Search

Top 10 ape micelare !

by - luni, aprilie 20, 2020

Apa micelara este o soluție lichidă, în care plutesc micele care sunt de fapt formațiuni chimice cu o structură specială și au capacitatea de a atrage în același timp apa și uleiul. O micelă are un capăt cu proprietăți hidrofile care atrage apa și un capăt cu proprietăți hidrofobe care atrage uleiurile. Apa micelara a avut un mare impact atunci când a apărut și a devenit rapid mediatizată. Primul brand care a creat apă micelara a fost Bioderma și de atunci au trecut câțiva ani buni, iar astăzi găsim pe piață numeroase variante de la o grămadă de branduri.



Apa micelara se folosește pentru a demachia tenul în fiecare seară și apoi se se spală de pe ten cu un gel de curățare. Dimineața nu e nevoie să folosiți apă micelara. Apa micelara are doar rolul de a demachia tenul, așa că vă recomand să o clătiți de pe ten, deși toți producătorii spun că nu se clătește. 

Deși se găsesc pe piață foarte multe variante, în acest articol am adunat 10 ape micelare pe care le recomand deoarece nu conțin ingrediente iritante. Având în vedere totuși că apa micelara nu e un produs care rămâne pe ten, parfumul din compoziție nu e chiar o tragedie cum ar fi în cazul unui ser de exemplu. Însă atâta timp cât pe piață există și variante fără parfum, cred că e mai bine să ne îndreptăm atenția către ele pentru a reduce riscul de iritatie. Așadar cele 10 ape micelare pe care vi le prezint mai jos au un singur lucru în comun : sunt formulate corect fără ingrediente iritante.

Top 10 ape micelare




* Bioderma Sensibio H2Ovezi prețul aici
E prima apă lansată și deși Bioderma a scos ape micelare și în alte game, varianta Sensibio e singura care nu conține parfum. Este dedicată tenului sensibil, însă poate fi utilizată pe orice tip de piele. Se găsește în varianta de 100 ml, 250 ml și 500 ml.

* Eucerin DermatoClean 3 în 1vezi prețul aici
Cosmeticele Eucerin au o istorie de peste 100 de ani și am încercat de la ei câteva creme în trecut. Mă bucur să văd că și ei crează produse fără ingrediente iritante cum e și apa micelara. Produsul promite să demachieze și machiajul rezistent la apă.

* Nivea MicellAirvezi prețul aici
Nivea nu e un brand de dermatocosmetice, dar cu toate astea m-am bucurat să văd la ei o apă micelara bine formulată care nu conține parfum sau alte ingrediente iritante. Are o cantitate generoasă și un preț mic. Mai au câteva produse bine formulate, printre care și uleiul demachiant.

* La Roche Posay Physiologiquevezi prețul aici
La Roche Posay are produse bune și au o gamă dedicată tenului sensibil și reactiv iar această gama nu conține iritanți. La fel și apa lor micelara din această gama.

* Uriage Eau Micellaire Thermalevezi prețul aici
De la Uriage nu am încercat foarte multe produse, însă mă bucur să descopăr și produse fără ingrediente iritante. Apa micelara e disponibilă și în varianta de 100 ml și mi se par eficiente ambalajele travel-size deoarece oferă posibilitatea de a testa produsele.


* Apă micelara CeraVevezi prețul aici
CeraVe are produse foarte bine formulate, fără ingrediente iritante. În plus prețurile sunt foarte prietenoase. Sper ca tot mai multe branduri să le urmeze exemplul și să ne putem bucura de o gamă cât mai largă de produse fără iritanți.

* SVR Sensifine ARvezi prețul aici
Este o apă micelara dedicată tenului predispus la roșeața, însă poate fi utilizată pe orice tip de piele. SVR are în portofoliu destul de multe produse...are atât produse fără parfum în compoziție, cât și produse cu parfum. E un brand care merită analizat.

* Apă micelara Simple - costă în jur de 7 euro
Simple e un brand din UK și e tare trist că nu s-a extins în mai multe țări. Eu am găsit produse întâmplător înr-un magazin din Belgia. Am cumpărat și o apă micelara și îmi place, e eficientă. Produsele Simple se găsesc și pe Amazon, doar că la prețuri mai ridicate din ce am văzut.

* L´Oreal Paris Micellar Watervezi prețul aici
Produsele L´Oreal pentru îngrijirea tenului le-am folosit cu mulți ani în urmă, însă acum nu mai reprezintă interes pentru mine. Au produse cu foarte multe ingrediente iritante și încerc să stau departe de ele. Însă mă bucur să văd că totuși au și produse clean, fără iritanți cum e și apa micelara. Din ce știu cu excepția apei micelare nu au alte produse fără iritanți...dacă mă înșel, va rog să mă corectați.

* Garnier Skin Naturalsvezi prețul aici
E o apă micelara destul de renumită, pentru că are un preț mic, o cantitate mare și nu conține iritanți. În general, produsele Garnier sunt foarte accesibile și mi-ar plăcea să văd la ei cât mai multe produse fără parfum în compoziție.


Așa cum am menționat și la începutul articolului, pe piață se găsesc numeroase ape micelare. Însă dacă avem la dispoziție și variante fără ingrediente iritante, consider că merită să le acordăm întâietate.
Singurul rol al apei micelare e acela de a demachia tenul de machiaj, sau protecție solară după caz. Pe piață se găsesc și ape micelare scumpe, însă nici ele nu fac altceva. De aceea personal prefer să nu investesc mulți bani într-un astfel de produs, ci mai degrabă să investesc într-un alt produs care aduce beneficii tenului.

Voi ce apă micelara folosiți ? Preferați și voi variante fără ingrediente iritante ? 

You May Also Like

14 Comments

  1. O sa incerc si eu Nivea in curand. Am avut una de la Farmec, era cu orhidee, dar imi lasa tenul sensibil dupa folosire. :( Nu m-as intoarce la ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din cele prezentate am incercat pana acum pe cea de la Bioderma si Garnier si sunt preferatele mele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bioderma si LaRoche sunt si in topul preferintelor mele! Si pe cea de la Garnier as putea spune ca-mi este pe plac :)

    RăspundețiȘtergere
  4. in general caut chestii mai curate, fara prea mult alcool sau parfum prin ele. acum am una cu extract de lapte de capra si e ok

    RăspundețiȘtergere
  5. Cel mai mult imi place Garnier si Biorderma, dar si Nivea si Gerovital

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am folosit ape micelare Nivea si Yves Rocher si acum folosesc o lotiune micelara Simbionyme.

    RăspundețiȘtergere
  7. Le-am folosit și eu pe următoarele: Bioderma, Loreal, Garnier, Nivea. Dintre toate, singura e care am recumpărat-o este cea de la Bioderma. Chiar și acum o am în uz, rezonez foarte bine cu ea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe cea de la Bioderma am folosit-o multa vreme.
    Mi-a placut, curata in profunzime... dar mi s-a parut dupa o vreme ca imi sensibilizeaza cumva tenul asa ca am renuntat.
    Si pe cea de la Garnier am incercat-o insa nu m-a impresionat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In profunzime nu curata pielea nici o apa micelara...nu asta e scopul ei.

      Ștergere
  9. Am folosit-o pe cea de la garniei si este minunata,curata in profunzime.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cea de la Bioderma e preferata mea! Mi se pare ca demachiaza atat de delicat tenul! Iar pe pielea sensibila chiar face minuni!

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu folosesc acum de la Yves Rocher si Apiterra.

    RăspundețiȘtergere
  12. Bioderma, Garnier, Nivea, La Roche Posay folosesc si eu mereu si tare imi plac.

    RăspundețiȘtergere