pentru inceput te rog sa ne spui cateva lucruri despre tine !
Buna Diana, multumesc pentru invitatie, recunosc ca de ceva vreme iti urmaresc blogul, pentru ca desi sunt mama a doi copii care lucreaza de acasa, nu uit de mine si de faptul ca in afara de mama sunt si sotie si femeie si imi place sa arat bine si sa ma simt bine in pielea mea. Despre mine, pot spune ca la cei 35 de ani impliniti la inceputul acestui an am tot ceea ce mi-am dorit, un sot fantastic si extrem de intelegator, 2 copii adorabili fara de care viata mea nu ar avea sens, si o cariera neasteptata as putea spune, la care am ajuns cumva fortata de imprejurari insa care mi s-a potrivit extrem de bine. Ador ceea ce fac, si in afara de confortul financiar pe care mi-l ofera activitatile pe care le desfasor, am si o multumire personala ca nu mi-am pierdut entuziasmul si ca nu simt nevoia de schimbari majore. Voi mentiona doar 3 dintra activitatile pe care le fac cu mare pasiune si interes. La baza sunt traducator, mi-au placut mereu limbile straine, si desi sunt autorizat de Ministerul de Justitie si detin si Certificare in domeniul tehnic, in prezent colaborez cu un studio de dublaje si fac ceea ce mi-am dorit mereu; traduc scripturi pentru filme si desene animate. In afara de traduceri, sunt responsabil cu organizarea webinariilor in cadrul Asociatiei Work at Home Moms Romania, o asociatie ce sprijina mamele antreprenoare si care depune eforturi considerabile pentru a ajuta mai ales mamele din sectorul defavorizat. Si nu in ultimul rand, sunt reprezentant Usborne, in prezent Divisional Leader, ceea ce inseamna ca am o mica afacere cu carti pentru copii, activitate pe care o fac cu mare placere de aproape 3 ani.

2. Cum si cand ai luat decizia de a lucra de acasa?
Decizia de a lucra de acasa a fost luata impreuna cu sotul meu acum aproape 4 ani, cand m-am trezit intr-o situatie nu tocmai placuta. Mi se desfiinta postul de la fostul loc de munca in timp ce eram in Concediu de Ingrijire Copil cu fetita. Statusem deja 2 ani acasa cu baietelul, iar cum intre copiii nostri sunt 2 ani diferenta, am ramas in continuare in CIC si cu fetita. Cand avea 3 luni mi s-a impus oarecum sa ma intorc la birou, am refuzat pentru ca nu puteam lasa un bebelus fara mama timp indelungat atat de vreme, iar rezultatul a fost desfiintarea postului. A fost destul de dificila decizia de a ne asuma acest lucru, insa binele copiilor nostri a prevalat in orice decizie am luat, asa ca pana la urma s-a dovedit un pas inainte, pe care l-am facut cu mare entuziasm.



3. De ce ai ales cartile Usborne?
In primul rand vreau sa mentionez ca intotdeauna am iubit cartile, de mica am simtit relaxarea citind iar imaginatia mea oricum era bogata, asa ca lumea fantastica in care intram atunci cand citeam si-a pus amprenta si pe viata mea de adult. Inca citesc, nu atat de mult ca inainte sa am copiii, insa nu pot renunta la aceasta placere. Si cum de cand au aparut copiii am inceput sa cumpar carti pentru copii, cam multe ce-i drept dar nu ma pot abtine, am facut si o selectie riguroasa a continutului acestora. Din pacate nu tot ceea ce este pe piata este si adecvat. Si cum importanta unei limbi straine este binecunoscuta, in momentul in care mi-au fost prezentate aceste carti, am stiut ca nu am nimic de pierdut. Asa ca m-am aruncat cu capul inainte, desi nu fac asta prea des, si nu regret nicio secunda. Aceste carti ocupa o mare parte din biblioteca copiilor mei, care nu este tocmai mica, iar cei mici le rasfoiesc de fiecare data cu drag.

4. Cat de mult timp aloci promovarii afacerii tale?
La inceput am fost cam haotica, recunosc, stateam acasa cu 2 copii mici, faceam totul pe apucate, mai ales cand dormeau cei mici iar eu eram blocata langa ei, tot timpul meu liber era alocat afacerii. Chiar pot spune ca am crescut afacerea folosind telefonul mobil, insa am dat tot ce am putut de la inceput. Am facut strategii, de care m-am tinut in mica masura din pacate, pentru ca era mereu un dute vino cu 2 copii, insa nu am renuntat nici cand am avut momente de indoiala. Mereu imi amintea sotul: tot ce faci este pe termen lung. Si a avut dreptate. In timp am ajuns sa imi gasesc o rutina, iar de cand copiii merg la gradinita, lucrurile s-au aranjat in asa fel incat activitatea Usborne este sursa mea principala de venit si implicit activitatea in care investesc cel mai mult timp. Au fost momente cand butonam pana la 3-4 dimineata, insa acum sunt mai organizata si aloc aproximativ 8 ore pe zi, desi nu toate odata ca la birou, ci impartite pe parcursul zilei.



5. Exista o carte care e cea mai ceruta? Daca da, care e ?
Editura are in portofoliu peste 2500 de titluri, unul mai spectaculos decat celalalt. Imi este extrem de greu sa spun care carte este mai ceruta, deoarece fiecare carte are propriul ei stapan. Am avut surpriza sa vand carti ce mie nu imi inspirau prea mult insa au fost extrem de apreciate de altii, si sa nu existe o cerere semnificativa pentru carti pe care eu le-as alege intr-o clipa. Preferate sunt cartile din colectia Wipe Clean, ce pot fi utilizate timp indelungat prin faptul ca sunt plastifiate si se poate scrie pe ele cu carioca nepermanenta, cartile Fingerprint ce dezvolta motricitatea fina prin dactilopictura si dezvolta si imaginatia celor mici, si as putea spune absolut toate cartile cu clapete, mici ferestruici ce stranesc interesul celor mici pentru a le deschide si a afla ce se scunde sub ele.

6. Cand vine vorba de lucrat de acasa, nimeni nu crede ca se poate intretine din asta. Dar cum e cu cartile Usborne? In urma muncii ai parte de satisfactie financiara?
Ar trebui sa mentionez ca lucrul de acasa nu e chiar asa usor cum pare, ci uneori poate crea frustrari prin faptul ca e mai greu sa te organizezi si sa ramai concentrat pe un program clar de lucru. Pentru ca cel putin in cazul mamelor, mereu au jucarii de adunat, haine de spalat, vase de spalat, mancare de facut si cate si mai cate. Iar intr-o casa locuita (cum imi place sa imi numesc casa cu 2 copii) niciodata nu vor fi toate lucrurile aranjate si la locul lor si in nicio zi nu se va gasi nimic de facut. Asadar de acasa muncesti altfel decat ai munci la birou, unde nu te streseaza praful de pe mobila sau sosetele desperecheate. Insa depinde foarte mult ce isi doreste fiecare, eu mi-am dorit sa ajuns la stadiul in care sa am un venit satisfacator si am muncit pentru asta. Nu am ajuns aici instant, Usborne este genul de activitate in care cresti treptat, in care ai flexibilitate si libertate de miscare mai ales din punct de vedere al creativitatii. Asa ca da, eu ma declar multumita si ma bucur ca am avut oportunitatea de a incepe aceasta activitate atata de benefica pentru copii.

7. In cazul in care una sau mai multe dintre cititoare doreste sa promoveze cartile Usborne ce ar trebui sa faca? Adica de unde se incepe ?
Cred ca cel mai important ar fi sa aiba o pasiune pentru carti, sa simta entuziasm atunci cand aceste carti trec pragul casei. Spun asta pentru ca atunci cand faci ceva cu pasiune, rezultatele nu intarzie sa apara. Apoi as spune ca dorinta ca aceste carti sa ajunga in mainile cator mai multi copii este un motivator important, deoarece educatia este foarte importanta, iar invatarea se face mult mai usor cu resursele potrivite. Este destul de simplu ca cineva sa devina reprezentant Usborne, deoarece editura pune la dispozitie un pachet de inceput ce ofera un start bun in aceasta activitate. Acest pachet de inceput contine 17 titluri potrivite pentru mai multe categorii de varsta, tocmai pentru ca reprezentantul sa poata promova potentialul acestor carti potrivite inca de la nastere, prin cartile textile ce pot fi prinse de patut, si pana la tinerii adulti prin enciclopediile si dictionarele pe care le pune la dispozitie, care fie vorba intre noi ne sunt de mare folos si noua adultilor, deoarece odata cu copiii nostri invatam atat de multe lucruri noi. Acest pachet de inceput are pret promotional tocmai pentru a facilita inscrierea, care se face intrand pe acest link.  De aici porneste aventura, o aventura in care pe langa placerea de a rasfoi aceste carti aduce si o dezvoltare personala deloc de neglijat. Eu nu am fost niciodata om de vanzari, nu m-a pasionat niciodata acest aspect, insa de-a lungul timpului am invatat tehnici de marketing, de promovare si negociere, logistica si management, leadership si contabilitate primara, iar dezvoltarea personala nu se opreste aici. In afara de acest pachet, cei ce se inscriu primesc la pachet si un partener ce le va facilita comunicarea cu editura si le va impartasi din experienta proprie, astfel ajutandu-i sa obtina si ei la randul lor ceea ce isi doresc de la aceasta activitate.



8. Care consideri ca e diferenta dintre cartile gasite pe piata din Romania si cartile Usborne?
Hmm, prima diferenta majora, care de altfel a fost si factor decizional pentru mine, a fost continutul. Este adecvat fiecarei categorii de varsta in parte, non-violent, ancorat in realitate insa usor descris sau interpretat pentru a fi cu usurinta inteles de catre cei mici, ilustratii atragatoare si atractive. A doua diferenta majora ar fi calitatea acestor carti. Este adevarat, nu sunt foarte ieftine fata de ce exista pe piata, insa materialele folosite pentru crearea acestor carti sunt de calitate superioara, non toxice, ceea ce face ca pretul sa fie unul corect pentru ceea ce ofera. Este un mare plus faptul ca aceste carti includ elemente senzoriale, texturate, clapete si harti, auocolante si altele asemenea potrivite atat celor mici cat si celor mari.

 9. Care e cea mai frumoasa parte a lucrului de acasa, promovand cartile Usborne?
Cea mai frumoasa parte a lucrului de acasa, cel putin pentru mine, este faptul ca sunt mereu disponibila pentru copiii mei, ca nu pierd achizitii importante, si ca ei au acces la carti atat de frumoase. Cum in timpul gradinitei copiii au si perioade cand sunt bolnavi, eu nu am un sef la care sa cer voie sa pot sta cu copilul acasa si sa il ingrijesc, nici nu trebuie sa fac cuiva liste detaliate cu medicamente si orele la care trebuie administrate, ceea ce imi ofera o mare liniste sufleteasca. Iar cand primesc comanda din Anglia, deoarece aceste carti vin tocmai de acolo, ne bucuram cu totii de parca ar veni Craciunul si primim cadouri constant. Plus ca activitatea mea Usborne este organizata in jurul familiei, nu am organizat familia in jurul serviciului, ceea ce spune tot.

10. Dar cea mai urata parte?
Cea mai urata parte, desi e impropriu spus urata, e faptul ca aceste carti sunt grele. Iar la organizarea de evenimente, deoarece ocazional organizam si diverse evenimente pentru copii, aceste carti trebuie carate. Ii multumesc sotului cu aceasta ocazie, ca el este cel ce ma ajuta si ma sustine 😊
Insa odata ajunsi la locatia evenimentului, totul este uitat deoarece zambetele si bucuria copiilor cand rasfoiesc cartile sunt nepretuite.


  11. O intrebare cliseu….unde te vezi peste 10 ani?
Oh, recunosc ca nu gandesc chiar atat de departe, insa cumva Usborne va fi inca acolo, in viata mea, cu mai multa experienta pentru mine, insa cu acelasi entuziasm. Asadar pentru mine activitatea Usborne este de cursa lunga, si iau in serios tot ceea ce faci.

12. Iti multumesc pentru interviul acordat ! In incheiere daca doresti poti sa mai scrii cateva cuvinte despre cartile Usborne, sau despre orice altceva doresti si nu am surprins eu in intrebarile de mai sus !
Eu iti multumesc pentru invitatie, mi-a placut tare mult acest dialog, data viitoare sper sa alaturam dialogului si o cafea. Ce as mai avea de adaugat este ca stau la dispozitie tuturor celor ce doresc mai multe informatii, recomandari de carti sau pur si simplu o colaborare, si pot fi gasita ori pe pagina de facebook Raisa's Books ori la raisas.books@gmail.com
Va doresc tuturor o primavara insorita, plina de zambete!

Mi-a facut mare placere si mie acest dialog, Gabriela si iti multumesc pentru toate informatiile oferite ! Dragilor, daca doriti sa intrati in lumea Usborne, nu ezitati sa o contactati pe Gabriela. Gasiti in articol toate datele pentru a lua legatura cu ea ! Avem pe aici doamne/domnisoare antreprenor? Sau care isi doresc sa devina? Va astept cu drag comentariile :*

You May Also Like

50 Comments

  1. Nu o cunosc pe aceasta doamna, insa tot respectul pentru activitatea ei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raluca, multumesc tare mult pentru aprecieri, pentru copiii nostri suntem dispusi sa facem minuni, deoarece ei chiar merita tot ce este mai bun. Si cum vremurile moderne ne inspira sa gasim solutii moderne, de ce sa nu o facem?

      O zi minunata!

      Ștergere
  2. Ce interviu dragut!bravo, o activitate tare faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Denisa, multumesc frumos, chiar este o activitate faina. Iar pe mine ma relaxeaza foarte mult sa vad cartile aranjate frumos in biblioteca, sa le ambalez frumos pentru a ajunge la copii, sa imi imaginez bucuria lor cand descopera in carti informatiile dorite. Copiii mei topaie la propriu cand vine comanda de carti, deoarece stiu ca primesc si ei cartile dorite.

      O zi minunata!

      Ștergere
  3. O idee interesanta cu interviurile. Foarte faine raspunsurile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Florina, multumesc tare mult, sunt raspunsuri sincere, exact ceea ce simt. Si sunt fericita ca pot face ceea ce imi place aducand in acelasi timp bucurie in casa multor copii.

      O zi minunata!

      Ștergere
  4. Nu am mai auzit de Gabriela, dar e un interviu dragut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitări pentru Gabriela! Este un exemplu de urmat pentru noi toate mamicile! Felicitări si tie pentru acest frumos interviu! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte misto seria asta de interveriuri! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dia este o adevarata profesionista si o admir pentru tot ceea ce face, iar blog-ul ei este o adevarata sursa de inspiratie.

      Ștergere
  7. un interviu foarte dragut, felicitari gabriela pentru munca pe care o depui :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte fain interviul! Mi-au plăcut răspunsurile Gabrielei. Nu mai auzisem de cărțile Usborne. Par interesante. 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona, multumesc tare mult. Sunt carti in limba engleza, sunt tare interesante iar cei mici le gasesc fascinante. Poti vedea cateva videoclipuri si aici. https://www.youtube.com/channel/UC4FLda6P0wNKQYklu0aDmig?view_as=subscriber


      O zi minunata!
      Gabriela

      Ștergere
  9. Gabriela este o fiinta absolut minunata, iar activitatea ei cu Usborne este doar parte din cat de misto e ea. Ma bucur ca tot mai multi oameni o descopera.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Diana, iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase, esti minunata! Te imbratisez!

      Ștergere
  10. Foarte interesante sunt aceste interviuri.
    O primavara superba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana este o profesionista in ceea ce face, cu aceasta ocazie ii multumesc pentru oportunitatea pe care mi-a oferit-o.

      O primavara frumoasa!

      Ștergere
  11. Cunosc cărțile Usborne, acum toată lumea și le dorește. pare o idee bună de afacere pentru o mămică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, pentru mine aceasta activitate a fost exact ceea ce aveam nevoie, pentru a putea fi aproape de copiii mei. Imi ofera flexibilitate si linistea sufleteasca pentru ca ii pot pune mereu pe copiii mei pe primul loc.

      O zi minunata!

      Ștergere
  12. Cred că știu aceste cărți, nu sunt sigură, trebuie să verific. Oricum, e bine de știut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zona Mov, sunt carti superbe, aduse de la editura Usborne din Anglia, carti ce promoveaza un sistem de invatamant alternativ si complementar totodata, prin informatiile interesant structurate si ilustratiile atragatoare. Sunt o baza foarte buna pentru cei ce doresc sa faca homeschooling, unschooling, sau pur si simplu pentru cei ce doresc sa sustina in plus pasiunile celor mici.

      Ștergere
  13. Nu am auzit de acesta distincta doamnă, însă îmi plac foarte mult raspunsurile ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raluca, imi pare bine de cunostinta si iti multumesc pentru aprecieri.

      O zi minunata!

      Ștergere
  14. Cat de super mi se pare sa lucrezi de acasa, desi stiu ca asta nu inseamna mai putin munca decat la un job normal

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miss R, asa este, e mai multa munca decat la un job normal, insa avem libertatea de a ne face programul cum ne este mai bine, ca freelancer avem mai multe optiuni, oportunitati si deschideri, iar avantajul principal este ca organizam activitatea in jurul familiei, nu organizam familia in jurul serviciului.

      Ștergere
  15. Multumim pentru acest interviu. Mai asteptam si altele de acest gen.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana este minunata, si ii multumesc si eu.

      Ștergere
  16. Si mie mi-a facut placere sa citesc interviul Gabrielei. La cat mai multe postari de genul ^_^

    RăspundețiȘtergere
  17. Este de admirat ambitia Gabrielei! Este o mamica de nota 100 si o antreprenoare excelenta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andraxela,

      Iti multumesc frumos pentru aprecieri. Mamele au super puteri, o persoana draga mie mereu spune asta, si cred ca toate suntem dispuse sa facem orice efort pentru a le fi bine copiilor nostri.

      Te imbratisez!

      Ștergere
  18. Mi-a placut mult interviul:) Mi se par atat de interesante aceste carti. Cand o sa am copii, cu siguranta o sa le cumpar si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea, iti multumesc pentru aprecieri, aceste carti sunt extrem de interesante si ti le recomand cu caldura. Cu cat cei mici sunt expusi mai devreme cartilor, cu atat le vor indragi mai mult.

      Ștergere
  19. Felicitari amandurora! Gabriela, te felicit pentru activitatea ta si pentru inima deschisa de care ai dat dovada. Pentru puii nostri tot ce e mai bun.
    Si eu am renuntat la job, m-am reprofilat si acum imi fac tot programul in functie de cei 3 pui ai mei. Deci se poate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dana, nu te cunosc insa deja te admir, felicitari pentru familia ta minunata si pentru ca ai ales varianta care va este voua cea mai potrivita. Multa sanatate si numai bine!

      Ștergere
  20. Foarte frumos interviul! Imi place sa descopar persoane noi. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim pentru aprecieri, Catalina, ma bucur de cunostinta.

      O zi frumoasa!

      Ștergere
  21. Iti multumesc pentru ca ne-ai dat ocazia sa cunoastem un om minunat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena, iti multumesc pentru aprecieri, esti foarte draguta!

      O zi plina de zambete!

      Ștergere
  22. O femeie extraordinară care a reușit să păstreze un echilibru între familie și afaceri. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexandra, iti multumesc frumos, au meritat toate eforturile.

      O zi minunata!

      Ștergere
  23. Imi plac tare mult catile USborne si se pare ca au mare efect si in randul copiilor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ramona, ma bucur tare mult ca iti plac aceste carticele. Pe langa faptul ca sunt tare interesante, ii ajuta pe cei mici sa inteleaga importanta spalarii pe maini, ii ajuta in relatiile cu ceilalti plus le ofera sansa sa inteleaga lucrurile si din alta perspectiva.

      O zi minunata!

      Ștergere
  24. Foarte frumos interviu. Nu am auzit de Gabriela până acum, dar mă bucur că am aflat acum. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Irina, ma bucur de cunostinta. Iti multumesc pentru aprecieri.

      O zi minunata!

      Ștergere