Search

Importanta protectiei solare! De ce sa folosesti zilnic spf!

by - joi, august 11, 2022



Nimeni nu vrea sa imbatraneasca, dar cursul vietii nu se schimba indiferent de dorintele noastre. Totusi parca in ultima perioada termenul de produse anti-age e foarte des folosit. In special de catre femei. Care atunci cand trec de pragul de 30 de ani, cauta solutii pentru a-si pastra pielea cat mai mult timp tanara. Dar pe piata sunt atat de multe produse, incat nu stii ce sa alegi. Foarte multe ingrediente sunt implicate in regenerarea celulara, cel mai studiat si cu cele mai bune rezultate e retinolul. 

Insa nu despre retinol vreau sa scriu in acest articol ci despre protectie solara. Daca va intrebati ce legatura are protectia solara cu imbatranirea, ei bine soarele e responsabil de pierderea prematura a colagenului. Ceea ce inseamna riduri mai adanci, pete, ten neuniform, aspect de piele obosita/terna. Asadar atunci cand cautati ingrediente anti age indreptati-va intai atentia catre o crema protectie solara

Peste 80% din razele solare trec si prin nori, de aceea e important sa aplicam o crema cu spf si atunci cand e innorat sau in anotimpurile reci.

De ce sa folosesti zilnic protectie solara?

  • Epuizarea stratului de ozon ne face mult mai vulnerabili in fata radiatiilor solare, iar cremele cu spf au rolul de a bloca aceste raze, protejand in acest fel pielea.
  • Soarele este responsabil pentru cancerul de piele, pentru melasma, imbatranire prematura, etc. Cancerul de piele e cea mai periculoasa boala cauzata de soare si folosind zilnic protectie solara, sansele de a dezvolta boala scad cu 50%.
  • Desigur, cu toti imbatranim, insa consider ca e important sa imbatranim frumos. Pielea e cel mai mare organ al corpului si merita tratata cu respect. Si e mai important sa prevenim, decat sa tratam, nu-i asa? 
  • Nu doar tenul este afectat de razele solare, ci si corpul. In anotimpul rece, pielea de pe corp este acoperita de haine, asadar nu e nevoie de protectie solara. Dar vara si primavara e necesar sa aplicam spf pe zonele cu piele expusa. Nu se vorbeste prea mult de protectia buzelor, insa si in aceasta zona se pot dezvolta forme de cancer, nu uitati sa folositi un balsam cu protectie solara.

Sunt foarte multe produse cu protectie solara pe piata, cu siguranta iti vei gasi un produs preferat. Sau mai multe. Eu am un ten acneic si in ceea ce priveste protectia solara, de zi cu zi prefer produse lejere care nu incarca. Si desigur cu o textura cat mai eleganta. Pentru concediile la mare, munte, etc. unde expunerea la soare e foarte mare, optez pentru produse cu rezistenta indelungata.

Va las mai jos ca inspiratie trei produse cu spf 50 pe care le folosesc cu mare drag si sunt lejere pentru tenul meu acneic. Toate se comporta foarte bine si sub machiaj.



Fluidul de la Garnier e printre cele mai recumparate produse cu protectie solara pentru fata. Nu mai retin cate tuburi am cumparat, dar multe oricum. Are o textura foarte lejera, se absoarbe rapid in piele iar textura atat de placuta se datoreaza alcool-ului din compozitie. Ingredient care pe mine nu ma deranjeaza, ba chiar ii apreciez calitatile in anumite produse. Nu lasa tenul lucios, are o textura eleganta si deosebita. Si e un produs atat de ieftin. Ambalajul e mic si practic, incape in orice poseta.

Spf-ul Purito e alegerea mea in special atunci cand imi simt tenul mai deshidratat. E un spf lejer, dar foarte hidratant. Lasa luciu pe piele, insa e usor de corectat cu ajutorul unei pudre matifiante. Imi place ca se intinde usor si se absoarbe rapid in piele. 

O descoperire recenta de anul acesta e spf-ul de la Isntree care m-a cucerit datorita felului in care arata pe pielea mea. Lasa un glow tare fain pe ten, gen "glass skin". Nu are un luciu neplacut, ci ofera tenului un aspect sanatos si usor umed as zice eu.

Cele 3 produse au cateva lucruri in comun : nu imi irita ochii, nu lasa pelicula alba si nu lasa pielea lipicioasa. Sunt produse ideala pentru o utilizare zilnica datorita texturii placute.

Daca nu folosesti spf si ai citit acest articol, sper sa dai o sansa protectiei solare si cu siguranta pielea ta o sa iti multumeasca! 

You May Also Like

0 Comments