Search

Review - ulei de jojoba presat la rece

by - marți, aprilie 28, 2020


Uleiurile faciale au o multitudine de proprietăți terapeutice pentru piele și sunt aliați de bază pentru hidratarea tenului, oferind și proprietăți de protecție deoarece reduc pierderea de apă transepidermica. Sunt de asemenea o sursă foarte bună de vitamine solubile în ulei, acizi grași și fosfolipide. 
Persoanele cu tenul gras se feresc de uleiuri deoarece consideră că uleiul va îngrășa excesiv tenul, însă acest lucru nu se întâmplă dacă uleiul este ales corect. Unele uleiuri sunt indicate în tratamentul tenului acneic, datorită proprietăților lor reechilibrante.

Pentru utilizarea pe ten sunt recomandate uleiurile presate la rece, ceea ce înseamnă că aceste uleiuri sunt extrase natural, fără procese chimice sau termice. Nu se folosesc pe piele uleiuri esențiale deoarece irită tenul și nici uleiuri comedogenice precum e uleiul de cocos, deoarece astupă porii și poate crea puncte negre sau coșuri. Pentru a vă asigura că uleiul este bun, verificați lista de ingrediente. La uleiul de jojoba de exemplu la lista de ingrediente trebuie să scrie doar : ulei din boabe de jojoba ( Simmondsia chinenensis ).


          Vezi pret ulei de jojoba              

Eu am un ten mixt cu tendințe de îngrășare, iar uleiul de jojoba e printre cele mai recomandate uleiuri pentru acest tip de ten, alături de uleiul din sâmburi de struguri. Însă poate fi folosit și de persoanele cu ten uscat sau sensibil. Este ideal și pentru îngrijirea părului gras, ajutând la reglarea excesului de sebum. În plus se poate folosi și ca demachiant.

Uleiul de jojoba este bogat în vitamina E și are efect antioxidant cu rol de a preveni îmbătrânirea prematură. Este un ulei ușor, asemănător sebumului secretat de piele, de aceea se absoarbe rapid în piele, reglează secreția de sebum și nu astupă porii. Este util în îngrijirea tenului acneic, are efect antispectic și reduce inflamatia și roșeața pielii. Este de asemenea un adjuvant în tratarea diferitelor afecțiuni dermatologice precum eczeme, dermatite, psoriazis sau arsuri solare. 

Pe lângă faptul că este un ulei non-comedogenic este și non-alergic, astfel încât poate fi folosit și pe pielea din jurul ochilor. Uleiul de jojoba nu oxidează și nu râncezește în comparație cu alte uleiuri, deoarece nu conține trigliceride, astfel încât produsul se păstrează intact o lungă perioadă de timp.

Review ulei de jojoba presat la rece

Uleiul de jojoba l-am introdus în rutina de îngrijire în luna ianuarie și pe timpul iernii l-am folosit de aproximativ 4-5 ori pe săptămână și acum când e mai cald afară îl folosesc de 2-3 ori pe săptămână. Nu e nimic greșit în a folosi zilnic produsul, însă e o chestie persoanală și depinde de fiecare tip de ten în parte. De exemplu când folosesc crema La Roche Posay Cicaplast, nu aplic și ulei deoarece crema e destul de densă. Uleiul are un efect emolient, așadar nu înlocuiește hidratarea oferită de crema. L-am folosit în rutina de seară și am preferat să îl aplic după crema pentru a sigila mai bine produsele aplicate anterior. Se poate amestecă uleiul cu crema, însă personal nu îmi place să fac asta și prefer să aplic produsele separat. Folosesc aproximativ 2-3 picături de ulei iar uleiul de jojoba se absoarbe foarte rapid în piele. În plus nu se simte greu pe ten, nu dă senzația că încarcă.



Pe lângă utilizarea pe ten, mai folosesc uleiul și pe coate, genunchi și călcâie unde pielea tinde să fie mai aspră și folosit cu regularite rezultatele chiar se văd. Îl mai aplic de asemenea și pe scalp și e singurul ulei pe care scalpul meu îl acceptă. Masez ușor pielea, îl las să acționeze aproximativ 30 de minute și apoi spăl părul. Dacă aveți un scalp cu exces de sebum, folosirea uleiului de jojoba poate fi benefică. Deoarece pielea produce mai mult sebum atunci când e deshidratată și are nevoie de hidratare pentru a-și recăpăta echilibrul. 

L-am folosit și aplicat pe părul umed după spălare pentru un plus de hidratare. Pun puțin ulei în palme, îl încălzesc și apoi îl aplic pe lungimea părului, insistând pe vârfuri care tind să fie uscate. Nu încarcă absolut deloc părul aplicat în cantitatea corectă și îmi place pentru că hidratează podoaba capilară și o netezește.

Uleiul de jojoba are multe întrebuințări și poate fi folosit în orice zonă a corpului care are nevoie de un plus de emoliere. 

Folosiți ulei de jojoba ? Ce întrebuințări i-ați găsit ?

You May Also Like

15 Comments

  1. Eram fana ulei de cocos, dar de multe ori se dovedeste cam gras. Cred ca uleiul de jojoba ar fi o alternativa ce merita sa o iau in considerare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uleiul de cocos e comedogenic si nu se foloseste pe fata, deoarece astupa porii si din aceasta cauza se creeaza puncte negre si cosuri.

      Ștergere
  2. Mi-ar trebui si mie sa mi-l aplic pe par.Il voi cauta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am încercat niciodată acest ulei, dar nu e timpul pierdut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu folosesc uleiuri, am mers pe alte texturi ale produselor

    RăspundețiȘtergere
  5. Pare tare fain uleiul acesta. Cred ca îl voi încerca.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am si eu unul si trebuie sa recunosc ca nu prea l am mai folosit in ultima perioada.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am folosit si eu ulei de jojoba, ulei de ricin si ulei de struguri, pentru par si piele si sunt foarte multumita de rezultate.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce-i drept acest ulei nu m-a atras pana acum, nici nu auzisem prea multe despre el.in schimb imi place uleiul din sâmburi de struguri presat la rece, e bun la mai multe lucruri... ��

    RăspundețiȘtergere
  9. Tocmai ce am adaugat ulei de jojoba intr-un proiect DIY, am facut bombe de baie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am folosit niciodata ulei de jojoba. Nici nu stiam ca are atat de multe intrebuintari faine. O sa imi iau si eu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu l-am comandat ieri! Abia astept sa-mi ajunga, pare minunat!

    RăspundețiȘtergere
  12. Da, este intr-adevar tare bun! Si eu il am si-l folosesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Era o perioada acum cativa ani cand eram foarte axata pe folosirea acestor uleiuti. Im iamintesc ca cel de jojoba era printre preferatele mele dupa cel de argan

    RăspundețiȘtergere
  14. Am incercat uleuri de argan, de masline, de cocos, dar niciodata de jojoba, cred ca e cazul sa incerc.

    RăspundețiȘtergere