Search

Ingrijirea parului februarie 2020 - masti si tratamente

by - joi, februarie 27, 2020

În articolul trecut v-am scris despre șampoanele și balsamurile de păr pe care le folosesc, iar astăzi a venit rândul măștilor și a tratamentelor să fie povestite pe blog. Dacă nu ați citit prima parte a articolului, va las linkul aici. Dacă în privința șampoanelor și a balsamurilor sunt relativ indulgentă, nu la fel stau lucrurile când vine vorba de măști și tratamente. Șamponul trebuie să curețe delicat și eficient părul, balsamul de par trebuie să emolieze părul...însă de la măști și tratamente am așteptări mai mari și în ele îmi pun baza pentru a avea un par bine hrănit ! 



Măști de păr ! 


* Masca de păr cu keratină am cumpărat-o dintr-un magazin local din Belgia și am luat-o pentru că am sperat că e asemănătoare cu masca de par Kallos cu keratina. însă din păcate e net inferioară măștii de la Kallos. Nu îmi hidratează părul așa cum mi-aș dori și o aseamăn mai degrabă cu un balsam de par. Așadar, nu cred că o voi recumpara pe aceasta.

* Am cumpărat și masca cu avocado de la Nature Box și îmi place la nebunie ! Simt că hidratează părul foarte bine și îmi place la nebunie consistența ei. E deasă, o aseamăn cu consistența unui unt de corp. Însă ca și în cazul restul produselor din gama cu avocado, nu mă da pe spate mirosul de avocado...nu sunt fanul acestui fruct din păcate.

* De curând am cumpărat două măști de păr pentru că la două produse cumpărate din gama Garnier, primeam cadou un portfard ! Deci da...fac și cumpărături pe alte considerente decât nevoile mele :D . Dar, a fost o alegere bună, deoarece aceste măști de par Garnier sunt foarte bune ! Se pot folosi atât ca masca după spălarea părului, cât și că masca leave-in pe părul umed sau uscat. Am fost sceptică totuși să le aplic și să nu le clătesc...dar am făcut-o și nu regret. Atât pe părul umed și cât și pe părul uscat oferă hidratare părului. Iar mirosul e extraordinar și foarte rezistent. Se menține în par până la următoarea spălare și am fost surprinsă să văd că până și fața de pernă miroase a banane sau papaya. Momentan sunt măștile mele preferate de par și după ce le mai folosesc o perioadă, o să le fac și un review complet ! 

Tratamente


* Vârfurile părului meu tind să se usuce destul de tare, de aceea mereu folosesc un ulei de păr că să le mențin hidratate. Uleiul îl aplic pe părul umed și deseori îl prefer pe acesta de argan, deoarece mi se pare mai hidratant. Împreună cu uleiul folosesc și un ser spray tot cu ulei de argan in compoziție, însă nu mă mulțumește foarte tare. Nu mi-a făcut nici rău, însă nici beneficii majore nu aduce. Însă uleiul e foarte bun ! 

* În trecut am mai avut keratină lichidă, însă nu am văzut rezultate prea bune, dar am decis totuși să îi mai dau o șansă. Dar tot fără rezultate...Când am cumpărat-o nu am analizat ingredientele și când am ajuns acasă am văzut că al doilea ingredient e alcool denat, ceea ce înseamnă că e într-o cantitate foarte mare ! Producătorul recomandă utilizarea uscătorului de par pentru a se evapora alcool-ul din par. Nu știu cât se evaporă, însă la mine nu funcționează, nu văd rezultate. Dacă cunosteti un produs bun care are în compoziție keratină, să îmi dați de știre ! 

* De ceva timp în rutina mea de îngrijire a intrat și un spray leave-în Gliss, și îmi place la nebunie ! Îl aplic fie pe părul umed, fie pe părul uscat. Catifeleaza părul fără să îl încarce și în plus miroase și foarte frumos. Se agită înainte de utilizare, deoarece e bifazic. Îmi place pentru că netezește firul și părul se așează mai frumos. Dimineața mă trezesc uneori cu părul în toate direcțiile și cu ajutorul acestui produs reușesc să îl domolesc și să arate decent :D.

* Folosesc de câteva luni și un spray de la Nivea din gama Hair Milk și îmi place tare mult, că toate produsele din această gama. Am avut și șamponul și balsamul și mi-au fost pe plac. În acest sens e cam bătălie între Gliss și Nivea, deoarece am impresia că au o acțiune asemănătoare, dar totuși parcă prefer Gliss, deși îmi place și Nivea ! V-am zăpăcit, nu ? Una peste alta Nivea Hair Milk este un produs fain și sunt mulțumită de hidratarea pe care o oferă părului meu. 

Pe lângă produsele din poze, cam o dată la două săptămâni aplic și o masca formată din ulei de ricin și ulei de măsline pe care o las să acționeze 3-4 ore. Aș face această masca mai des, însă din păcate nu am timp suficient. Dar cu toate astea e un plus de hidratare și vreau să explorez și mai mult această zonă a măștilor cu uleiuri, așa că dacă aveți recomandări pentru mine, le aștept în comentarii.

Produse de styling folosesc foarte rar, spre deloc. Mai folosesc uneori șampon uscat, dar extrem de rar. Niciodată nu m-a încântat un astfel de produs foarte tare. Din punctul meu de vedere, părul murdar se spălă când e nevoie, nu se acoperă cu șampon uscat. Însă am mereu un șampon uscat în cazul în care se ivește ceva urgent și nu am timp să mă spal pe păr. Asta se întâmplă foarte rar, deoarece mereu mă asigur că am părul curat, așa că mereu șamponul uscat expiră. Și mereu îl recumpar că să mă simt eu liniștită ! :D 

Voi ce măști și tratamente pentru păr folosiți ? 

You May Also Like

13 Comments

  1. Am zarit acele masti de la garnier in grecia, cand am fost in vara si am vazut ca abia acum au aparut la noi! Sunt tare faine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu prea am mai folosit in ultima vreme. Ma inspir de la tine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare ma bate gandul sa incerc si eu spray-ul leave-in de la Gliss.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu folosesc masti pentru regenerare si protejarea parului vopsit, balsam pentru hidratare, un ser pentru regenerarea firului de par, dar si produse cu protectie termica.

    RăspundețiȘtergere
  5. folosesc tratamente, masti, uleiuri, tot felul de chestii, ma vopsesc de muuulti ani si asta isi spune cuvantul!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu folosesc masca cu banane de la Garnier, miroase delicios. Imi place rutina parului tau.

    RăspundețiȘtergere
  7. La momentul actual folosesc un ulei de păr din Dm de care sunt foarte mulțumită. Sunt in cautarea unei măști, am mai multe pe lista printre care si cea de la Nature Box

    RăspundețiȘtergere
  8. Folosesti ceva produse pentru par. Eu am doar cateva in baie si le folosesc cand imi spal parul. O data pe saptamana aplic si cate o masca si in felul asta imi pastrez echilibrul pentru parul meu

    RăspundețiȘtergere
  9. Îmi plac măștile, de fapt îmi plac toate produsele pentru îngrijirea părului pentru că vreau să am un păr sănătos și frumos.
    Mulțumesc pentru recomandări, sunt foarte interesante și tentante.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vai.. Câte produse ai aici. Și eu trebuie sa mi prioritizez puțin parul :(

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce multe deții tu, și eu am vreo 2 Măști și 3 seruri. 😊 😊

    RăspundețiȘtergere
  12. Ohh, mă bucur mult că nu sunt singura care arre mai multe produse pt îngrijirea părului în rutină!

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu în afara de șampon, nu prea folosesc altceva. Am parul scurt, firul subțire, și am impresia ca il incarca foarte mult

    RăspundețiȘtergere