Search

Uleiuri demachiante preferate : Nivea, Uriage Xemose, Purito

by - sâmbătă, septembrie 12, 2020

Uleiuri demachiante preferate : Nivea, Uriage Xemose, Purito

Demachierea tenului e esentiala daca ne dorim un ten sanatos. Desi multi pasi dintr-o rutina sunt esentiali, trebuie sa pornim de la baza si sa curatam corespunzator tenul pentru ca restul produselor sa se absoarba in piele asa cum trebuie. In plus in acest fel inlaturam de pe ten orice urma de impuritati, machiaj sau protectie solara, evitand in acest fel astuparea porilor si aparitia punctelor negre. 

Double cleanse e recomandat in acest caz si daca nu stiti exact ce inseamna, am scris in detaliu in acest articol. Pe scurt inseamna ca seara sa folosim un produs demachiant + gel de curatare. In ceea ce ma priveste multi ani am fost fan al apei micelare si inca am in casa si acest gen de produs, insa de cand am descoperit uleiul demachiant, am preferat sa demachiez tenul folosind acest tip de produs deoarece curata mai eficient tenul si mult mai bland. 

Uleiul demachiant poate fi folosit pe orice tip de ten, inclusiv pe tenul gras sau acneic. Uleiul demachiant e special conceput sa creeze o emulsie, asadar nu astupa porii. Uleiul dizolva ulei, asadar indeparteaza si mai eficient si mai delicat sebumul. Pentru ca demachierea e eficienta si blanda, cu siguranta de acum incolo o sa fie metoda mea preferata de demachiere a tenului iar in acest articol vreau sa va vorbesc despre uleiurile mele demachiante preferate. 


Uleiul demachiant e de asemenea foarte spornic. Un tub de astfel de produs ma tine destul de mult si folosesc cam 2-3 pompite pentru tot tenul. Am facut un top al celor 3 uleiuri demachiante preferate si probabil pe parcurs, vor mai urma review-uri la astfel de produse, deoarece mai am cateva pe lista de dorinte. 

Cele 3 uleiuri demachiante prezentate in articol, nu contin ingrediente iritante :  parfum, alcool sau uleiuri esentiale. 

Cum se foloseste uleiul demachiant : 
Se aplica uleiul pe tenul uscat si se maseaza usor pana machiajul si protectia solara sunt topite. Se poate folosi si pentru a indeparta machiajul ochilor, inclusiv rimelul. Eu inchid ochii si masez usor cu degetul inelar. Apoi se adauga putina apa pentru a se crea o emulsie, se mai maseaza putin, dupa care se clateste cu apa si se foloseste un gel de curatare. 

Ulei demachiant Nivea cu extract din ulei de samburi de struguri


Despre uleiul demachiant Nivea am scris in acest articol mai pe larg, insa trebuia sa il includ si in acest articol, pentru ca e un produs foarte bun si accesibil si cu siguranta o sa il recumpar. Are o textura foarte fina, demachiaza foarte bine tenul si trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam de la Nivea la un produs asa fain formulat. In aceasta gama mai sunt doua uleiuri demachiante, insa acelea contin parfum si am preferat sa cumpar varianta pentru ten sensibil care nu contine parfum. De la un produs care costa atat de putin nu ma asteptam sa fie foarte eficient, insa sincer chiar m-a surprins. Si ambalajul e dragut si destul de slim, astfel incat mi-a fost usor sa il iau cu mine si atunci cand am calatorit. 

Unde gasesti uleiul demachiant Nivea ? Produsul se gaseste si in diverse magazine fizice, dar si online !


Ulei de curatare Uriage Xemose


Cei de la Uriage au si un alt ulei demachiant, insa acela contine parfum. Varianta pe care am cumparat-o eu, se poate folosi atat pe corp, cat si pe ten. E un ulei demachiant foarte eficient, indeparteaza cu succes machiajul insa are in compozitie surfactanti ceva mai puternici, iar spre deosebire de restul uleiulor demachiante, atunci cand adaug apa se creeaza o spuma fina, nu o emulsie. Chiar daca face spuma, folosesc dupa el un gel de curatare. Cu toate astea, nu usuca tenul, insa personal il consider mai potrivit pentru un ten gras sau mixt. Pentru un ten sensibil sau uscat, o varianta mai buna ar fi un ulei cu surfactanti mai blanzi care nu spumeaza. Eu am cumparat varianta de 200 ml pentru ca am vrut sa il testez si sa il folosesc doar pe ten, dar din pacate ambalajul nu ii face deloc cinste. Oricat de usor apas pe tub, iese de fiecare data mai mult produs decat am nevoie. Produsul se gaseste si in varianta de 500 ml si vine intr-un ambalaj cu pompita mult mai simplu de folosit ! 

Unde gasesti uleiul demachiant Uriage Xemose ? E posibil sa il gasesti si pe el in magazinele fizice, insa se gaseste si online la pret foarte bun ! 


Ulei demachiant Purito


Ultimul, dar nu cel din urma ulei demachiant e cel de la Purito. Are in compozitie 5 uleiuri : ulei de masline, ulei de seminte de floarea soarelui, ulei de jojoba, ulei de migdale dulci si ulei de struguri. Din punct de vedere al formulei si a listei de ingrediente, acesta mi se pare cel mai fain formulat. Are o consistenta de ulei foarte light si catifelat. Pentru tot tenul folosesc aproximativ 2-3 pompite si e eficient atat in indepartarea machiajului cat si protectiei solare. Face fata cu brio si machiajului rezistent la apa. Si uleiul demachiant Purito emulsioneaza in contact cu apa si se indeparteaza usor de pe ten, fara sa lase un film uleios pe piele. E un ulei bland si eficient si isi merita acest loc in top 3 uleiuri demachiante. In plus este un produs vegan si cruelty free.

Unde gasesti uleiul demachiant Purito ?
Produsele Purito nu se gasesc momentan in magazinele fizice, dar il gasesti online : 
- Pe site-ul BioBeauty 
- Pe site-ul sole.ro : pe site beneficiezi de 5% reducere extra la orice comanda cu codul SOLE5679
- Pe site-ul Yesstyle : beneficiezi de 5% reducere la prima comanda si 2% la urmatoarele cu codul TIMOFTE

Pe toate cele 3 site-uri de mai sus, gasesti intreaga gama de produse Purito ! 

Whislist uleiuri demachiante


Desi ador uleiurile pe care le folosesc, curiozitatea de a incerca si alte produse e mare, asadar momentan am pe whislist alte cateva produse pe care vreau sa le incerc. 
Aveam de mult pe whislist Squalane Cleanser The Ordinary, insa mi-l doresc cu adevarat de cand e disponibil in varianta de 150 ml. E disponibil si in cantitate de 50 ml, insa e cam micut...e bun totusi pentru calatorii.
Un alt produs despre care am citit multe lucruri faine e Hylamide High Efficiency Face Cleaner, si pe langa el, mai am cateva produse pe care vreau sa le incerc de la Hylamide. Pana acum nu am incercat nimic de la ei, insa am in plan sa testez cateva produse. 
Cu multi ani in urma am mai folosit produse Yves Rocher pentru ten, insa in timp mi-am schimbat modul de a privi produsele cosmetice si de a le alege, asadar Yves Rocher din pacate nu mai face parte din brandurile a caror produse sa vreau sa le folosesc. Cu toate astea, m-am bucurat sa vad ca au si o gama destinata tenului sensibil. Produsele nu contin ingrediente iritante si pentru ca uleiul demachiant Yves Rocher are un pret mic si ingrediente ok, l-am trecut si pe el pe lista cu produse de incercat.
Toate uleiurile prezentate au forma lichida, insa imi doresc sa incerc si balsamul demachiant Clinique, strict din punct de vedere al consistentei, fiind un balsam demachiant solid care se topeste in contact cu pielea. Sunt curioasa cum e experienta cu un astfel de produs si pentru ca se gasesc cu greu astfel de produse fara parfum in compozitie, l-am luat in considerare pe acesta de la Clinique pentru ca nu contine iritanti. 


Voi folositi ulei demachiant ? Care e produsul vostru preferat ? 

You May Also Like

4 Comments

  1. Eu l-am avut pe cel de la Yves Rocher. Este foarte bun. Clar îl recomand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am folosit niciunul dintre aceste produse, insa m-ai facut curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uriage este un produs foarte bun. Il folosesc si eu de ceva vreme si imi trebuie sa recunosc ca mi-a palcut de la bun-inceput.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu am folosit nici unul dintre aceste uleiuri si chiar imi doresc sa incep cu cel de la Nivea

    RăspundețiȘtergere