Search

Cu Adona in Turcia !!!

by - miercuri, iulie 15, 2015

Buna dragilor !!! V-a fost dor de mine? Mie mi-a fost tare dor de voi si am impresia ca a trecut muult timp de cand nu v-am mai scris, insa sunt doar vreo 2 saptamani :D. Initial v-am promis ca in concediu voi mai tine legatura cu voi pe Facebook, insa pe toata perioada concediului am vrut sa ma detasez complet de laptop si de telefonul mobil si sa savurez momentul :).

Concediul in Turcia a fost absolut superb...daca vreodata aveti ocazia sa vizitati aceasta tara, va recomand sa o faceti. Am fost plecata 10 zile si ca de obicei bagajul a fost mai mare decat ar fi trebuit si am luat haine pe care nici macar nu le-am purtat. Asa mi se intampla mereu...insa mai bine sa fie :).

In privinta gentilor, alegerea mea a fost Adona. Asta pentru ca gentile sunt frumoase, versatile si incapatoare. Pe drum am luat geanta Cara Beige, pe care v-am mai prezentat-o aici, pentru ca e cea mai mare dintre toate, acolo mi-am pus produsele de care credeam ca voi avea nevoie pe drum, apa, ceva mancare si cafea. Pe drum nu am facut poze pentru ca eram prea obosita sa stau la pozat, insa am facut poze cu geanta Paris si geanta Chloe.


Geanta Chloe e cea pe care am purtat-o cel mai des si mereu sunt surprinsa de cat de multe lucruri imi incap in ea, desi are o dimensiune medie. 


In Turcia am stat 7 zile in Alanya la Hotelul Blue Sky si am avut all inclusive. Mi se pare mult mai comod sa nu imi fac griji de mancare si bautura. In Turcia mancarea nu e scumpa deloc, insa in statiunea Alanya sa mananci la restaurant nu e tocmai ieftin.
Am fost surprinsa de statiune...e atat de mare si de frumoasa !!!



Marea Mediteraneana din Turcia e foarte frumoasa si limpede, insa e extrem de sarata. Mult mai sarata decat marea de la noi. Insa din pacate nu am vazut meduze sau scoici. 
Plaja e cu nisip aproape peste tot, insa in apa sunt pietricele si stanci foarte mari. E putin incomod pentru picioare :D.


Desi vacanta a fost foarte frumoasa, caldura mi-a dat mare batai de cap. In Alanya sunt niste calduri insuportabile uneori. Cea mai mica temperatura pe care am prins-o a fost de 40 de grade la umbra. Nu ar fi fost o asa mare problema, daca nu era umiditatea atat de mare....in jur de 90%. Trageam aer in piept si nu simteam nimic. Si noaptea era la fel...o caldura apasatoare.


Geanta Paris am purtat-o intr-o singura zi cand am fost la cumparaturi de suveniruri prin statiune, in rest obsesia pentru Chloe s-a mentinut si am purtat-o intreaga vacanta :D. 
Vizitand statiunea m-am pozat peste tot, spre disperarea sotului meu :)). Am avut impresia ca am facut putine poze, insa cand am ajuns acasa si am vazut ca sunt aproape 400 de fotografii m-am frapat :)).



Aceste poze sunt din ultima zi din Alanya iar a doua zi am pornit catre Istanbul, unde am dormit o noapte la un hotel si a doua zi ne-am pornit la vizitat si cumparaturi :D.


Cand am ajuns la Istanbul am fost fericita pentru ca in sfarsit puteam respira si simteam aerul. Caldura nu mai era atat de apasatoare ca in Alanya, iar seara era mai racoroasa.


Istanbulul e un oras superb, insa foarte aglomerat. Prima data am fost in Marele Bazar, care e atat de mare incat ne-am ratacit. In Bazar se gasesc de toate....dar comerciantii sunt extremi de enervanti. Sunt foarte sacaitori si ar face orice sa isi vanda marfa. Am fost surprinsa cat de multi comercianti stiau limba romana. Un turc a venit la sotul meu si i-a spus "Ce faci Gogule? Nu vrei haine de piele?" :))). Am stat vreo 5 ore prin bazar si nu am apucat sa il vizitam pe tot.



Dupa ce am terminat cumparaturile am vizitat Moscheea Albastra, Fantana Imparatului Whilliam al treilea, Noua Moschee si alte cateva atractii turistice care erau in apropiere. 





Produse cosmetice nu am cumparat din Turcia..pentru ca nu am vazut mai nimic. Insa am fost surprinsa ca nu am vazut deloc produse de machiaj...nici un ruj, nimic. Probabil nu am cautat unde trebuie :D.
Am venit acasa cu ceva cumparaturi si suveniruri, insa cel mai mandra sunt de o pereche de balerini si un portofel cu Marilyn Monroe :


Nu-i asa ca sunt superbi? :D

Sper ca v-a facut placere sa parcurgeti aceasta postare iar daca ati vizitat si voi Turcia, sunt curioasa de impresia care v-a lasat-o si va astept cu drag comentariile :*

You May Also Like

0 Comments