Search

Ingrijirea parului februarie 2020 - sampoane si balsamuri de par

by - marți, februarie 18, 2020

Am un păr destul de dificil, așa că tentația de a încerca cât mai multe produse e mare. Așa se face că mereu am în rutină mai multe produse de la diverse branduri. Nu știu dacă e bine, sau nu...însă dacă pentru mine funcționează atunci e perfect ! Așadar astăzi vorbim despre îngrijirea părului și pentru că folosesc destul de multe produse, o să împart acest articol în 2 părți, că să nu fie un articol foarte lung. Așadar, astăzi voi scrie despre șampoanele și balsamurile de păr folosite iar în următorul articol o să vă scriu despre măști și tratamente.


Ce tip de păr am ! 
Dacă ar fi să aleg un singur cuvânt pentru a-mi descrie părul acela ar fi dificil ! Am un păr lung, care se îngrașă destul de repede la rădăcini, se usucă pe lungimi iar firul de păr este gros. Mă vopsesc blond, iar asta face ca firul să fie fragil, chiar dacă e gros. E un par cu ceva onduleuri naturale, însă prefer de cele mai multe ori să îl îndrept, ceea ce îl deteriorează, însă cu produsele potrivite reușesc să îl țin sub control ! 

Cum mă spăl pe păr ! 
Apelez și la un întreg ritual când vine vorba de a-mi spălă părul. În primul rând dacă părul nu e întins cu placa, nu îl piaptan, deoarece rezultă o coamă de leu și se rupe firul de par mult ușor. Așadar când mă spal pe cap, întâi ud părul foarte bine, adaug balsam  pe care îl masez ușor în par și cu ajutorul unui piaptan cu dinți mari piaptan părul. După ce părul e complet descalcit clătesc balsamul de par, samponez părul, clătesc și mai samponez încă o dată după care clătesc. Nu absorb excesul de apă din par și adaug masca de par. Nu mă zgarcesc aici la produs și adaug mult produs însă doar pe lungime, nu și la rădăcini. Las masca să acționeze între 15 minute și o oră în funcție de cât timp am la dispoziție. Apoi clătesc bine, mai adaug foarte puțină masca pe care nu o mai clătesc și apoi îmi țin părul in prosop. Părul îl las in prosop, maxim 10 minute cât să tragă excesul de apă. Dacă țin prosopul mai mult, atunci și produsele folosite vor fi absorbite ceea ce duce la deshidratarea părului. Prosoapele de microfibră sunt mult mai indicate, comparativ cu prosoapele de bumbac. Nu prea obișnuiesc să îmi usuc părul cu uscătorul și prefer să îl las să se usuce natural. Iar dacă folosesc uscătorul, o fac doar câteva minute, nu îmi usuc niciodată părul complet. Și atunci doar pe treaptă medie.


Produse folosite ! 

Șampoane 


  • Având în vedere că mă vopsesc blond, am mereu în baie un șampon pentru neutralizarea tonurilor de galben. De obicei folosesc un astfel de șampon imediat după ce m-am vopsit și apoi doar ocazional. Momentan îl am pe acesta de la Schwaezkopf și mi se pare foarte ok, nu am ce să îi reproșez. Nu pătează părul ci doar neutralizează nuanțele de galben.
  • Șamponul de la Rituals din păcate nu m-a încântat prea tare cu excepția faptului că miroase foarte frumos. Ce e drept nu l-am folosit foarte consecvent, de aceea părerea mea despre el este cam vagă. Însă, am impresia că nu curată părul prea eficient....Am și avut și balsamul de păr din această gamă, iar acela mi-a plăcut tare mult ! 
  • De ceva timp am fost foarte tentată să încerc un șampon Nature Box și l-am ales pe cel cu avocado care promite că repară părul în profunzime.  El promite, însă noi știm că e mult marketing, nu? Adică nici un șampon din lumea asta nu repara părul. Însă cu toate astea, întrunește așteptările mele de la un șampon : să fie blând cu părul, dar în același timp să curețe eficient și să nu îmi provoace mătreață. Așadar mă declar mulțumită ! Dar...pentru că mereu există un dar ! Miroase foarte tare a avocado...cineva care iubește avocado sunt sigură că ar găsi acest miros foarte captivant. Dar din păcate nu e cazul meu. Urăsc gustul, mirosul și tot ce ține de avocado ! Trec peste miros pentru că mă înțeleg bine cu șamponul, însă după ce îl termin vreau să cumpăr un șampon din altă gamă, probabil cel cu caise.
  • De obicei cam oricâte șampoane aș avea, niciodată nu lipsește din baie cel puțin un șampon Dove. Îmi plac pentru că sunt foarte cremoase, curată delicat părul și miros evident și foarte bine ! Le folosesc când părul meu o ia puțin razna și chiar văd diferențe ! Părul se așează mai bine și e mult mai catifelat ! Nu am neapărat o gamă preferată de la ei...cred că am luat toate șampoanele la rând și sincer mi se par oarecum la fel ! 
Balsamuri de păr 


Așa cum am spus și la început, balsamul de păr îl folosesc pe părul umed înainte de a-mi spăla părul, pentru a oferi podoabei capilare puțină hidratare și a-mi fi mai ușor să îl piaptan ! Iar in acest moment am balsmuri de par de la două branduri :
  • De la Nature Box, am cumpărat și balsamul de păr cu avocado și îmi place mult pentru că e emolient și datorită lui părul se descalceste mult mai ușor. Însă mă lovesc de aceeași problemă...mirosul de avocado care mă da peste cap ! Însă, trec peste deoarece nici mirosul șamponului, nici a balsamului de par nu rămân în par, deoarece folosesc alte produse după. Însă totuși și următorul balsam de la Nature Box va fi cu siguranță cu altă aromă. Dacă va place mirosul de avocado, veți adora acest balsam. Din păcate nu e și cazul meu....
  • Și dacă tot am mereu șampon Dove, evident că am mereu și balsam de păr Dove ! Îmi plac mult și dovadă stă faptul că am folosit doar balsam de par Dove pentru mai bine de 8 luni, ceea ce mi se întâmplă rar. Însă cumva am simțit nevoia să mai schimb produsele și le-am dat o pauză. Cu toate astea am mai cumpărat încă două flacoane, pentru că știu că voi reveni la ele. Sunt balsamuri de par blânde și foarte eficiente.

După cum probabil v-ați dat seama deja, tind să schimb mereu produsele pentru păr și nu știu dacă ăsta e un lucru rău sau bun. Dar atâta timp cât părul meu se simte bine cu acest obicei, eu mă declar încântată. Deși rămân fidelă unor branduri, cum sunt produsele Dove, mereu folosesc prin rotație și alte produse ! Din punctul meu de vedere un șampon trebuie să curețe eficient și delicat, fără să provoace mătreață iar un balsam de par trebuie să emolieze părul. În schimb când e vorba de măști și tratamente, pretențiile sunt puțin mai mari ! Dar despre acest subiect o să va scriu in partea a doua a acestui articol. 

                                                                           ................................................................ VA URMA

Tu ce șampon și balsam de păr folosești ? Avem preferințe comune ?



You May Also Like

25 Comments

  1. Este interesant șamponul neutralizator,dar nu cred că l-am văzut în România.
    Nu am folosit niciun produs din cele prezentate,dar sa știi că avem parul asemănător. Doar că al meu nu are tendințe de ondulare,e drept!
    Totuși mă tentează Dove...😀
    Abia aștept și celălalt articol!☺️

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu în prezent folosesc Klorane cu quinine + Forcapil. Mă ajută tare mult pentru a stopa căderea părului

    RăspundețiȘtergere
  3. interesant faptul de a folosi balsamul de par inainte, o sa incerc si eu aceasta metoda sa vad!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum folosesc Vichy împotriva căderii parului. E tare bun.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu folosesc sampon Vichy pentru mătreață în paralel cu unul pentru reconstrucția firului de păr. Am trei măști de păr folosite în paralel, pentru păr degradat, folosesc mult placa si ondulatorul, pentru păr vopsit și una pentru hidratarea părului.
    De ceva timp, am ales un ser pentru regenerarea firului de păr, aștept rezultate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu folosesc placa si asta din pacate contribuie la deshidratatea parului..

      Ștergere
  6. Cine nu ține la podoaba sa capilară? Cine nu-și dorește un păr sănătos, îngrijit, suplu, mătăsos și hidratat? Ai recomandat destul de multe produse (pentru partea 1!). Am folosit și e câteva, pentru celelalte mi-ai stârnit curiozitatea.
    Aștept partea a 2-a!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sunt in cautarea unui sampon antimatreata si anticadere, pana acum nu am gasit produsul preferat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au recomandat mai sus fetele produse antimatreata si anticadere, poate te ajuta.

      Ștergere
  8. Eu am parul ondulat, ușor spre creț. Sunt dependenta de balsam, masca hidratanta și ulei. Fără hidratare arata groaznic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este pe facebook un grup CG..adica Păr creţ şi bucle răsfăţate & Curly Girl Method Romania (grup de suport)..te invata sa iti ingrijesti parul ondulat/cret cu sampoane soft, fara detergenti puternic degresanti, masti si balsamuri fara siliconi..produse care nu sunt exagerat de scumpe (exista si variante profi care sunt mai scumpe, insa tine de optiunea fiecaruia) eu am parul ondulat, de vreo 16 ani nu mai folosesc sampoane cu SLS, SLES..de siliconi nu am stiut pana la metoda asta celebra :)) oricum, pentru un studiu, eu zic ca ar fi ok de tras un ochi.

      Ștergere
  9. Parul meu este foarte capricios in ultima vreme si pare ca niciun sampon nu ma mai ajuta cu nimic.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt curioasa de sampoanele de la Nature Box. Chiar as vrea sa le incerc

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu momentan folosesc samponul de la Nature Box, cu caise. Miroase divin. Si atat, ca in rest mi-e lene. :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Intr-un timp si eu eram fidela samponului Dove. Din fericire acum folosesc Syoss ceva cu Keratina si mi se pare foarte potrivit nevoilor mele si chiar parul se comporta incredibil de bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Syoss nu am prea folosit, dar o sa le incerc produsele probabil !

      Ștergere
  13. Dove il folosesc si eu pentru parul fetitei mele si sunt extrem de multumita de rezultat!

    RăspundețiȘtergere