Search

Rutina de ingrijire a tenului sensibil, deshidratat si iritat !

by - duminică, mai 03, 2020

Dacă ar trebui să îmi definesc tenul într-un cuvânt aș spune că e capricios. În mare parte am un ten mixt și sensibil, care tinde să se deshidrateze. Mi-am construit o rutină corectă de îngrijire, sunt mulțumită de principiile pe care le aplic atunci când îmi aleg produsele. Însă uneori nu sunt suficiente pentru piele produsele folosite și unele probleme vin din interior. Fie din cauza alimentației, fie din cauza unor probleme de sănătate.



Atunci când considerați că respectați o rutină corectă de îngrijire, vă recomand să consultați un medic pentru a identifica o posibilă problemă de sănătate. Eu am tiroidă autoimună și asta îmi influențează foarte mult pielea, o face mai sensibilă și tinde să se deshidrateze. La problema asta am adăugat și un stil de alimentație cam haotic în ultima perioadă și asta a dus la un ten sensibil și iritat. Mi-au apărut câteva iritații pe obraji și pe mandibulă și aveam mâncărimi la nivelul pielii. Așa că am revenit la un stil de alimentație mai sănătos și am adaptat rutină de îngrijire astfel încât să ajut tenul să își revină. Așadar, în acest articol o să va prezint produsele pe care le-am folosit și sper să va fie util !

Rutina de ingrijire a tenului sensibil, deshidratat si iritat ! 


Primul lucru pe care l-am făcut a fost să opresc folosirea produselor care conțin ingrediente active : niacinamidele, tonerul cu acid glicolic și susspensia de vitamina C . Chiar dacă nu din cauza acestor produse mi s-a sensibilizat și iritat tenul, nu e recomandat ca produsele să fie folosite pe o piele iritată, deoarece pot agrava problema. Dimineața am folosit doar gel de curățare, acid hialuronic și cremă cu protecție solară. Așadar o să vă prezint produsele folosite seara, pentru că aici e mai mult de povestit.



În primul rând vreau să menționez din nou că pentru curățarea tenului nu trebuie să folosim apă fierbinte sau rece, ci apă calie. Cu atât mai puțin în cazul unui ten sensibil/iritat.
Pentru demachiere am folosit un ulei Nivea cu extract din sâmburi de struguri ( review ) pentru că e un produs foarte blând. Poate fi folosit de orice tip de ten, dar e special conceput pentru tenul sensibil. Folosirea unui produs demachiant în fiecare seară e esențială chiar dacă nu există machiaj, deoarece crema cu protecție solară nu se îndepărtează complet cu ajutorul unui gel de curățare. După ce am masat tenul cu uleiul Nivea, l-am clatit de pe față și am folosit gelul crema de curățare CeraVe ( review ) . E un produs foarte blând, în special datorită faptului că nu face spumă, nu are SLS în compoziție, însă cu toate astea curăță tenul foarte bine. Pe perioada iernii l-am folosit în fiecare zi, apoi am trecut la un alt produs, însă l-am recumparat pentru că mi se pare că e singurul produs potrivit în astfel de momente.


După demachiere și curățare, am folosit câteva produse prin rotație în fiecare seară !


În una din seri am folosit pe tenul curat Bioderma Atoderm SOS Spray , un produs pe care îl am mereu prin preajmă. Este recomandat pentru pielea sensibilă, uscată și ajută la calmarea iritațiilor și a mancarimii. Iritatiile care mi-au ieșit mă mâncau groaznic și era singurul care reușea să le calmeze. În general mai folosesc produsul și pe urmele lăsate de țânțari, pentru a calma senzația de mâncărime, sau atunci cand am o alergie la nivelul pielii. Are și niacinamide în compoziție, însă pe la finalul listei, deci o cantitate destul de mică. 

Un alt produs care nu îmi lipsește din casă și e foarte eficient în special în momentele în care tenul o ia razna e La Roche Posay Cicaplast Baume B5. E o cremă densă care hidratează tenul și ajută bariera naturală de protecției a pielii să se refacă, reducând astfel sensibilitatea și iritatiile. Din toată rutină, consider că această crema a avut cel mai mare impact în tratarea tenului.


În serile în care nu am folosit spray-ul de la Bioderma, am mers pe o hidratare intensă. Așadar după demachiere și curățare am aplicat apă termala Uriage pentru a umezi tenul și apoi am aplicat Pyunkang Yul Essence Toner , care are în compoziție atât ingrediente hidratante cât și ingrediente antioxidante. Are o textura puțin mai densă și când îl pun în palme pare ca un fel de gel, însă consistența e foarte ușoară. L-am aplicat și în mai multe straturi atunci când am simțit nevoia. Apoi pe tenul umed de la toner, am aplicat un ser cu acid hialuronic Vichy Mineral 89 ,  pe care l-am introdus recent în rutina de îngrijire, însă e un produs care îmi place, nu am ce să îi reproșez. O părere mai conturată o să îmi fac după o perioadă de utilizare și revin cu review pe blog. După tot acest "sandwich" de produse care au rolul de a hidrata, de a atrage apa și de o menține in piele, am aplicat din nou Cicaplast pentru a sigila totul.


Rutina asta am adaptat-o aproximativ 2 săptămâni timp în care pielea a revenit la normal și am reintrodus trepat restul produselor pe care le folosesc în mod normal. Însă din păcate mi-au rămas mici ciatrici , din cauza faptului că uneori chiar nu am reușit să mă abțin să nu mă scarpin.

Voi pe ce produse vă bazați atunci când tenul o ia razna ?

You May Also Like

16 Comments

  1. Bună, și eu vreau să probez uleiul demachiant de la Nivea, am auzit doar lucruri bune despre el.In magazine nu l-am găsit, dar o să pun o comandă. Și eu am un ten sensibil cu probleme,mai exact acnee hormonală,deoarece am glandă tiroidă hiperactivă și urmez tratament medicamentos.E foarte greu de ținut sub control, dar cu Acid Salicilic de 2 ori pe săptămână, SPF 50 și produse bine formulate, tenul meu arată mult mai bine... Felicitări pentru blog și pentru grup.Mereu găsesc informații utile��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am descoperit problemele cu tiroida de abia cateva luni si nu ma gandeam ca afecteaza atat de mult aspectul si sanatatea pielii. Si pentru ca am neglijat alimentatia, a dus la tulburarea tiroidei si la un ten sensibil..
      Insa e bine ca am identificat problema si am scos-o la capat 😀.

      Multumesc mult ! Te pup ❤🤗

      Ștergere
  2. Dintre toate am folosit apa termala Bioderma dar si serul Vichy care pe mine sincer nu ma dat pe spate, destul de scumput și nu prea am vazut rezultate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raportul calitate pret a produsului Vichy mi se pare destul de bun. Ca sa vezi rezultate trebuie sa te asiguri ca il folosesti corectul si evident ai o rutina corecta. Un singur produs nu rezolva problemele tenului, daca restul produselor nu sunt corect alese.
      Acum depinde si ce fel de rezultate asteptai sa vezi de la produs :D . Ca nu e nici facatori de minuni :D

      Ștergere
  3. Produsul Bioderma din postare nu e apa termala. E un spray pentru calmarea iritatiilor, puruitului etc. Are o textura usor uleioasa, deci nu tine loc de apa termala. Bioderma Baume e termala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mineral 89 îmi place tare și mie, dar încă nu mi l-am cumpărat în formal full size.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu l-am cumparat full size pentru ca e mult mai avantajos la pret.

      Ștergere
  5. Produsul preferat dintre cele prezentate de tine este Vichy Mineral 89. Ador acest booster!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cea mai curioasa sunt de produsele Cerave, le am tot vazut in online si toata lumea le lauda.

    RăspundețiȘtergere
  7. Serul Vichy il folosesc de ceva vreme si sunt foarte multumita de el. Il recomand cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am un ten sensibil, dar am folosit uleiul cu struguri si mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si tenul meu o cam ia razna in ultima perioada. Eu ma bazez pe boosterul Vichy, un gel de curatare Garnier si o crema de la Bioderma.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cand nu ma mai inteleg cu tenul incep sa folosesc toate cremele din casa. Sau mai bine ar trebui sa le arunci si sa caut alte produse, poate acelea vor fi mai eficinte. Ins ain general ma dau si de vreo 3 ori cu crema, poate calmez senzatiile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Decat sa te dai cu toate cremele de fata, mai bine una si buna. Daca ai tenul sensibil si folosesti o crema care contine ingrediente iritante si o aplici si de 3 ori pe zi, mai rau faci decat bine.

      Ștergere
  11. Cerave, Bioderma sunt si la mine prezente. Sunt dermatocosmetice foarte bune!

    RăspundețiȘtergere
  12. si eu am avut aceiasi problema cu mancarimile pe fata, am folosit sos spray de la bioderma, este eficiennt dar foarte lipicios pe fata, nu pot sa il suport, ptr mine a functionat f bine ADVANTAN MILK, pe care il folosesc de cate ori imi apare cate o pata iritanta pe fata, dupa ce mi se termina incerc si eu cicaplastul!

    RăspundețiȘtergere