Search

Cum deosebim un parfum original de unul fake?

by - miercuri, martie 20, 2013

Parfumul pare un lucru banal, pe care il folosim zilnic intr-o rutina automata. Insa aceasta licoare minunata inseamna mult mai mult....parfumul este secretul care ne dezvaluie personalitatea, care ne face sa ne simtim bine si sa fim mai sigure pe noi. De aceea e bine sa alegeti un parfum care sa va reprezinte si sa dezvaluie o mica parte din personalitatea voastra.

Intr-o lume in care se contaface orice, nici parfumurile nu au scapat bineinteles. Pe internet, pe la colturi etc. etc. peste tot e plin de anunturi ademenitoare care ne ofera parfumuri "originale" la preturi mici. Insa nu vreti sa luati teapa,nu? Pentru asta trebuie sa stiti cateva diferente intre un parfum original si unul fake.

Putem deosebi un parfum original de unul fake dupa analizarea unor detalii precum culoarea, forma si marimea cutiei, detalii de design, dar si persistenta parfumului. Este folositor sa cunoasteti produsul original pentru a putea face diferenta.

Situatii in care un parfum original poate fi confundat cu unul fake :

Nu va speriati daca parfumul pe care l-ati cumparat nu are acelasi miros pe care il cunosteati in trecut. Este posibil ca au parfum pe care l-ati avut cu cativa ani in urma sa nu aiba acelasi miros pe pielea voastra acum. Textura pielii, alimentatia incorecta sau nivelul de aciditate al pielii pot influenta persistenta si mirosul unui parfum.
De asemenea, mirosul unui parfum poate fi diferit datorita unor factori precum umiditatea aerului, data de fabricatie si concentratia parfumului. Acesti factori influenteaza mirosul unui parfum, mai ales a apei de toaleta sau de colonie deoarece ele contin o cantitate mai mare de alcool.
Trebuie sa tineti cont de faptul ca apa de toaleta a unui parfum are un miros diferit fata de apa de parfum al aceluiasi produs. Un alt factor este reprezentat de vreme : daca afara este cald si stati intr-un ambient uscat, mirosul parfumului se va evapora mult mai rapid iar persistenta va fi mult mai mica.



Cum recunoasteti un parfum contrafacut? 
  • Verificati ortografia numelui brandului si al parfumului inscriptionate pe cutie si pe sticla. Un parfum de calitate nu are greseli de ortografie sau de design.
  • Verificati daca pe cutia sau sticla parfumului este trecuta mentiunea "designer imposter" sau "inspired by". Unele magazine comercializeaza produse duplicat ce au aceasta mentiune si arata identic cu parfumul original dar conform legislatiei sunt obligati sa mentioneze ca produsul este o replica.
  • Examineaza culoarea parfumului pentru a observa daca continutul este diluat. Unele produse sunt diluate cu apa sau alte subtante care pot fi daunatoare pielii. Pulverizati parfumul pe un geam...daca o mare parte din el se scurge inseamna ca are un continut mare de apa si este fake. De asemenea, dupa agitarea parfumului, acesta nu trebuie sa aiba impuritati.
  • Verificati capacul parfumului pentru a va asigura ca nu are margini neregulate, iar dimensiunea, culoarea si forma este corecta. Materialele pentru fabricarea capacului trebuie sa fie de calitate si nu din plastic. Verificati si pulverizatorul.
  • Verificati daca codul produsului inscriptionat pe fundul cutiei este trecut si pe sticla parfumului. Majoritatea parfumurilor au acest cod inscriptionat atat pe cutie cat si pe sticla. Unele parfumuri care au un cod doar pe cutie pot fi verificare dupa acest cod direct pe site-urile producatorilor.
  • Pulverizati parfumul pe incheietura mainii pentru a verifica persistenta lui. Intotdeauna sa verificati mirosul unui parfum direct pe piele. Aroma parfumului este diferita fata de pulverizarea pe o foaie de hartie sau carton decat pe pielea voastra, de aceea trebuie mai intai sa verificati mirosul produsului original pe pielea pentru a avea un termen de comparatie.
  • Parfumurile originale se deschid in 3 pasi datorita notelor de inceput de inima si de baza. Parfumurile contrafacute vor avea numai un set de note, deci mirosul va fi diferit.
  • La prima utilizare a unui produs nou si sigilat, continutul nu va putea fi pulverizat dupa prima incercare. Daca capacul produsului cumparat este ud sau miroase a parfum atunci produsul achizitionat a fost desfacut sau este defect


Sper ca v-a fost de folos articolul si daca stiti si alte trucuri pentru a deosebi un parfum fake de unul original va invit sa imi spuneti in comentarii :)

You May Also Like

4 Comments

  1. Eu sa fiu sincera imi comand parfumurile de pe Brasty.ro si sunt extraordinar de multumita. Toate parfumurile sunt originale au o concetratie potrivita si in plus poti returna produsele in timp de 14 zile. REcomand cu caldura!. PUPICI :X

    RăspundețiȘtergere
  2. Stai putin :) teapa e doar faptul ca acel parfum este vandut drept original. In San Marino, de exemplu, sunt magazine unde se vand parfumuri/cosmetice originale, si magazine unde sunt parfumuri-imitatii, care arata exact la fel, doar ca nu au insemnele de originalitate pe cutie. Sunt legale si imitatiile, insa esti avertizat ca nu e un parfum de firma, ci doar o copie. Si costa 5 euro (sau cel putin cand am fost eu acolo acum cativa ani, atat era). Asadar, acolo, totul este pe fata, in ambele magazine ti se spune ca daca vrei ceva mai ieftin/ sau, dupa caz, original, esti indrumat spre magazinul alaturat, in functie de buzunar si de dorinte.

    Nesimtirea este la noi, unde parfumurile-copii, de 5 euro, ti se vand drept originale, la 40-50 de euro...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu doar in San marino si in Oradea la Lotus supermarket la Marionnaud am cumparat parfum si fetele cumpara parfumuri fake si le sigileaza in cutiile originale.tu cand testezi in magazin testezi original si in cutie este altceva

    RăspundețiȘtergere
  4. Mioara Andronachi6 noiembrie 2017 la 12:56

    eu am cumparat de la Sephora Palas Mall Iasi ,un parfum fake si dupa 3 luni inca astept ca Anpc sa imi rezolve reclamatia, adica mi-au spus ca rezultate testului facut este ok dar eu am reclamat un produs de 100 ml cu un cod aferent ei mi-au dat raspunsul pt un produs de 50 ml avand codul comunicat de mine e posibil asa ceva?deocamdata am contestat raspunsul lor astept sa-l primesc pe urmatorul

    RăspundețiȘtergere