Search

Cum ma adaptez la pandemia de coronavirus...

by - miercuri, martie 18, 2020

Perioada asta grea prin care trecem toți, își pune amprenta pe viața noastră. Brusc tot ceea ce înainte erau lucruri normale și obișnuite, acum au devenit imposibile. E greu să ne adaptăm la această situație, însă totuși trebuie să o facem. Trebuie să rămânem responsabili și să tratăm această perioadă cu maximă seriozitate, în speranța că în curând lucrurile vor reintra la normal.

Ce se întâmplă nu e o glumă, nu trebuie să o tratăm că pe o glumă, dar trebuie totuși să rămânem cerebrali. Anxietatea și panica nu ne ajută la nimic, însă prudență e o necesitate. Eu aleg să rămân informată permanent, citesc doar surse sigure, însă cu toate astea încerc să mă deconectez și să îmi ocup timpul și cu alte lucruri.
Cel mai important lucru e să rămâneți acasă pe cât posibil. Știu că în unele situații e necesar să mergeți la muncă, însă înafară de serviciu, limitați orice ieșire.

În perioada asta am fost puțin deconectată de blog, însă momentan până în data de 4 aprilie firma la care lucrez și-a închis momentan activitatea, așa că în următoarele 3 săptămâni voi sta acasă. În Belgia de asemenea s-a instalat starea de urgență, izolarea fiind obligatorie cu excepția mersului la medic, farmacie, magazin alimentar sau la bancă. Iar gândul de a sta acasă, fără să ies afară m-a cam panicat la început. Mai ales în condițiile în care de câteva luni în Belgia e frig și plouă mereu, iar de câteva zile e cald, soare și foarte plăcut. Asta e , ne adaptăm, rămânem responsabili. Totuși această perioada nu trebuie să fie o povară și am de gând să mă odihnesc cât mai mult și să acord mai multă atenție unor aspecte pe care din lipsa de timp le neglijam. Așadar, iată câteva lucruri spre care îmi voi îndrepta atenția în următoarea perioada ! 

O sa citesc mai mult !



Am câteva cărți în bibliotecă cărora nu le-am acordat atenția dorită din lipsă de timp, însă am de gând să citesc mai mult, să încerc să mă destind cât mai mult. Dacă și voi veți pune accent pe lectură în această perioadă, libris și elefant au reduceri faine la o mulțime de titluri ! 

Testez, organizez cosmetice !




Une publication partagée par Diana Timofte (@dianatimofte.ro) le

De curând am primit o comandă online și am de testat câteva produse tare faine și acum e momentul oportun le analizez mai de aproape. Cu ocazia asta am de gând să îmi reorganizez produsele cosmetice. Același lucru îl voi face și cu hainele. Am o garderobă care are nevoie să fie pusă la punct de ceva timp, așa că e momentul să mă ocup și de asta.
Pentru că se încurajează comenzile online deoarece nu implică ieșitul afară, cei de la Notino, oferă transport gratuit indiferent de suma comandată. 

Netflix și iar Netflix
Sunt o împătimită a serialelor și a filmelor, așa că dacă în ultimul timp am rămas în urmă cu serialele preferate și am pe lista câteva filme care așteaptă să fie vizionate, în această perioada voi profita și voi viziona filmele și serialele preferate. Dacă aveți și recomandări în acest sens, nu ezitați să îmi scrieți. A apărut și un documentar de 6 episoade despre pandemia cu care ne confruntăm, în cazul în care sunteți interesate.

Voi scrie pe blog și voi citi bloguri !
În draft am multe articole începute, dar neterminate și alte câteva zeci de idei de articole. Așa că mă voi ocupa de acest aspect și voi profita de timpul petrecut acasă pentru a scrie cât mai multe articole. De asemenea am și bloguri dragi pe care le urmăresc, însă am rămas în urmă cu articolele, așa că o să le citesc cu plăcere.


E un sentiment ciudat să realizez că îmi face face plăcere să fac multe lucruri, însă timpul nu îmi permite din păcate. Așa că deși e un moment greu, consider că e important să acordăm atenție aspectelor care ne fac plăcere. Deoarece contează foarte mult și sănătatea psihică, nu doar cea fizică. Așa că vă recomand și vouă să va destindeti, să faceți lucruri care va plac....gătiți mai mult, faceți sport...orice va place și va ține ocupați. Însă e foarte important să rămânem în casă și să fim responsabili.

Va rog de asemenea să aveți și spirit civic și să nu mai goliți magazinele. Să rămânem umani, să nu ne gândim doar la noi. Mi se pare foarte trist ce se întâmplă în magazine.... Înțeleg că lumea își face provizii, însă totuși să nu exagerăm !


Consider că vom depăși cu bine aceste momente dacă rămânem responsabili, umani și chiar dacă e o perioadă grea, să rămânem calmi și să rămânem acasă și doar așa consider că vom putea trece mai ușor peste această perioada. Nu știm când se va încheia nebunia, nu știm ce ne așteaptă după, însă dacă ne panicăm nu rezolvăm nimic. Indiferent de ce va fi după, sunt sigură că toți vom învăța ceva din asta și vom aprecia mai mult lucrurile mărunte.


Așadar, vă rog din nou stați acasă ! Doar așa ne putem proteja pe noi și pe cei dragi ! Va doresc multă sănătate și va îmbrățișez ! 

You May Also Like

21 Comments

  1. Intr-adevar, traversam o perioada foarte grea, noi, toti. Din pacate, inca mai sunt persoane care nu isi dau seama cat de grav este totul. Nu stiu unde vom ajunge, ce se va intampla. E haos, seper doar ca lucrurile sa revina.
    Multa sanatate tie si familiei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc pentru îndemnurile minunate, de asemenea pentru ideile de a petrece orele din casă. Este o perioadă în care ne putem pune în ordine hainele, lucrurile, dar și gândurile. Și să sperăm să revină totul la normal cât de curând.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper sa trecem cat mai rapid de această perioadă grea. Eu stau in casa, citesc, învăț si ma uit la seriale. Nu e imposibil, toti putem sa #stamacasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne chiar azi voiam sa fac si eu niste shooping, dar n-am gasit mai nimic din ce am vrut:)))) mi se pare aberant sa iei 10 baxuri de faina, iar altu sa nu aiba niciunu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am atat de multe lucruri de facut si incerc sa imi ocup timpul pentru a nu vedea izolarea ca o corvoada, am de citit carti, de facut articole pentru blog, organizarea casei, schimbarea garderobei de iarna cu cea de primavara, mici lucrari prin gradina, ingrijirea florilor, multe sunt de facut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Noi stam acasa de mai bine se o saptamana deja. Netflix, filme, seriale, carti, gatit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru a trece cu bine peste aceasta perioada trebuie sa vedem si lucrurile bune. Avem mai mult timp liber, nu mai avem scuze pentru a nu citi cartea x, sau pentru a nu vedea serialul Y, avem ocazia de a ne descoperi noi hobby-uri, de a face lucruri pe care poate nu le-am mai facut din copilarie (desenam, pictam etc), de a medita, de a face sport acasa, de a ne odihni mai mult si de a ne cunoaste mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi se pare ireal, masti si manusi nu sunt, de fainia si drojdie nici nu mai are rost sa zic. Din pacate, multi cred ca este o gluma. Sora mea locuieste in Italia si ma cuprinde o stare de spaima numai cand imi povesteste.

    RăspundețiȘtergere
  9. Și eu încerc sa ma mențin cât mai ocupata, ca să nu mai gândesc. Mai ales ca trebuie sa feresc de stres. În rest stam în casa, ieșim doar dacă e necesar.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si la noi se reduce programul de luni, astfel ca și noi vom avea timp berechet. Totuși, lumea nu conștientizează cât de important e sa limiteze contactul cu ceilalți... Vd asta zi de zi pe strada...

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt atât de multe lucruri pe care oamenii le pot face în casă...!
    Puțini înțeleg cât de mult contează ca în aceste momente să luam o pauză și pur și simplu...să stăm.

    RăspundețiȘtergere
  12. E o perioadă mai dificilă, dar trebuie să fim raționali și să ascultăm de ceea ce ni se spunem să facem, pentru că totul e pentru binele nostru și celor din jurul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  13. Este o perioada dificila pe tot globul, e bine sa ne relaxam acasa si sa ne ferim pe noi, dar si pe cei din jur! Si eu vreau sa recuperez cu lectura!

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu stau in casa, ma uit si eu mult pe Netflix, citesc, ma uit pe bloguri. Trebuie sa tratam lucrurile cu mult calm.

    RăspundețiȘtergere
  15. Planeta este în suferință și, cu siguranță totul de va reseta. Până vom reuși să învingem tot ce ne-a adus acest virus, trebuie, cred eu, să facem puțină curățenie în suflete și sentimente. Fiecare gest umanitar va fi mai bine apreciat, va conta mai mult.
    #stămîncasă!

    RăspundețiȘtergere
  16. Masti si manusi aveam in casa oricum, alimente aveam pe o saptamana - doua si nu sunt genul care sa-mi fac stocuri, insa desi sunt o casnica, de obicei, parca acum, cand si noi, profesorii, trebuie sa stam in casa, nu-mi convine... si tezele cum le dam?

    RăspundețiȘtergere
  17. Noi incercam sa ne umplem timpul, facand lucrurile care ne plac. Ne uitam la seriale, ne jucam pe PS4, gatim, citim, petrecem timp impreuna. E important sa ramanem optimisti!

    RăspundețiȘtergere
  18. Trebuie sa fim responsabili si sa stam in casa, dar sa nu ne panicam prea tare. Sa incercam sa ne gasim activitati placute, pentru a ramane pozitivi.

    RăspundețiȘtergere
  19. In mare parte si eu am aceleasi activitati. Sper sa trecem cu bine si cat mai rapid peste aceasta pandemie...

    RăspundețiȘtergere
  20. Din pacate doar in week-end pot sa stau acasa..in rest sunt linia intai fiind medic. Cu toate acestea imi iau masuri de protectie si in afara de cabinet-acasa nu ies mai deloc....eu nu inteleg oamenii care nu au obligativitati de-a iesii de ce nu respecta niste reguli de bun-simt :(

    RăspundețiȘtergere
  21. Pentru toata lumea e dificil si cu totii ne dorim sa revina totul la normal. Pana atunci si eu imi ocup timpul cam cu aceleasi activitati: Netflix, citit, bloguri, etc.

    RăspundețiȘtergere